Μπίκας ο εκλεκτός για τη νέα ΚΕΔ

Aυτό που ζητούσαν οι «μικροί» της Super League ήταν να βρεθεί ένα άτομο κοινής αποδοχής για την ΚΕΔ, καθώς οι αλλαγές στη διαιτησία ήταν απαραίτητες προκειμένου να συμμετάσχουν στο επόμενο πρωτάθλημα.Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα…

…με πληροφορίες του SDNA οι «12» έχουν προτείνει τον Γιώργο Μπίκα για αρχιδιαιτητή και πήραν την έγκριση από τους τέσσερις «μεγάλους» της Λίγκας.
Για τον Γιώργο Μπίκα υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπό του και είναι ένας από τους τελευταίους έντιμους στον χώρο της διαιτησίας, γι΄ αυτό τον λόγο και είχε εξοστρακιστεί από την ΚΕΔ.
Όσο για το «ναι» των «μεγάλων» (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού) τεράστια εντύπωση προκαλεί η θετική γνώμη του Ολυμπιακού. Εξάλλου οι υπόλοιποι τρεις θεωρούσαν την αλλαγή στη διαιτησία από τα σημαντικότερα βήματα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
Μάλιστα η προσέγγιση των τεσσάρων ομάδων έγινε από τον Χρήστο Πανόπουλο και τον Γιώργο Σπανό, με τους ισχυρούς άνδρες της Ξάνθης και του Ατρόμητου να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των «12», αποσπώντας τη σύμφωνη γνώμη για τον Γιώργο Μπίκα.
O Mπίκας είχε βρεθεί στην ΚΕΔ από το 2001 έως το 2004, με προτροπή του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Φλωρίδη, ύστερα από την αποκάλυψη του σκανδάλου της «παράγκας».
Η συγκεκριμένη τριετία ήταν και η περίοδος όπου υπήρξε ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός την τελευταία 20ετία και το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα κρατούσε μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όπου τα πάντα ήταν ανοιχτά.
Να θυμίσουμε πως το πρωτάθλημα της σεζόν 2001-2002 κρίθηκε με το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3 στο ΟΑΚΑ και τις δύο ομάδες να τερματίζουν ισόβαθμες με 58 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 55. Την επόμενη σεζόν ο τίτλος κρίθηκε ξανά στην ισοβαθμία με το ματς της Ριζούπολης (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0) και τον Ολυμπιακό να κόβει πρώτος το νήμα έχοντας 70 βαθμούς -όσους και ο Παναθηναϊκός- ενώ η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω από τους «αιώνιους» στους 68. Τέλος, το 2004 η κούπα άλλαξε χέρια και τον Παναθηναϊκό να σπάει την επταετή κυριαρχία των «ερυθρόλευκων», με το 2-2 στο ντέρμπι της Λεωφόρου και τα «χρυσά» γκολ του Ολιζαντέμπε σε Τούμπα, Κορυδαλλό και Πύργο.
Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις