Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα η Χιλή (video)

Επανάληψη του περσινού τελικού θα έχουμε στο επετειακό Κόπα Αμέρικα που γίνεται στις ΗΠΑ. Αυτό γιατί μετά την Αργεντινή και η Χιλή που επικράτησε 2-0 της Κολομβίας σε έναν περιπετειώδη ημιτελικό, πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης. Η Χιλή έδειξε από νωρίς πως θα έχει ένα ακόμα εύκολο βράδυ απέναντι αυτή τη φορά…

…στην Κολομβία. Μόλις στο 7′, ο Αράνγκις άνοιξε το σκορ, ενώ στο 11′ μετά από σουτ του Σάντες που σταμάτησε στο δοκάρι, ο Φουενσαλίδα από κοντά έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Αυτό το αποτέλεσμα έδειχνε πως θα έδινε μια άνετη πρόκριση στην Χιλή, μιας και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Όμως το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε 15 λεπτά αργότερα, αλλά δυόμιση ώρες μετά! Ο λόγος, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο Σικάγο. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων περίμεναν υπομονετικά 2.5 ώρες για να επιστρέψουν στο γήπεδο και να συνεχιστεί ο αγώνας.
Τελικά στις 06:25 ώρας Ελλάδας, είχαμε σέντρα στην επανάληψη, με την Κολομβία να φωνάζει σωστά για πέναλτι πάνω στον Χάμες στα πρώτα λεπτά. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και σαν να μην έφτανε αυτό στο 57′ απέβαλε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κάρλος Σάντσεζ αφήνοντας την Κολομβία με 10 παίκτες. Κάπου εκεί ουσιαστικά κρίθηκαν τα πάντα, μιας και οι Κολομβιανοί προσπαθούσαν να μπουν και πάλι στα ματς χωρίς αποτέλεσμα.
Η Χιλή μετά από ένα παιχνίδι που διήρκεσε 4 ώρες και 15 λεπτά, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Εκεί όπου τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, απέναντι στην Αργεντινή που… διψά για εκδίκηση μετά τον περσινό χαμένο τελικό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις