Χαλαρή νίκη για Ρόσμπεργκ στο Μπακού

Ο πρώτος αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν είχε την υπογραφή του Νίκο Ρόσμπεργκ!

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε εύκολα την πέμπτη του νίκη, συνέχισε την παράδοση για φέτος (τρεις pole, τρεις νίκες) και ανέβηκε στους 141 βαθμούς. Ο ομόσταυλος του, Λούις Χάμιλτον, εκκίνησε δέκατος και τερμάτισε πέμπτος ολοκληρώνοντας, έτσι, ένα περιπετειώδες διήμερο στο Μπακού.

Παράλληλα, είδε την διαφορά από την κορυφή να αυξάνεται στους 24 πόντους. Ο Βρετανός δεν μπόρεσε να πλησιάσει πιο ψηλά από την πέμπτη θέση. Είχε αρκετά θέματα στις ρυθμίσεις, ενώ μετά τα μισά του αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα στο τιμόνι δίχως να βρει την «πηγή του κακού» με τον μηχανικό του μέσω ενδοεπικοινωνίας.

Δεύτερος για ακόμα ένα σαββατοκύριακο ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari. Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής ήταν εξαρχής επιθετικός αφήνοντας πίσω του τον Ρικιάρντο και κατάφερε να ανέβει στους 96 βαθμούς μειώνοντας στους 21 την διαφορά από τον Χάμιλτον.

Τρίτος ο Σέρχιο Πέρεθ της Force India με προσπέρασμα στο φινάλε. Ο Μεξικανός επωφελήθηκε από την αυστηρή ποινή πέντε δευτερολέπτων του Κίμι Ράικονεν (πάτησε την γραμμή του pite lane) και ο Φινλανδός του παραχώρησε, υποχρεωτικά, τη θέση του στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπότας (Williams), Ρικιάρντο (Red Bull), Φερστάπεν (Red Bull), Χούλκενμπεργκ (Force India) και Μάσα (Williams). Εγκατέλειψαν λόγω μηχανικού προβλήματος (αναρτήσεις) οι δύο Toro Rosso των Κβίατ και Σάινθ, ενώ ο Αλόνσο για τρίτη φορά, φέτος, δεν ολοκλήρωσε αγώνα σπέρνοντας, ξανά, τον προβληματισμό στην McLaren.

Αναλυτικά, η τελική κατάταξη:

inner

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις