Νέα ήττα για τη Νίκη

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η Νίκη Βόλου αντιμετωπίζοντας την Αναγέννηση στην Καρδίτσα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 73′ με τον Σταματόπουλο και “σφράγισαν” το τρίποντο με γκολ του Βερνάρδου τρία λεπτά αργότερα. Οι κυανόλευκοι πάτησαν καλύτερα στο πρώτο μέρος χωρίς ωστόσο να έχουν τις κλασικές ευκαιρίες στα καρέ του Τσέλιου. Οι γηπεδούχοι είχαν ένα δεκάλεπτο από το 30′ έως το 40′ που μετέφεραν τη δράση στην περιοχή του Γκαραβέλη, χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Κονίλιο που κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ αργό ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειχναν περισσότερο προσηλωμένες στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε τα δύο ατομικά λάθη παικτών της Νίκης και πέτυχε τα δύο τέρματα που έκριναν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Το ματς

Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα ο Μοράρ απείλησε την εστία του Τσέλιου, όμως το σουτ από μέσα δεξιά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων

Στο 7ο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, υποστηρίζοντας πως η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κάσσου σε σέντρα που επιχείρησε ο Ξύδας, όμως ο διαιτητής που ήταν κοντά έδειξε «παίζετε»

Με τη Νίκη να ελέγχει τον χώρο της μεσαίας γραμμής και τον ρυθμό του αγώνα συνεχίστηκε το παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας. Στο 11’ ο Λίταινας σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής των γηπεδούχων, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 14’ με το αδύναμο σουτ του Κοζορώνη να μπλοκάρει εύκολα ο Γκαραβέλης

Στον ίδιο ρυθμό κύλησαν και τα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης. Η Νίκη στο δίλεπτο 23-24’ κέρδισε δύο κόρνερ ωστόσο η άμυνα των γηπεδούχων απομάκρυνε και τις δύο φορές.

Στο 33’ η Αναγέννηση άγγιξε το 1-0. Ο Κοζορώνης γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Γκαραβέλης με υπερένταση απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Κορνίλιο, με την μπάλα να στρώνεται στον επιθετικό της ΑΣΑ όμως το πλασέ του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Νίκης. Οι γηπεδούχοι με συνεχόμενες στατικές φάσεις γύρω από την περιοχή της Νίκης πολιόρκησαν για περίπου 10 λεπτά τα καρέ των Βολιωτών χωρίς ωστόσο να καταγράψουν κάποια αξιόλογη στιγμή.

Αντιθέτως η Νίκη με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μοράρ απείλησε για το 0-1 στο 41’, όμως η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» του Τσέλιου. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45’ οι Βολιώτες απείλησαν και πάλι. Ο Ριμπέιρο κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, είχε τη δυνατότητα να σουτάρει, ωστόσο προτίμησε να παίξει κάθετα στον Κρητικό που με μεγάλη προσπάθεια και υπό πίεση σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν επιθετικά, έχοντας περισσότερο το μυαλό τους στα αμυντικά τους καθήκοντα. Στο 54’ μία σέντρα σουτ του Κοζορώνη δεν αιφνιδίασε τον Γκαραβέλη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κάσσος έσπασε προς το σημείο του πέναλτι από θέση μέσα δεξιά, όμως δεν βρήκε συμπαίκτη του για να εκμεταλλευτεί την επικίνδυνη συρτή σέντρα.

Εύκολα μπλόκαρε ο Τσέλιος το πλασέ του Κυριακίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο 58’. Στο 66’ ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης χρειάστηκε να κάνει διπλή προσπάθεια για να αποκρούσει το δυνατό σουτ του Παναγιωτίδη.

Σε τρία λεπτά η Αναγέννηση τελείωσε το ματς

Στο 73’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ανδρικόπουλος σέντραρε από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Σταματόπουλος με όλη του την άνεση, κατέβασε την μπάλα και από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Γκαραβέλη. Τρία λεπτά αργότερα ο Βερνάρδος έκλεψε την μπάλα από τον Μπαχανάκ σε φάση που φαίνεται ότι ο επιθετικός της Αναγέννησης κάνει φάουλ στον κεντρικό αμυντικό της Νίκης, στη συνέχεια αφού ξεπέρασε την αντίσταση του Ανδρέου, από θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στα εναπομείναντα λεπτά γνωρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και μένοντας μακριά από την κορυφή.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γ. Τυριακίδης): Τσέλιος, Τομάσεβιτς, Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Γκόλιας, Κοζορώνης (93’ Παπαδάκος), Κοκκίνης (85’ Κορέλας), Ξύδας (69’ Βερνάρδος), Μπούζας (69’ Κέρθι), Κονίλιο (92’ Ζάγγος)

Νίκη Βόλου (Δ. Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Μπαχανάκ, Κυριακίδης, Λίταινας (63’ Γαβριηλίδης), Παναγιωτίδης (59’ Πέττας), Ριμπέιρο (46’ Μιράντα), Κρητικός (69’ Πολίτης), Μοράρ (69’ Τζιώρας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις