Ο Οσπίνα έστειλε στους “4” του Κόπα Αμέρικα την Κολομβία

Περού και Κολομβία συγκρούστηκαν στον δεύτερο προημιτελικό του Copa America Centenario, με το συγκρότημα του Χοσέ Πέκερμαν να παίρνει με δραματικό τρόπο την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης, επικρατώντας με 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Η αναμέτρηση δεν πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, παρά το δυναμικό ξεκίνημα της Κολομβίας…

…στο ματς. Ο Κάρλος Μπάκα απείλησε για πρώτη φορά τον Γκαγιέσε μόλις στο 3′, ωστόσο το σουτ του μέσα από την περιοχή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά τον διχτύων. Λίγο αργότερα ο Χάμες Ροντρίγκες έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όμως το σουτ του έξω από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Περού, με τον Μπάκα να αστοχεί εκ νέου στη συνέχεια της φάσης.
Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες τελικά ισόπαλες και παρά την υπεροχή των Κολομβιανών και στην επανέναρξη, το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο 45λεπτο, με το Περού να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις, όταν ο Κρίστιαν Ράμος έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι σε εκτέλεση κόρνερ, όμως ο Οσπίνα του το γκολ αρνήθηκε με εντυπωσιακή απόκρουση.
Η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τους Χάμες και Γκουαντράντο να ευστοχούν για την Κολομβία και Ρουντιάθ και Τάπια για το Περού, στις δύο πρώτες προσπάθειες των ομάδων. Ο Μορένο διατηρώντας την ψυχραιμία του έγραψε το 3-2 για την Κολομβία και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Οσπίνα, με τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ να αποκρούει με τα πόδια το πέναλτι του Τραούκο. Ο Πέρεζ στη συνέχεια έκανε το 4-2 για την Κολομβία, με τον Κουέβας να στέλνει άουτ τη δική του προσπάθεια, χαρίζοντας έτσι οριστικά την πρόκριση στα ημιτελικά στο συγκρότημα του Χοσέ Πέκερμαν.
Πλέον η Κολομβία που επιστρέφει μετά το 2004 στους «4» του Copa America θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις διοργανώτριες ΗΠΑ, με φόντο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της «επετειακής» έκδοσης για τα 100 χρόνια της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις