Έτοιμος ο Βόλος για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης

Συνέντευξη Τύπου για το 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης (του οποίου η αυλαία ανοίγει σήμερα Πέμπτη 24/6 στον Βόλο με την τελετή έναρξης, στις 20.30 στην στην Παραλία, και την Παρασκευή 24/6 έχει αγωνιστική πρεμιέρα στο κλειστό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου) παραχώρησαν οι διοργανωτές και τα μέλη της Εθνικής μας ομάδας, στο Δημαρχείο…

…της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.
Για το οργανωτικό κομμάτι μίλησαν αρχικά οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής, καθώς και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) και επικεφαλής αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (CMAS) Ηλίας Ξιάρχος. Συγκεκριμένα είπαν τα εξής:
Ηλίας Ξιάρχος (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, υπεύθυνος αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και ταμίας της ΚΟΕ): «Ως Κολυμβητική Ομοσπονδία γνωρίζετε τα αισθήματα που τρέφουμε για την πόλη του Βόλου, αφού εδώ κάνουμε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντική η βοήθεια που έχουμε από την Περιφέρεια και τον Δήμο. Όλοι οι άνθρωποι είναι κοντά μας.Τις ημέρες που είμαστε εδώ, ό,τι και αν ζητήσαμε μέσα σε λίγα λεπτά μας δόθηκε. Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Ήδη στην πόλη του Βόλου βρίσκονται περίπου 1.000 άτομα, αφού εκτός των αθλητών και των συνοδών, ήλθαν και γονείς, φίλαθλοι κ.ά. Η Εθνική μας ομάδα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και περιμένουμε ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι στο τέλος θα αισθανόμαστε υπερήφανοι, τόσο για την επιτυχία των αγώνων, όσο και από τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου που βρίσκονται πάντα δίπλα μας».

Θάνος Θεοδώρου (Εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου): «Καλωσορίζουμε στην πόλη μας το 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών. Η δημοτική αρχή παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της, φιλοξενώντας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, με τις οποίες αυξάνεται ο αθλητικός τουρισμός στην περιοχή και ενισχύεται η τοπική οικονομία.Το Παγκόσμιο Τεχνικής Κολύμβησης θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, αλλά και στο λιμάνι της πόλης όπου θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα του Open Water. Στις 8.30 μ.μ. της Πέμπτης θα γίνει στην Παραλία, μπροστά από το Ηρώο, η φαντασμαγορική τελετή έναρξης. Στο πρωτάθλημα, που είναι το κορυφαίο για το άθλημα μέσα στο 2016, μετέχουν 35 χώρες με 350 συνολικά αθλητές, ενώ με τους συνοδούς ο αριθμός φτάνει τα 450 άτομα. Φυσικά το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και για την Εθνική μας ομάδα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο να έχουμε στο Βόλο αυτό το Παγκόσμιο και ιδιαίτερα την ΚΟΕ και τους εθελοντές που θα αποτελέσουν την ψυχή της διοργάνωσης».

Δωροθέα Κολυνδρίνη (Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας): «Αυτό που αποτελεί κοινή συνισταμένη μίας τέτοιας δράσης, είναι πως πέραν από την αύξηση του αθλητικού τουρισμού, διαφημίζεται και η όμορφη πόλη μας σε όλο τον κόσμο. Ο τόπος ωφελείται πολλαπλά από τη διεξαγωγή ενός πολύ σημαντικού αθλητικού δρωμένου, καθώς θα σφυρηλατήσουμε στην περιοχή μας υγιή πρότυπα για τα παιδιά μας. Κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία, συνεργαζόμαστε αρμονικά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Δήμο Βόλου, για να διοργανώνουμε αγώνες μεγάλης εμβέλειας».

Γιώργος Βλιώρας (Πρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δομές του δήμου Βόλου για την ετοιμότητά τους. Το προσωπικό μας ανταποκρίνεται στο έπακρο σε συνεχόμενα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Γι’ αυτό νομίζω πως και οι φίλοι από την ΚΟΕ μας προτιμούν για τις διοργανώσεις τους. Με το Παγκόσμιο Τεχνικής Κολύμβησης η προβολή του Βόλου θα είναι μεγάλη και το κέρδος τεράστιο».

Μιχάλης Καπουρνιώτης (Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου): «Η όμορφη πόλη του Βόλου μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως η πόλη των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων του Υγρού Στίβου. Εξάλλου, σχεδόν κάθε χρόνο φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις σε συνεργασία με την ΚΟΕ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία FINA. Η Δημοτική Αρχή, ο αιρετός Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ μένουν πιστοί στη δέσμευση να είναι ο Βόλος στο επίκεντρο του αθλητικού κόσμου. Εύχομαι να έχουμε καλούς αγώνες και φυσικά καλή επιτυχία στους 18 αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας».

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ

Φυσικά, πρωταγωνιστές των αγώνων είναι οι ίδιοι οι κολυμβητές και οι προπονητές τους. Στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν το «παρών» τέσσερις διακεκριμένοι αθλητές της ελληνικής αποστολής, καθώς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Ξιάρχος. Όλοι τους εξέφρασαν την αισιοδοξία για μία επιτυχημένη παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου. Αναλυτικά:

Αλέκος Ξιάρχος (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την πολύτιμη βοήθεια που μας δίνουν στην καθημερινότητά μας. Βρισκόμαστε εδώ από τις 16 Ιουνίου και προετοιμαζόμαστε. Δεν μας λείπει τίποτα και η φιλοξενία είναι άψογη. Προβλέψεις σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν μπορούμε να κάνουμε. Πάντως, όλα τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Υπερέβαλαν εαυτούς στις προπονήσεις και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα κινηθούμε σε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να βλέπουμε τη διοργάνωση βήμα-βήμα. Το πρώτο είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς και από κει και πέρα κάποιοι αθλητές μας να ανεβούν και στο βάθρο».

Λουκάς Καρετζόπουλος: «Είναι μεγάλη μας η χαρά που έχουμε την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε στη χώρα μας. Όπως είπε και ο προπονητής μας δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις σε ένα Παγκόσμιο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Όμως είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Χρήστος Χριστοφορίδης: «Για όλους τους αθλητές της Εθνικής αποτελεί τιμή και είναι ό,τι καλύτερο που το πρωτάθλημα γίνεται στον τόπο μας. Φέτος όλα τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ. Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε έναν τελικό και όνειρό μας είναι μία θέση στο βάθρο. Ελπίζω να δικαιωθεί η προσπάθειά μας».

Σοφία Κτενά: «Ο Βόλος είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Όλες τις ημέρες που είμαι εδώ, αισθάνομαι συγκίνηση. Και αυτό διότι πέραν των ανθρώπων του Δήμου και της Περιφέρειας που βρίσκονται δίπλα μας και οι απλοί άνθρωποι μας περιβάλουν με αγάπη. Επίσης αισθάνομαι ανυπομονησία διότι πλησιάζει η έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Θα αγωνιστώ, θα παλέψω και από κει και πέρα ευελπιστώ να συμμετάσχω στους τελικούς των αγωνισμάτων μου και να έχω καλό αποτέλεσμα. Αυτό για μένα θα είναι να βελτιώσω τον εαυτό μου. Ήδη φέτος έχω κάνει ευρωπαϊκά ρεκόρ και ελπίζω η απόδοσή μου να φτάσει στην κορύφωσή της».

Αντώνης Τσουρουνάκης: «Φαίνεται πως θα έχουμε μία άψογη διοργάνωση. Θα καταβάλουμε μέγιστη προσπάθεια και ευελπιστούμε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις