Συνολικά 174 εκ. τα χρέη της «Αφοί Καρυπίδης»

Η αλυσίδα του εφόρου του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 β του πτωχευτικού κώδικα

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο κατατέθηκε η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο  106 β’ του πτωχευτικού κώδικα, θα αποφασίσει για το μέλλον της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αφοί Καρυπίδης.  Όπως αποκαλύπτει το capital.gr η αλυσίδα έχει συνολικά 174 εκατομμύρια ευρώ χρέη προς το Δημόσιο, το ΙΚΑ, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές-προμηθευτές, και 2 εκατομμύρια ευρώ σε πιστωτικό ίδρυμα (Alpha Bank).

Από αυτά 124 εκατ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά. Κατά την εκδίκαση 670 εργαζόμενοι ήταν υπέρ της υπαγωγής στο άρθρο εξυγίανσης και 300 τάχθηκαν κατά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντίθετοι ήταν τοσο το ΙΚΑ όσο και το Δημόσιο με σημαντικό αριθμό προμηθευτών. Σύμφωνα με το πλάνο, όπως αναφέρει το άρθρο του capital.gr, η αλυσίδα σουπερ μάρκετ εάν τελικώς πετύχει την υπαγωγή στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα θα διαγραφούν σε ποσοστό 95% οι οφειλές προς προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές και το υπόλοιπο 5% θα εξοφληθεί εντός ενός έτους από την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης, με εφ’ άπαξ καταβολή. Θα υποχρεωθεί σε 12 μήνες να καταβάλει 2.231.000 ευρώ, εφ’ άπαξ, στους πιστωτές και 3.300.000 στους εργαζόμενους. Ακόμη, θα γίνει ρύθμιση αποπληρωμής συνολικά 14.602.000 ευρώ στο Δημόσιο και 22,5 εκ. στο ΙΚΑ σε 272 δόσεις.

Οι υποχρεώσεις προς την τράπεζα της τάξης των 2 εκατ. ευρώ θα διαγραφούν σε ποσοστό 70 % και η αποπληρωμή του υπολοίπου θα γίνει άτοκα εντός ενός έτους από την επικύρωση της συμφωνίας.  Σε διαφορετική περίπτωση, εάν απορριφθεί το αίτημα για υπαγωγή στο άρθρο, ο όμιλος Αφοι Καρυπίδης κινδυνεύει με πτώχευση. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το πολύ σε δύο μήνες, αν και άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για το Φθινόπωρο.

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις