Τετραπλή ελληνική μάχη σε Europa και Conference: Παίζουν τα ρέστα τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Προτελευταία στροφή στη φάση των ομίλων του Europa League και του Conference και οι ελληνικές ομάδες παίζουν τα ρέστα τους σε ματς δύσκολα και απαιτητικά. Η αυλαία ανοίγει με την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Μπράιτον στην OPAP Arena και του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία στις 19.45 και θα κλείσει με τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην έδρα της Βιγιαρεάλ και του ΠΑΟΚ στο σπίτι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 22.00.

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 19.45 ΑΕΚ – Μπράιτον, COSMOTE SPORT 3
  • 19.45 Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός, COSMOTE SPORTS 4
  • 22.00 Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός, COSMOTE SPORT 5
  • 22.00 Άιντραχτ – ΠΑΟΚ, COSMOTE SPORT 6

ΑΕΚ – Μπράιτον

Την ευκαιρία για να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League θέλει να αρπάξει (19:45, COSMOTE SPORT 3 HD) η ΑΕΚ, που υποδέχεται την Μπράιτον στην OPAP Arena. Οι δύο ήττες από τη Μαρσέιγ την έφεραν πίσω στον στόχο της, γι’ αυτό χρειάζεται το τρίποντο για να πιάσει στη δεύτερη θέση τους Γλάρους».

Σε περίπτωση που η Ένωση πάρει το «τρίποντο», τότε θα έχει το προβάδισμα απέναντι στην Μπράιτον την οποία νίκησε και στην Αγγλία, ενώ θα εξασφαλίσει και την ευρωπαϊκή συνέχεια, σε ενδεχόμενο ήττας του Άγιαξ στη Μασσαλία.

Η Ένωση θα αγωνιστεί με οδηγό και το πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων, όταν είχε σοκάρει τους Άγγλους και είχε επικρατήσει 3-2. Ο Ματίας Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτό το παιχνίδι τους τραυματίες Λιβάι Γκαρσία και Γενς Γιόνσον, ενώ κανονικά θα παίξουν οι Αραούχο, Μουκουντί. Ο πρώτος δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί στην αρχική ενδεκάδα, με τον Τσούμπερ ή τον Μάνταλο να παίρνει τη θέση του. Το ποιος θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης θα κρίνει πολλά και για τη θέση πίσω από αυτόν, καθώς Πόνσε και Τσούμπερ είναι οι υποψήφιοι.

Με αρκετές απουσίες ταξίδεψε η Μπράιτον στην Αθήνα, καθώς λείπουν οι Φατί, Μαρτς, Ενσίσο, Γουέλμπεκ, Εστουπινιάν, ενώ αμφίβολη είναι η παρουσία των Μιτόμα, Ζούλιο, Μίλνερ και Λάμπτεϊ.

Πιθανές ενδεκάδες

  • ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πόνσε.
  • Μπράιτον: Στιλ, Φέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ, Γκρος, Νταχούντ, Γκίλμουρ, Μιτόμα, Αντίνγκρα, Πέδρο, Φέργκιουσον.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Μαρσέιγ 8
  2. Μπράιτον 7
  3. ΑΕΚ 4
  4. Άγιαξ 2

Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Γερμανία (19:45, COSMOTE SPORTS 4 HD) καθώς αντιμετωπίζει τη Φράιμπουργκ με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Με την ισοπαλία, αποκτά απόσταση τεσσάρων βαθμών από την Μπάτσκα Τόπολα, την οποία θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Με νίκη όμως οι Ερυθρόλευκοι μπαίνουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης, περιμένοντας και επικράτηση των Γερμανών επί της Γουέστ Χαμ την 6η και τελευταία αγωνιστική για να βρεθεί στα play offs του Europa League.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ γνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα και θυμάται πώς έχασε η ομάδα του, από δικά της λάθη, στο παιχνίδι της πρεμιέρας από την Φράιμπουργκ. Γι’ αυτό περιμένει από τους παίκτες του να παίξουν πιο ώριμα και πιο συγκεντρωμένα κόντρα σε μια καλή γερμανική ομάδα.

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις από την τελευταία προπόνηση, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν διαφοροποιεί πολύ τα πλάνα του Ισπανού τεχνικού, με τον Ελ Κααμπί να ξεκινά στην κορυφή της επίθεσης. Ερώτημα αποτελεί αν θα προτιμηθεί, για πρώτη φορά φέτος, η τριάδα στην άμυνα, με τον Ιμπόρα πάντως να είναι ο έξτρα παίκτης στην αμυντική λειτουργία, είτε στο 4-3-3, είτε στο 3-5-2.

Η Φράιμπουργκ θέλει να κλειδώσει την πρόκριση με ένα θετικό αποτέλεσμα και την τελευταία αγωνιστική να ψάξει την έκπληξη στο Λονδίνο κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την πρώτη θέση.

Οι πιθανές ενδεκάδες

  • Φράιμπουργκ: Ατουμπόλου, Γκίντερ, Λάινχαρτ, Μακενγκό, Ντόαν, Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Βάισχαουπτ, Χέλερ, Γκρέγκοριτς, Γκρίφο.
  • Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Μασούρας.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Γουέστ Χαμ 9
  2. Φράιμπουργκ 9
  3. Ολυμπιακός 4
  4. Μπάτσκα Τόπολα 1

Βιγιαρεάλ – Παναθηναϊκός

Τη νίκη θα ψάξει (22:00, COSMOTE SPORT 5 HD) ο Παναθηναϊκός στο «Θεράμικα» απέναντι στη Βιγιαρεάλ, με στόχο να βρεθεί σε θέση πρόκρισης. Τα σενάρια είναι πολλά στον 6ο όμιλο του Europa League, καθώς εκκρεμεί το παιχνίδι των Ισπανών με τη Μακάμπι Χάιφα. Παρόλα αυτά, οι Πράσινοι καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν το «διπλό» στην Ισπανία, έχοντας ήδη νικήσει στην Αθήνα τη Βιγιαρεάλ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξέφρασε την εμπιστοσύνη στους παίκτες του και δεν θεωρεί ότι περνούν φάση ντεφορμαρίσματος. Τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα είναι αρκετά, ωστόσο, από τη θέση 1, έως και την κορυφή της επίθεσης. Ο Μπρινιόλι ίσως μείνει στον πάγκο και προτιμηθεί ο Λοντίγκιν, ενώ στην άμυνα παρτενέρ του Σένκεφελντ ίσως παίξει ο Αράο αντί του Γεντβάι. Το ερώτημα στα χαφ είναι Μπερνάρ ή Τζούρισιτς, αλλά και Παλάσιος με Αϊτόρ διεκδικούν μια θέση, ενώ για την κορυφή της επίθεσης, ο Ιωαννίδης φαίνεται να κερδίζει τη μάχη έναντι του Σπόραρ.

Από την πλευρά της η Βιγιαρεάλ χρειάζεται τη νίκη και ο Μαρθελίνο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Παναθηναϊκό, μιας και δεν ξεχνάει τον αποκλεισμό της Μαρσέιγ το καλοκαίρι από το τριφύλλι. Πάντως, το «κίτρινο υποβρύχιο» θα παλέψει για το τρίποντο, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Φόιτ, Αλμπιόλ, Κουένκα, Μορένο, Ακομαχ, Καπουέ, Παρέχο, Μπαένα, Ζεράρ, Μοράλες.
  • Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Αϊτόρ.

Η βαθμολογία του ομίλου

  1. Ρεν 9
  2. Βιγιαρεάλ 6 *
  3. Παναθηναϊκός 4
  4. Μακάμπι Χάιφα 1 *

* Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Άιντραχτ – ΠΑΟΚ

Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον ΠΑΟΚ. Ηπ ρωτιά του ομίλου για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου περνά από το Deutsche Bank Park και το παιχνίδι με την Άιντραχτ (30/11, 22.00, COSMOTE SPORT 6 HD).

Ο αήττητος Δικέφαλος που έχει εξασφαλίσει ήδη τη συνέχεια στην Ευρώπη και το 2024 και ψάχνει στο ματς απέναντι στην Άιντραχτ μία νίκη που θα τον στείλει απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ως πρώτη ομάδα του ομίλου. Προφανώς οι Θεσσαλονικείς έχουν και μία δεύτερη ευκαιρία γι΄αυτήν την πρόκληση, σε περίπτωση που δεν ηττηθούν στην Γερμανία και επικρατήσουν της Ελσίνκι στην τελευταία αγωνιστική του Conference League.

Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι «αετοί» της Γερμανίας, με τον προπονητή της ομάδας, Ντίνο Τόπμελερ, να επισημαίνει πως η τύχη είναι στα χέρια τους, ζητώντας πάση θυσία τη νίκη. Μάλιστα, αποκάλυψε πως έχει καλό προαίσθημα για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν σχολίασε την κομβική απουσία του Μπάμπα, στρέφοντας αποκλειστικά την προσοχή του στο αγωνιστικό σκέλος της συνάντησης των δύο ομάδων: «Ήρθαμε να δώσουμε μάχη και να πάρουμε την πρωτιά». Με τη βασική υποσημείωση πως γνωρίζει ότι η Άιντραχτ τους μετρά πλέον διαφορετικά μετά το ματς της Τούμπας. «Οι τραυματισμοί μας κάνουν να βρίσκουμε λύσεις», ανέφερε με νόημα ο Ρουμάνος τεχνικός, ο οποίος θα προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές στην ενδεκάδα του, από τη στιγμή που έχει ανοίξει το γκρουπ και διαθέτει πολλούς ενεργούς ποδοσφαιριστές.

Πιθανές ενδεκάδες

  • Άιντραχτ: Σμόλτσιτς, Πάτσο, Τούτα, Μπούτα, Εμπιμπέ, Σκίρι, Λάρσον, Γκέτσε, Τσαΐμπί, Μαρμούς.
  • ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον, Σαμάτα.

Βαθμολογία

  1. ΠΑΟΚ 10
  2. Άιντραχτ 9
  3. Αμπερντίν 2
  4. Ελσίνκι 1

ethnos.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις