Νέο μεταγραφικό «μπαμ» με Ντα Κόστα ο Ολυμπιακός Β.

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου στόχος είναι η επάνοδος στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έτσι, μετά τον Ιβάν Ναστέφσκι, οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν και στην απόκτηση ενός ακόμη σπουδαίου ξένου ποδοσφαιριστή, γνώστη…

…της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Συγκεκριμένα παίκτης του Ολυμπιακού είναι και επίσημα ο Πορτογάλος Φελίπε Ντα Κόστα. Πρόκειται για επιτελικό μέσο, 32 χρονών (γεννήθηκε στις 30/8/1984) και την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στον Πανσερραϊκό. Στάθηκε άτυχος, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, όταν και τραυματίστηκε σοβαρά στην προετοιμασία (ρήξη χιαστού), για να επανέλθει στην ενεργό δράση τον περασμένο Απρίλιο, παίζοντας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος με την ομάδα του Πανσερραϊκού (Λαμία, Λάρισα, Παναιγιάλειο, Απόλλωνα Σμύρνης).
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην ομάδα Νέων της Μπεφνίκα, στη συνέχεια έπαιξε στην Μπελενένσες (δανεικός), Αμόρα (δανεικός), στην Μπράγκα. Την περίοδο 2003-04 πήγε στην ιταλική Ρετζιάνα, ενώ για δύο χρόνια από το 2005 έως το 2007 αγωνίστηκε στον Ιωνικό, καταγράφοντας 49 συμμετοχές και πέντε γκολ. Έπαιξε έξι μήνες στη Λάρισα, ενώ ακολούθησαν οι ομάδες, Λιντς, Πολιτέκνικα Τιμισοάρα, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Λέφσκι Σόφιας, Νασιονάλ, Εστορίλ, ενώ το 2011 μεταγράφηκε στον Πανσερραϊκό. Το 2013 μεταγράφηκε στη Βέροια, ενώ επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Παναχαϊκή (2014-15) όπου έκανε εξαιρετική χρονιά, παίζοντας σε 24 παιχνίδια, σημειώνοντας και πέντε γκολ, πριν επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι στον Πανσερραϊκό.
Πρόκειται για εξαιρετική μεταγραφή, καθώς ο Ντα Κόστα έχει την εμπειρία, διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση και είναι πολυτέλεια για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις