Ο κακός χαμός για τη μάχη του τίτλου της Super League

Στην περσινή σεζόν, δηλαδή στη Super League της περιόδου 2022 – 2023, ο τίτλος του πρωταθλητή κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια πέντε χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημά της.

Φέτος, η κατάσταση μοιάζει περίπου με την περσινή. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Η μοναδική διαφορά σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά βελτιωμένος και μοιάζει και αυτός ως ένας από τους διεκδικητές του τίτλου, βάσει των όσων έχει αποδώσει και αποδείξει μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός προπορεύεται της βαθμολογίας, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εμπνέει εμπιστοσύνη, καθώς βρίσκει λύσεις στα φαινομενικά… μικρά παιχνίδια. Η ΑΕΚ με τη σειρά της βγάζει την ίδια αγωνιστική ένταση που εμφάνισε και την περασμένη σεζόν, όμως τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της φόρτωσαν έξτρα κούραση, κάτι που πιθανότατα θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει «δέσει» ως σύνολο και προβληματίζει όταν δεν αγωνίζεται ο Κώστας Φορτούνης, τη στιγμή που άλλαξε προπονητή, με τον κόουτς Μαρτίνεθ να αποχωρεί και τον Καρβαλιάλ να υποδέχεται. Τέλος, ο ΠΑΟΚ δείχνει σταθερότητα στην απόδοσή του, παίρνει αυτό που θέλει από τις αναμετρήσεις και το γεγονός πως θα αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη τον Μάρτιο, τον αφήνει να επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να δημιουργήσει σερί και, γιατί όχι, να βρεθεί και ο ίδιος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Βέβαια, για την οικονομία της συζήτησης, σημαντικό ρόλο έχουν και οι αποδόσεις στοιχημάτων Ελληνικής Super League 1. Η ΑΕΚ προσφέρεται ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος σε απόδοση 2.90, πιθανότατα λόγω του βάθους στο ρόστερ της, αλλά και της ποιότητας που διαθέτει το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα. Στη δεύτερη θέση των φαβορί έρχεται η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τους «Πράσινους» να προσφέρονται σε απόδοση 3.00 για να κατακτήσουν τον τίτλο, λόγω της σταθερότητας που παρουσιάζουν. Παραδόξως τρίτο φαβορί για τον τίτλο θεωρείται ο… προβληματικός Ολυμπιακός στο 3.25, ενώ την τετράδα των φαβορί ολοκληρώνει ο ΠΑΟΚ στο 6.00.

Συνοψίζοντας, σύμφωνα πάντοτε με τις αποδόσεις, το πρωτάθλημα αναμένεται να κριθεί και τη φετινή σεζόν στο νήμα, κάτι που ωφελεί τους πάντες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις