Μπίλης: «Η Νίκη μπορεί να γεμίσει ακόμη και το Πανθεσσαλικό»

Για τον στόχο της ομάδας, την Ακαδημία ποδοσφαίρου η οποία θα πρέπει να παράγει ποδοσφαιριστές, για επικείμενες αλλαγές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που σχεδιάζει η ΕΠΟ καθώς και για το καλωσόρισμα του κόσμου, μίλησε ο Λεωνίδας Μπίλης στο 2ο μέρος της συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Νίκης στους Άκη Μπούκλα και Στέφανο Στεφάνου:

2ο μέρος της συνέντευξης

Για το επόμενο πρωτάθλημα: «Θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αν μεγαλώσουν οι όμιλοι, γιατί ακούγεται από την ΕΠΟ ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και να πάμε σε έξι ομίλους των 14 ομάδων, τότε βλέπω πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Δηλαδή κάποιες ομάδες θα είναι πολύ ανταγωνιστικές με στόχο την άνοδο και κάποιες ομάδες που θα έχουν αποκλειστικά στόχο την παραμονή και θα είναι σε κάπως πιο χαμηλό επίπεδο. Γνωρίζω πολύ καλά τις ομάδες και με τους συνεργάτες μου θα τις παρακολουθήσουμε εξονυχιστικά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις καλά τον αντίπαλο. Βασιστήκαμε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι στις έξι αγωνιστικές που ήμουν στην ομάδα χάρη στον Νίκο Τσιαντάκη, ο οποίος θα είναι ο άμεσος συνεργάτης μου».

Για την άνοδο μέσω πλέι οφ που σχεδιάζει η ΕΠΟ: «Όσον αφορά τη μείωση των αποστάσεων, ήταν αναγκαία η αναδιάρθρωση γιατί οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα φέτος. Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συναινεί στο να έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα και ήταν μοιραίο να μεγαλώσουν οι όμιλοι. Μάλιστα εγώ περίμενα να γίνουν και οκτώ. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωταθλητής δεν θα βγαίνει απευθείας, αλλά με πλέι οφ. Παρ’ όλα αυτά θα είναι τεράστια επιτυχία για μια ομάδα να πάει στα πλέι οφ, όπου εκεί θα γίνουν μεγάλοι αγώνες.

Εγώ είμαι υπέρ των τελικών, υπέρ των μεγάλων αγώνων, μου αρέσει αυτό σαν προπονητή. Έχω τέσσερις ανόδους θεωρητικά από την Γ’ στη Β’. Γίνεται μεγάλη συσπείρωση. Εκεί επικρατούν οι πιο δυνατές ψυχοσωματικά ομάδες, δηλαδή αυτές που έχουν το πιο δυνατό μέταλλο. Η Νίκη παίρνει τέτοια ώθηση από τον κόσμο της και φανταστείτε να παίξει πλέι οφ. Αυτά τα γεγονότα γράφουν ιστορίες. Η Νίκη είναι η μοναδική που μπορεί να γεμίσει το γήπεδο ακόμη και το Πανθεσσαλικό».

Για την Ακαδημία: «Πέρσι είχα παραδώσει το πλάνο μου, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο. Εκεί είχαμε κάνει το πλάνο ανάπτυξης της Ακαδημίας. Όλα ήταν πάρα πολύ δύσκολα πέρσι, γιατί η διοίκηση είχε να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα εξαιτίας του ότι η ομάδα ήταν «κλειστή» για αρκετούς μήνες. Φέτος θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Πέρσι όλοι με τον οβολό τους, τον ιδρώτα και το αίμα τους έχουν παραδώσει μια Νίκη σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ό,τι βρήκαμε τότε. Επομένως πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα και με την Ακαδημία. Το δίπλωμά μου, το UEFA Pro, μου δίνει τη δυνατότητα να καθοδηγήσω, να βγάλω ένα ενιαίο πρόγραμμα και να δώσω κατευθύνσεις, που θα συζητήσω με τον υπεύθυνο της ακαδημίας, με τον οποίο θα είμαι σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να μπορέσουν όλα τα τμήματα της Νίκης, ακόμη και οι Νέοι Αθλητές να δουλέψουν ένα πλάνο που ως στόχο θα έχει την κορωνίδα.

Στο απώτερο μέλλον η ομάδα πρέπει να παράγει, όπως όλα τα κλαμπ στην Ευρώπη που είναι επικερδείς επιχειρήσεις. Στην αρχή πέρσι είχαμε ένα πολύ καλό ποσοστό όσον αφορά αυτό το κομμάτι και φέτος μας δίνεται η δυνατότητα να το αυξήσουμε.

Για τους στόχους της φετινής ομάδας: «Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, δεν σημαίνει ότι θα το καταφέρεις 100%. Πρέπει να φύγουμε από τη λογική «κερδίζουμε μένουμε, χάνουμε φεύγουμε». Στο ποδόσφαιρο όλα είναι ανοικτά. Το ζητούμενο είναι η ομάδα στη συντριπτική της πλειοψηφία των αγώνων, να παρουσιάζεται όπως πρέπει. Σαφώς θα υπάρξουν και οι ατυχίες. Μπορεί να είμαι τυχερός και στα έξι επίσημα παιχνίδια που κάθισα στον πάγκο της ομάδας δεν έχουμε ήττα, αλλά αυτό είναι κάτι αναπόφευκτο στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο είμαι της λογικής πως όταν χάσει η ομάδα ο αντίπαλος να έχει τέτοιες απώλειες, ώστε η νίκη του να είναι «πύρρειος». Με σύμμαχο την ιστορία της Νίκης μου είναι πιο εύκολο να πείσω τους παίκτες να είναι μαχητικοί όσο πρέπει για να στηρίξουν τα σύμβολα και τις ιδέες αυτής της εβδομάδας».

Για το πότε θα γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις: «Πρώτα θα ανακοινωθούν οι συνεργάτες μας. Από κει και πέρα η επόμενη εβδομάδα θα είναι η εβδομάδα των παιδιών που θα μείνουν. Ήδη έχω πάρει εντολή από τον πρόεδρο να μιλήσω με όλα τα παιδιά και μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη να έχουμε λύσει τα θέματα οικονομικής φύσεως με τα παιδιά που θέλουμε να μείνουμε. Έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ολοκληρώσει με τους παίκτες που βρίσκονται στο υπάρχον δυναμικό. Από κει και μετά θα ξεκινήσουμε την ενίσχυση».

Τέλος κλείνοντας ο Λεωνίδας Μπίλης ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή: «Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο της Νίκης για τη συμπαράσταση που μου δίνει, για τις ευχές που μου στέλνει και αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη. Ευχαριστώ όλους τους οργανωμένους οπαδούς, που με τις ανακοινώσεις τους μου δίνουν κουράγιο. Προσωπικά ο πρόεδρος του Ομίλου με πήρε τηλέφωνο και μ’ έχει καλωσορίσει, ενώ οι άλλοι δύο σύνδεσμοι μ’ έχουν καλωσορίσει μέσω ανακοίνωσης. Θα δώσουμε όλοι μαζί τη «μάχη» μας για το μεγαλείο της Νίκης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις