Λογαριασμοί χωρίς επεξεργασία από το ΣΔΟΕ στη δίκη του Koriopolis

Ο διεθνής διαιτητής Σταύρος Μάνταλος, ο πρώην διαιτητής της Super League, Μιχάλης Τσινιάρης, ο πράκτορας του ΟΠΑΠ, Μπόης, και ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ, Βαλαβάνης, κατέθεσαν την Πέμπτη (16/6) στο πλαίσιο της δίκης για το “μικρό Koriopolis” που διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο Μάνταλος…

…έπειτα από ερωτήσεις της Εισαγγελέως Βιργινίας Σακελλαροπούλου, είπε ότι πολλές φορές οι πρόεδροι ομάδων θεωρούν ότι οι διαιτητές πρόσκεινται στον έναν ή στον άλλον παράγοντα χωρίς αυτό να ισχύει. Επίσης η εισαγγελέας έθεσε ερωτήσεις περί του αν γίνονται από παράγοντες του ποδοσφαίρου τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας για την απόδοση κάποιου διαιτητή ή τηλεφωνήματα προτίμησης για το ποιός θα οριστεί στους αγώνες των ομάδων τους.
Ο Τσινιάρης αναφερόμενος στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου – Ξάνθη για τον οποίο φέρεται να του τηλεφώνησε ο Μάκης Ψωμιάδης, προκειμένου να ευνοήσει την Ξάνθη, είπε ότι τον αγώνα τον κέρδισε ο Ολυμπιακός Βόλου και ο τότε πρόεδρός του, Αχιλλέας Μπέος, του έδωσε συγχαρητήρια για την απόδοσή του και διαμαρτυρήθηκε μόνο για κάποιες κίτρινες κάρτες.
Ο Βαλαβάνης από την πλευρά του είπε, ότι ελέγχθηκαν οι λογαριασμοί του καταδικασθέντα για την υπόθεση, Περικλή Αμανατίδη (προπονητής), αλλά δεν βρέθηκαν ποσά που να κινούν υποψίες πέρα από κάποιες μικρές αποκλίσεις σε σχέση με τον μισθό του. Σε σχετική ερώτηση της κ. Σακελλαροπούλου ο Βαλαβάνης τόνισε ότι δεν ελέγχθηκαν λογαριασμοί των συγγενικών του προσώπων πρώτου βαθμού. Επίσης είπε ότι ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί και των άλλων καταδικασθέντων αλλά δεν έγινε επεξεργασία επειδή υπήρξαν εσωτερικές αναμορφώσεις στο σώμα.
Σε ερώτηση της Εισαγγελέως κας Σακελλαροπούλου περί του αν δύναται το σώμα να ελέγξει κατά τη διάρκεια της δίκης τους λογαριασμούς απάντησε αρνητικά, τουλάχιστον στο αμέως προσεχές διάστημα.
Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει τον Ιούλιο με μάρτυρα τον Αλέξη Κούγια.
Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικάσει τον Θωμά Μητρόπουλο για κατ´ εξακολούθηση δωροδοκία στα παιχνίδια Ηλυσιακός – Εθνικός, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός. Ποινή: 3 έτη φυλάκιση με αναστολή και 30.000 ευρώ πρόστιμο.
Τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση για τα ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα και για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας. Ποινή: 4,5 έτη φυλάκιση με αναστολή και 40.000 ευρώ πρόστιμο.
Τον Διονύση Κωτούλα για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή,
Τον Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα. Ποινή: 2 έτη φυλάκιση με αναστολή.
Αντίθετα, είχαν κριθεί αθώοι λόγω αμφιβολιών οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι της υπόθεσης, Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.
Στη δίκη εισαγγελέας είναι όπως και στην πρώτη, η αντιεισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου.
Σε πρώτο βαθμό όλες οι καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν έξι παιχνίδια που κρίθηκαν χειραγωγημένα (Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1, Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας 3-2, Ηλυσιακός – Εθνικός 3-2 και Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1) και είχαν άπαντες ανασταλτικό χαρακτήρα και ήταν εξαγοράσιμες.
Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις