Μπενίσκος: «Ο Διαγόρας Σεβαστής δεν είναι φωτοβολίδα»

Η άνοδος του Διαγόρα Σεβαστής στη Γ’ Εθνική ήταν ακόμη μία επιτυχία στο παλμαρέ του. Ο Μίμης Μπενίσκος μίλησε στο pamebala.gr για αυτήν, παραθέτοντας συναισθήματα από το τελευταίο εξάμηνο, εικόνες από το παρελθόν και σκέψεις για το μέλλον.Παράλληλα, πρόκειται για έναν εξαίρετο χαρακτήρα, κάτι για το οποίο προσυπογράφουν όλοι όσοι τυχαίνει να τον γνωρίζουν. Τι άλλο μπορεί να περιμένει μία ομάδα από έναν άνθρωπο, που την επέλεξε για να αγωνιστεί με τη φανέλα της;

Ο Μίμης (Ιωακείμ) Μπενίσκος αποκτήθηκε κυρίως για έναν στόχο τον περασμένο Ιανουάριο, φροντίζοντας να επαληθεύσει με το… παραπάνω τις ήδη υψηλές προσδοκίες, που υπήρχαν στις τάξεις του Διαγόρα Σεβαστής από τη μεταγραφή του.

Με την προσωπικότητά του και με τις εμφανίσεις του στον αγωνιστικό χώρο, στα 35 χρόνια του ο χαρισματικός φορ αποτέλεσε τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων του πρωταθλητή Πιερίας, που με το πέρας της σεζόν πανηγύρισε την άνοδό του στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου!

Ο Μίμης Μπενίσκος παραχώρησε συνέντευξη στο pamebala.gr, παραθέτοντας συναισθήματα από το τελευταίο εξάμηνο, εικόνες από το παρελθόν και σκέψεις για το μέλλον.

-Μίμη, δίκαια ο Διαγόρας θα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του;

«Απολύτως δίκαια! Είχαμε μία πολύ καλή και οργανωμένη ομάδα, ενώ η διοίκηση ήταν πολύ κοντά στους παίκτες, στους προπονητές, φροντίζοντας να τα παρέχει όλα! Η Σεβαστή είναι ένα μικρό χωριό, αλλά με ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και δίνουν τα πάντα για αυτήν! Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει μέχρι και στην Α’ Εθνική! Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια, που οδήγησε σε μία μεγάλη επιτυχία».

-Το πίστευες τον Ιανουάριο, όταν συμφώνησες με την ομάδα, πως θα φτάνατε σε αυτό το όμορφο τέλος;

«Αν δεν το πίστευα, δεν θα ερχόμουν κιόλας! Από τον Δεκέμβριο η διοίκηση έκανε μία μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει την ομάδα που θα πετύχαινε τον στόχο. Άλλωστε, σκοπός ήταν ξεκάθαρα η άνοδος! Ήρθαν αρκετοί αξιόλογοι ποδοσφαιριστές και στο τέλος τα καταφέραμε».

-Που κρίθηκε η άνοδος;

«Καταρχήν, η ομάδα δεδομένα έχει ποιότητα. Παράλληλα, δούλεψε πολύ σκληρά για τα μπαράζ, κάτι που φάνηκε. Υπήρχε θέληση να ανέβει η ομάδα κατηγορία, ενώ τα παιδιά τα… έδωσαν όλα μέσα στο γήπεδο. Έτσι, βγήκε αυτό το καλό αποτέλεσμα που είδαμε όλοι».

-Πέτυχες 6 γκολ σε 5 παιχνίδια στα μπαράζ. Αισθάνεσαι πως δικαίωσες εκείνους που σε επέλεξαν τον Ιανουάριο;

«Σίγουρα και πρώτα απ’ όλα τον μεγαλομέτοχο Ιωάννη Συμεωνίδη και τον πρόεδρο Γαβρήλο Κωνσταντινίδη, που πίστεψαν σε μένα. Από την πρώτη στιγμή που φέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Με αγκάλιασαν κι εγώ έπρεπε να τους δικαιώσω! Ήθελα να είναι ευχαριστημένοι».

-Ποια λόγια θα χρησιμοποιούσες για να περιγράψεις την ομάδα σε κάποιον που δεν γνωρίζει κάτι γι’ αυτήν;

«Αρχικά, θέλω να πω τι δεν είναι: δεν είναι φωτοβολίδα! Είναι μία ομάδα που από την αφάνεια βγήκε στην επιφάνεια και θεωρώ πως θα κάνει πολύ καλή πορεία. Είναι δυναμική, σοβαρή και υπηρετείται από ανθρώπους που έχουν την όρεξη και τη θέληση να δουλέψουν».

-Πως ήταν η συνεργασία με τον κ. Τοκατλίδη;

«Η συμπεριφορά του ήταν άψογη απέναντί μας! Βοήθησε σημαντικά στον ψυχολογικό τομέα. Τα παιδιά ήταν πολύ έμπειρα και μέσα από τη δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις, πετύχαμε τον στόχο».

-Ο Απόλλων Λάρισας τερμάτισε στην πρώτη θέση. Ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου;

«Από την αρχή πίστευα ότι θα κρινόταν στα μεταξύ μας παιχνίδια η πρωτιά. Είχαμε την ευκαιρία να την κατακτήσουμε, από τη στιγμή που αντιμετωπίζαμε τον Απόλλωνα την τελευταία αγωνιστική. Πέρα από το γεγονός ότι το ματς ήταν φιέστα, θέλαμε τη νίκη, όμως δεν καταφέραμε να την πάρουμε. Δίκαια βγήκε πρώτος ο Απόλλων! Ήταν μία ποιοτική, έμπειρη ομάδα, σοβαρή και καλοδουλεμένη».

-Οδεύεις στα 35 σου χρόνια! Για πόσο ακόμα το… βλέπεις να ταλαιπωρείς τους αντίπαλους αμυντικούς;

«Πρώτα απ’ όλα, αυτό που θέλω είναι να έχω υγεία! Έτσι όπως το νιώθω στον αγωνιστικό χώρο, πιστεύω ότι θα μπορώ να αγωνίζομαι για πολλά χρόνια. Σε αυτές τις κατηγορίες νομίζω ότι θα μπορώ να αντεπεξέλθω για 2-3 χρόνια ακόμα. Δουλεύω καθημερινά για να είμαι σε καλή κατάσταση».

-Μετά από τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και σε υψηλό επίπεδο, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνητρα;

«Όλα αυτά που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο, μου έχουν δώσει πάρα πολλά σε συναισθηματικό επίπεδο. Ζω την κάθε επιτυχία! Κάθε επιτυχία μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω. Μια άνοδος είναι πάντα μία άνοδος, ακόμη κι όταν η ομάδα που αγωνίζομαι, ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική! Αυτό τον λιγοστό κόσμο του Διαγόρα Σεβαστής, τον κάναμε χαρούμενο και αυτό είναι μεγάλο πράγμα, διότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει γύρω μας, προσπαθούμε και δίνουμε αυτό το χαμόγελο σε κάποιους ανθρώπους»!

-Τι κρατάς μετά από αυτή τη σπουδαία πορεία στο ποδόσφαιρο;

«Κρατάω πάντα και τα θετικά και τα αρνητικά! Τα αρνητικά με πεισμώνουν και με κάνουν να προσπαθώ περισσότερο, τα θετικά είναι αυτά που θέλω να ζω. Τα θετικά μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίζω και που με κάνουν να μην θέλω να φύγω από αυτό τον χώρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις