Τα highlights από τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στην Φρανκφούρτη (video)

Ο μεγάλος ΠΑΟΚ της Ευρώπης! Ο Δικέφαλος έστησε… αψίδα θριάμβου στην Φρανκφούρτη, επικράτησε 2-1 της Αϊντραχτ και κλείδωσε την πρώτη θέση στον όμιλο που σημαίνει και παρουσία στους «16» του Conference League. Κεντζιόρα και Ζίβκοβιτς τα γκολ της ιστορικής νίκης!

Eνας ΠΑΟΚ από ατσάλι έγραψε ιστορία στη Γερμανία και πέτυχε ακόμη ένα θαύμα στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν αφού επικράτησε με 2-1 της Άιντραχτ και κατέκτησε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο του Conference League, που του έδωσε την απευθείας πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Ετσι ξεκίνησαν Άιντραχτ και ΠΑΟΚ

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεκινάει το ματς στο Deutsche Bank Park με τους έντεκα ποδοσφαιριστές που δοκίμασε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να έχει μπροστά του Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Ράφα Σοάρες, στην τετράδα της άμυνας. Εκτός έμεινε ο Έκονγκ με τον Κεντζιόρα να παίρνει θέση στο κέντρο της αμυντικής γραμμής του «Δικεφάλου».

Το δίδυμο Μεϊτέ – Οζντόεφ ήταν οι εσωτερικοί μέσοι, με τον Μουργκ να παίρνει φανέλα βασικού δίπλα στους Ζίβκοβιτς και Τάισον, με στόχο να πιέζει την πρώτη πάσα, εντολή που είχε και ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός που ήταν ο Σαμάτα.

Ο Ντίνο Τοπμελερ προχώρησε σε αλλαγές, τόσο σε σχηματισμό, όσο και σε πρόσωπα, σε σχέση με το ματς του Σαββάτου κόντρα στην Στουτγάρδη. Η ήττα (1-2) ανάγκασε τον τεχνικό της Άιντραχτ να επαναφέρει την τριάδα στην άμυνα σε ένα πιο γνώριμο σχηματισμό. Οι Ενκουνκού, Σμόλτσιτς και Γκέτσε ήταν τα νέα πρόσωπα αντί των Κνάουφ, Μπούτα και Μαξ.

Ο Γερμανός προπονητής με δεδομένη την απουσία του Κοχ, έδωσε άλλη μια ευκαιρία στον Σμόλτσιτς που συμπλήρωνε την τριάδα των στόπερ μαζί με τους Πάτσο και Τούτα, ενώ στα άκρα της άμυνας άρχισαν το ματς οι Εμπιμπέ (δεξιά) και Ενκουνκού (αριστερά).

Οι Σκίρι και Λάρσον ήταν το δίδυμο στον άξονα, ενώ ο Μάριο Γκέτσε, το πιο βαρύ όνομα στο ρόστερ της Άιντραχτ, επέστρεψε στην ενδεκάδα.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο 70ο λεπτό του αγώνα με την Στουτγάρδη και απόψε πήρε φανέλα βασικού παίζοντας πίσω από τον Μαρμούς και δίπλα από τον Σαΐμπι.

Ορθιος στα πρώτα 45 λεπτά με Κοτάρσκι και Βιεϊρίνια

Ο ΠΑΟΚ μπήκε σχετικά καλά στο ματς, οι παίκτες του Λουτρέσκου προσπαθούσαν να απορροφήσουν την πίεση της Άιντραχτ, η εντολή στον Μουργκ ήταν να πιέζει μαζί με τον Σαμάτα την πρώτη πάσα και να μην επιτρέπουν στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς της γερμανικής ομάδας να χτίζουν το παιχνίδι από την άμυνα.

Ο προσανατολισμός των γηπεδούχων ήταν ξεκάθαρος στα πρώτα λεπτά. Στοχευμένα πήγαν στα αριστερά της άμυνας του ΠΑΟΚ. Να χτυπήσουν το δίδυμο Σοάρες – Τάισον. Από εκεί ο Μαρμούς αστόχησε στο 10’ και ένα λεπτό αργότερα ο Σαΐμπι υποχρέωσε τον Κοτάρσκι στην πρώτη μεγάλη επέμβαση.

Η φάση με το δοκάρι του Κουλιεράκη, που ήταν σε θέση οφσάιντ, έδειξε ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει την Άιντραχτ, μετά την σωτήρια παρέμβαση του Βιεϊρίνια πάνω στη γραμμή, ο Κοτάρσκι ήταν αυτός που κρατούσε όρθιους τους «ασπρόμαυρους», που έφτασαν στο 29ο λεπτό πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Τραπ ενήργησε σωστά στο έξυπνο πλασέ του Μουργκ.

Η ευκαιρία με τον Μουργκ ήταν άλλη μια απόδειξη, ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός για την εστία του Τραπ. Οι δύο τερματοφύλακες έδειχναν πως ήταν σε πολύ καλή βραδιά, με τον Κοτάρσκι λίγο αργότερα να νικάει από κοντά τον Μαρμούς.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ κρατούσε το αποτέλεσμα που ήθελε, με κορυφαίους τους Κοτάρσκι και Βιεϊρίνια, έπρεπε όμως να μπει στο ματς περισσότερο ο Μεϊτέ και ο Ράφα Σοάρες να γινόταν πιο αποφασιστικός, ενώ χρειαζόταν μια πιο πειστική απάντηση στο μαρκάρισμα του Ενκουκού.

Με Κεντζιόρα μπήκε μπροστά, αλλά δεν το χάρηκε

Ο Μουργκ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 51ο λεπτό, ο Αυστριακός ήταν πρωταγωνιστής και στη δεύτερη μεγάλη στιγμή του ΠΑΟΚ στο ματς, μέχρι την στιγμή που οι κεντρικοί αμυντικοί της Άιντραχτ, Τούτα και Σμόλτσιτς, μπερδεύτηκαν και ένας άλλος κεντρικός αμυντικός, ο Τόμας Κεντζιόρα, με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τραπ για το 0-1!

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και η χαρά των «ασπρόμαυρων» δεν κράτησε πάνω από τρία λεπτά. Η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο και ο Μαρμούς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 58ο λεπτό.

Ο «Δικέφαλος» γλίτωσε από ένα δεύτερο γκολ για μερικά εκατοστά, το μομέντουμ από τη γρήγορη ισοφάριση ήταν ξεκάθαρα με την Άιντραχτ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έπρεπε να ηρεμήσουν και να ξανά βρουν τα πατήματά τους.

Ο Λουτσέσκου είδε το πρόβλημα και έφερε από τον πάγκο Κωνσταντέλια και Μπράντον Τόμας, θέλοντας να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητα των δύο τυχόν κενούς χώρους που θα άφηναν οι γηπεδούχοι, που συνέχιζαν να πιέζουν αναζητώντας το δεύτερο γκολ.

«Χτύπησε» με τον ασταμάτητο Ζίβκοβιτς!

Αυτός που βρήκε το δεύτερο γκολ ήταν ο ΠΑΟΚ! Με πρωταγωνιστή τον «Ντέλια» που «τσίμπησε» την μπάλα και την έστρωσε στον Μπράντον, από το σουτ του Ισπανού ο Ζίβκοβιτς πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 και έβαλε φωτιά στην κερκίδα των ΠΑΟΚτσήδων!

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 11 γκολ στη σεζόν και τα 12 γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Κοτάρσκι είχε ακόμη μια μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Σαϊμπί, στο 85’ ο Μαρμούς αστόχησε μόνος με την εστία, ο ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος μέχρι το φινάλε και πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη που τον έστειλε στους «16» του Europa Conference League!

Άιντραχτ (Ντίνο Τόπμέλερ): Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα, Ενκουνκού, Λάρσον, Σκίρι (54’ Γιάκιτς), Εμπιμπέ (87’ Φέρι), Γκέτσε (74’ Μπούτα), Τσαΐμπι, Μαρμούς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (80’ Εκονγκ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80’ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (66’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83’ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (67’ Τόμας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις