Στη Football League με -6 βαθμούς ο ΟΦΗ

Αν το ξέρουν ή αν το ξέχασαν στην Κρήτη έχει μικρή σημασία, η ουσία είναι ότι θα τους απασχολήσει και το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Ο λόγος για τον ΟΦΗ, ο οποίος εν αρχή θα μπει στη Β’ Εθνική με -6 βαθμούς! Αυτό προβλέπει ο κανονισμός και πρόκειται για την τιμωρία που… ακολουθεί τους «ασπρόμαυρους» από την προπέρσινη…

…αποχώρησή τους από τη Σούπερ Λίγκα. Η εν λόγω ποινή δεν μέτρησε στη Γ’ Εθνική (το ίδιο πέτυχαν Νίκη Βόλου και Πιερικός, ενώ παλιότερα κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον Βύζαντα Μεγάρων), έπειτα από δικαστικό αγώνα και «έπεσε» με το αιτιολογικό ότι η ιστορική ομάδα βρέθηκε σε ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά με την επάνοδό της στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενεργοποιείται εκ νέου!
Αυτή η είδηση είναι 100% τσεκαρισμένη, βγήκε στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής το μεσημέρι της Πέμπτης (16/6) και έγινε γνωστή, με μία διαφορά. Δεν αποτελεί κάποια απόφαση του διοικητικού φορέα της δεύτερης κατηγορίας, αλλά προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά από σχετικό ερώτημα κάποιων ομάδων εντός συμβουλίου… Τότε, λοιπόν, αρμοδίως δόθηκε η σχετική απάντηση ότι ο ΟΦΗ ξεκινά (ή έστω προβλέπεται) να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα με -6.
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα θα αντιμετώπιζε επί παραδείγματι και η Νίκη Βόλου, που επίσης αποχώρησε από τη Σούπερ Λίγκα προ διετίας, αν ανέβαινε φέτος ή αν επιστρέψει στη Β’ Εθνική του χρόνου.
Πάντως, ο ΟΦΗ εξυπακούεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει έτσι το όλο ζήτημα και είναι βέβαιο ότι θα κινηθεί νομικά, στα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα (Επιτροπή Εφέσεων και Διαιτητικό Δικαστήριο) επιδιώκοντας να «σβήσει» την ποινή. Από εκεί και πέρα, όμως, το αν θα τα καταφέρει ή όχι είναι μια άλλη ιστορία, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο δεδικασμένο, που να δίνει μια κατεύθυνση εξαρχής για το πού θα οδηγηθεί αυτή η υπόθεση.
Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις