Μπίλης: «Οι τρεις λόγοι της επιστροφής μου»

Στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και στην εκπομπή “Πρωινή προπόνηση” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Λεωνίδας Μπίλης. Ο νέος τεχνικός της Νίκης Βόλου ανέπτυξε το πλάνο της νέας σεζόν και τόνισε πως η διοίκηση δεν θα προχωρήσει σε βιαστικές μεταγραφικές κινήσεις εντυπωσιασμού ενώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του “Π. Μαγουλάς” προμήνυσε αλλαγές που θα εκπλήξουν ευχάριστα τον κόσμο της ομάδας.

Διαβάστε το 1ο μέρος της συνέντευξης του Λεωνίδα Μπίλη στους Άκη Μπούκλα και Στέφανο Στεφάνου:

«Τρίτη φορά στην Νίκη Βόλου. Το τι έχει γίνει στην περσινή χρονιά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανακυκλώνουμε πράγματα και καταστάσεις. Το ζητούμενο αυτό που είναι και πιο σοφό είναι να κοιτάμε το μέλλον, να κοιτάμε το παρόν με πολύ δουλειά και πολύ συλλογικότητα από όλους όσους εργάζονται στη Νίκη Βόλου, να προσπαθήσουμε ξανά να πετύχουμε τους στόχους μας γι’ αυτή την ομάδα με το τεράστιο background και την τεράστια ιστορία. Να δώσουμε όλοι μαζί διοίκηση, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι τον αγώνα γιατί η Νίκη όπως γνωρίζεται από την γέννησή της δίνει αγώνες, να πετύχουμε τον στόχο της ομάδας που δεν είναι κανένας άλλος από την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά και η δημιουργία μιας βάσης ικανής είτε από εγκαταστάσεις, είτε από υποδομές, είτε από ακαδημίες ώστε το οικοδόμημα να μην είναι σαθρό αλλά να βασίζεται σε στέρεες και δυνατές βάσεις».

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους επέλεξε να επιστρέψει στη Νίκη

«Η επιστροφή μου στη Νίκη βασίζεται σε τρεις λόγους:

Ο πρώτος είναι το μακρόπνοο πλάνο του προέδρου, ένα πλάνο που δίνει βάση στις εγκαταστάσεις και στις υποδομές, η διορατικότητα και η οξυδέρκεια του κ. Τζήμα τον οποίο γνωρίζω εδώ μια διετία μου δίνει την ευκαιρία να είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί η ομάδα σ’ αυτό το κομμάτι, δεν θα έχουμε δηλαδή αυτά που περάσαμε την προηγούμενη χρονιά με τρεις αλλαγές προέδρων. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί παρελθόν. Ο κ. Τζήμας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος σκέφτεται πάρα πολύ αυτό που κάνει, έχει μία οξυδέρκεια η οποία του δίνει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται γρήγορα τα πλεονεκτήματα μιας κατάστασης και να δουλεύει πολύ και συνειδητά, θα έλεγα τεχνοκρατικά πάνω σε μια επιχείρηση, πάνω σε μια ομάδα. Πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για την δουλειά και τη λειτουργία όλου του συλλόγου είναι το ήρεμο διοικητικό περιβάλλον το οποίο λύνει τα προβλήματα των προπονητών, των ποδοσφαιριστών αλλά και όλων των ανθρώπων που συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ξέρετε ότι η Νίκη είναι ένας ζωντανός οργανισμός με πολλά τμήματα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, πρέπει όλα τα τμήματα να δουλεύουν καλά, να ευημερούν και να βοηθούν το ένα το άλλο, γιατί η Νίκη είναι ένα κύτταρο που χρειάζεται την συμπαράσταση όλων αυτών που δουλεύουν κάτω από το σήμα της Νίκης.

Ο δεύτερος λόγος που αποφάσισα να έρθω ξανά στη Νίκη ήταν η αγάπη του κόσμου και τις δύο προηγούμενες φορές που δούλεψα εισέπραξα τεράστια αγάπη και εκτίμηση όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς μου. Σ’ αυτό φυσικά συνετέλεσαν και τα αποτελέσματα γιατί και την πρώτη φορά με τον κύριο Μανωλά όπως είπατε η ομάδα είχε παίξει ένα ποδόσφαιρο το οποίο μνημονεύεται ακόμα από τους οπαδούς της Νίκης και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είχε γίνει τρομερή δουλειά με τον κ. Μανωλά ο οποίος είναι και Κυπελλούχος Ελλάδος και ακόμα και τώρα μιλάμε σε καθημερινή βάση και έχουμε μια σχέση που από τότε που δουλέψαμε μαζί πρώτη φορά η Νίκη κτίστηκε με πολύ σωστές βάσεις.

Από εκεί και πέρα το τρίτο κομμάτι που πιστεύω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο είναι όπως σας είπα τα αποτελέσματα. Και πέρυσι τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά. Πέρυσι ο ρόλος μας ήταν πάρα πολύ δύσκολος η ομάδα ήταν «κλειστή», δηλαδή δεν δούλευε κανένας στο ποδοσφαιρικό κομμάτι για ένα εξάμηνο. Ξεκινήσαμε ριζική αναδημιουργία, αναγεννήθηκε η Νίκη από τις στάχτες της, όπως είχαμε πει και πέρυσι, και κατορθώσαμε παρόλα αυτά μαζεύοντας 25 καινούριους ποδοσφαιριστές να ξεκινήσουμε και να μπούμε πάρα πολύ καλά στο πρωτάθλημα, να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Αλλά δυστυχώς διοικητικοί λόγοι που τους γνωρίζετε όλοι… είναι πρωτόγνωρο να αλλάζουν τρεις πρόεδροι. Στην αρχή παραιτήθηκε ο κ. Ξάνθης, μετά παραιτήθηκε ο κ. Λάμπρου και ακόμα και ο κ. Βούλγαρης που έμεινε στο τέλος παραιτήθηκε κι αυτός. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί ένας στόχος με τέτοιου είδους προβλήματα. Καταλαβαίνετε πως είναι πολύ δύσκολος ο ρόλος των προπονητών, όχι μόνο ο δικός μου αλλά και των άλλων που ακολούθησαν, αλλά και των ποδοσφαιριστών να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να πετύχουν τον τελικό τους στόχο που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό και να προσπαθεί να ανέβει κατηγορία».

Για τους στόχους της ομάδας

«Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά θέλω να σας πω και κάτι ακόμα. Ο πρόεδρος είπε και κάτι άλλο πολύ σοφά, γιατί είναι και στο πλάνο το δικό μου και συμφωνήσαμε, ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση στους τοπικούς ποδοσφαιριστές. Οι εποχές έχουν αλλάξει στο ποδόσφαιρο και πέρυσι το έλεγα αυτό. Έλεγα πως είμαι οπαδός της AthleticoBilbaoγιατί παίζει με βάσκους ποδοσφαιριστές. Θέλω να φτιάξω μία Νίκη η οποία θα απαρτίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από παιδιά μέσα από τη Μαγνησία. Το πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να έχει και πολύ καλά αποτελέσματα. Φτάνει να κάνουμε καλές επιλογές και να δουλέψουμε πολύ σκληρά».

Το στίγμα για το ρόστερ της ομάδας

«Σε ένα ρόστερ των 25 ποδοσφαιριστών εγώ δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεπερνάει ο αριθμός των 4-5 ποδοσφαιριστών εκτός νομού. Φτάνει αυτοί οι ποδοσφαιριστές να είναι ικανοί, να ωθήσουν και να είναι παράδειγμα επαγγελματικό προς τους άλλους και να φαίνεται η διαφορά τους μέσα στο γήπεδο. Αυτό νομίζω είναι το λογικό και από οικονομικής άποψης. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: ένα νεαρό παιδί αν έρθει εκτός νομού για να παίξει ποδόσφαιρο το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι μόνο ο μισθός του για να ανταποκρίνεται στα βασικά του έξοδα, θα είναι η διαμονή και η διατροφή του που εκτοξεύουν ένα συμβόλαιο, ξεπερνάμε τις 10.000-13.000 και καταλαβαίνεται πως δεν μπορεί να υπάρχουν πολλά τέτοια συμβόλαια πλέον σε ομάδες Γ’ Εθνικής που ζουν από την συμπαράσταση των φιλάθλων τους και τη βοήθεια από τους προέδρους οι οποίοι δεν έχουν άλλα έσοδα παρά μόνο αυτά, και καταλαβαίνετε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, υπομονετικοί.

Δεν μας πιέζει ο χρόνος. Η ομάδα πέρυσι κέρδισε πολλά, παρόλο που έχασε και κάποια πράγματα. Κέρδισε πολλά και σε αυτό βοήθησαν όλοι όσοι δούλεψαν πέρυσι στην ομάδα: παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές. Η ομάδα έχει έναν κορμό. Από αυτόν τον κορμό θα ξεκινήσουμε. Εγώ πρώτα θα μιλήσω με όλα τα παιδιά και θα δω ποιοι είναι έτοιμοι και ικανοί σε αυτόν τον κορμό, τον οποίο θέλω να διατηρήσω. Από εκεί και πέρα μετά με πολύ υπομονή και προσεκτικές κινήσεις θα επιλέξουμε τα άτομα που θα συμπληρώσουν το ρόστερ».

Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που θέλει να έρθουν στη Νίκη:

«Ναι έχουμε συγκεκριμένους στόχους αλλά θα σας πω πως είναι πολύ νωρίς. Σ’ αυτό το μεταγραφικό παζάρι που δυστυχώς γίνεται καταλαβαίνετε πως στην αρχή όλοι πιστεύουν και περιμένουν ότι θα υλοποιηθούν οι προσδοκίες τους με τον χρόνο όμως που περνάει προσγειώνονται όλοι στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό δεν θέλω να επαναλάβουμε κάποια λάθη που κάναμε την περσινή χρονιά, που φυσικά κι εγώ είμαι μέσα σ’ αυτά, και να βιαστούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις εντυπωσιασμού ή γιατί πρέπει λόγω του ότι η ομάδα είχε ένα μπλακ άουτ μιλάω για πρόπερσι. Θα πάμε βήμα βήμα, με πολύ σύνεση, σταθερότητα, υπομονή. Αλλά στις 15 – 20 Ιουλίου που υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, δηλαδή 8 εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, να έχουμε συμπληρώσει κατά 90 -95% το ρόστερ και να αφήσουμε μία δύο περιπτώσεις για τον Αύγουστο».

Για τους συνεργάτες:

«Έχω μιλήσει με όλους και έχω πάρει το ΟΚ. Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση. Είναι όλοι γνωστοί, πληρούν τις προϋποθέσεις που είπε ο Πρόεδρος στην ανακοίνωσή του, είναι μαχητές της Νίκης και αξιόλογοι επιστήμονες. Έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν πετύχει και κοινωνικά και ποδοσφαιρικά στην κοινωνία του Βόλου (Στο 2ο μέρος της συνέντευξης ο κ. Μπίλης αναφέρει το όνομα του πρώτου συνεργάτη του, του κ. Τσιαντάκη)».

Παντελής Μαγουλάς ή Πανθεσσαλικό:

«Το έχω δηλώσει αυτό. Υπάρχει κι ένας πρόεδρος που του αρέσει τρομερά να χτίζει, να δημιουργεί υποδομές. Το γήπεδό μας είναι το Π. Μαγουλάς. Μακάρι να γίνει ένα παλάτι και να είναι ότι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή έχουμε το γήπεδό μας, πρέπει να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο. Από εκεί και πέρα σαφώς και αν χρειαστεί κάποιους αγώνες να τους παίξουμε στο Πανθεσσαλικό θα το επιδιώξουμε. Το Πανθεσσαλικό δεν είναι δικό μας, χρειάζεται άδεια, χρειάζεται επικοινωνία με τους ανθρώπους που το διαχειρίζονται. Εμείς σε πρώτη φάση πρέπει να φτιάξουμε τα του οίκου μας. Πρέπει να έχουμε ένα γήπεδο που θα πληροί τις προϋποθέσεις, θα είναι λειτουργικό, θα έχει πολύ καλό χορτοτάπητα. Πρέπει να έχουμε ένα γήπεδο βοηθητικό για να μην γυρνάμε από εδώ κι από εκεί στις προπονήσεις μας. Πρέπει να έχουμε ένα γήπεδο πλαστικό που θα μπορούμε όταν βρέχει ή όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν να προπονούνται οι παίκτες μας. Όπως γνωρίζετε έχουμε και την αίθουσα στο Πανθεσσαλικό που είναι το γυμναστήριό μας. Με αυτά ξεκινάμε κι αν χρειαστεί από εκεί και πέρα κάποιους αγώνες να τους παίξουμε στο Πανθεσσαλικό ή αν γίνουν κάποια έργα μετά την προετοιμασία στο Π. Μαγουλάς σαφώς και θα χρειαστούμε και τη βοήθεια του Πανθεσσαλικού».

Για τις παρεμβάσεις στο Π. Μαγουλάς:

«Θα δείτε το μεράκι και την ικανότητα του κ. Τζήμα. Θα τα αναφέρει φυσικά ο ίδιος. Οι φίλαθλοι της Νίκης θα δουν πράγματα που δεν τα περιμένουν».

Το 2ο μέρος της συνέντευξης θα δημοσιευτεί σε μεταγενέστερη ανάρτηση

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις