Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή, έγραψε ιστορία ο Μέσι (video)

Ο Μέσι ξεπέρασε τον Μπατιστούτα στην κορυφή των σκόρερ της Εθνικής Αργεντινής και οδήγησε την ομάδα του στο θρίαμβο με 4-0 επί των ΗΠΑ και στον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Με τον σούπερ-σταρ της Μπαρτσελόνα να παίζει για 19η φορά για το Κόπα Αμέρικα (σ.σ τρεις περισσότερες απ’ ότι όλοι οι παίκτες των ΗΠΑ) και να «γράφει» ιστορία, η Αργεντινή…

…προκρίθηκε εύκολα στον τελικό της επετειακής διοργάνωσης για 28η φορά στην ιστορία της.
Ήδη απ’ την αρχή του αγώνα φάνηκε η διαφορά στην ποιότητα των δυο ομάδων. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Μέσι βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Λαβέτσι, δίνοντας του την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους Αργεντινούς, που βρέθηκαν από νωρίς σε θέση οδηγού.
Οι «αλμπισελέστε» συνέχισαν να κυριαρχούν στην αναμέτρηση και στο 32′ έμελλε να «γραφτεί» ιστορία. Ο Λίο Μέσι πήρε φόρα στο φάουλ έξω απ’ την περιοχή των ΗΠΑ, εκτέλεσε καταπληκτικά κι έκανε το 2-0. Πλέον είχε ξεπεράσει τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Εθνικής Αργεντινής, φτάνοντας τα 55 με τη φανέλα της!
Το ημίχρονο έληξε με τους Αργεντινούς να μην απειλούνται. Δίχως να έχει ηττηθεί ποτέ σε αγώνα του Κόπα Αμέρικα, όταν έχει πάρει προβάδισμα δυο τερμάτων, τα πράγματα έγιναν αρκετά εύκολα για τους παίκτες του Τάτα Μαρτίνο.
Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν «τέλειωσε» το ματς. Μετά από πάσα του Λαβέτσι βρέθηκε απέναντι απ’ τον Γκουζάν, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ, όμως με δεύτερη ενέργεια ο φορ της Νάπολι ολοκλήρωσε την ενέργεια του, κάνοντας το 3-0.
Ο τραυματισμός του Λαβέτσι στο χέρι, η εμπεδωμένη κυριαρχία της Αργεντινής και μια καλή ευκαιρία του Μπίλια στο 67′ είναι ό,τι μένει απ’ τη συνέχεια του παιχνδιού. Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν τον αγώνα δίχως τελική προσπάθεια και στο 84′ ο Ιγκουαΐν έκανε το 4-0 για την ομάδα του.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Μέσι να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του και όλοι μαζί να περιμένουν το νικητή του ημιτελικού μεταξύ Κολομβίας και Χιλής (22/6, 03.00).
Απέναντι σε μια απ’ τις δυο θα διεκδικήσει το 15ο Copa America στην ιστορία της, στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό και 4ο στα τελευταία 12 χρόνια…
Αργεντινή: Ρομέρο, Μερκάδο, Φερνάντες (59′ Μπίλια), Ρόχο (84′ Κουέστα), Μασεράνο, Οταμέντι, Μπανέγα, Μόρι, Λαβέτσι (67′ Λαμέλα), Μέσι, Ιγκουαΐν
ΗΠΑ: Γκουζάν, Γιέντλιν, Μπράντλεϊ, Μπρουκς, Μπέκερμαν (60′ Μπερνμπάουμ), Τζούσι, Κάμερον, Τζάρντες, Τζόνσον, Βοντολόφσκι (46′ Πούλισιτς), Ντέμπσεϊ (78′ Νάγκμπε)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις