Παγκόσμιος «σεισμός»: Η Βρετανία βγάζει Brexit με 51,7%

Σε πλήρη ανατροπή των προβλέψεων των τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και των γραφείων στοιχημάτων οδηγεί το αποτέλεσμα της κάλπης για το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς όπως ξεκίνησαν να ανακοινώνουν λίγο μετά τις 6:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) όλα τα μεγάλα βρετανικά δικτυα, το Brexit φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμο.
Κι αυτό…

…παρά το γεγονός ότι τα αρχικά αποτελέσματα με το κλείσιμο της κάλπης τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) έδιναν προβάδισμα στο Βremain.
«Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσει το Remain» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του παρουσιαστή του BBC.
Έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισαν Ουαλία και το συντριπτικό κομμάτι της Αγγλίας ενώ Σκωτία, Βόρειος Ιρλανδία και Λονδίνο ψήφισαν για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Οι κάλπες, που είχαν ανοίξει στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος), έκλεισαν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) και, πλέον, όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα από τα 382 εκλογικά κέντρα ανά τη βρετανική επικράτεια, για να μάθουν τι αποφάσισαν 46,5 εκατ. ψηφοφόροι στο νησί.
Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 297 από τα 382 εκλογικά τμήματα, το Brexit έχει προβάδισμα με ποσοστό 51,7%, έναντι 48,3% του Bremain. Οι δύο πλευρές εναλλάσσονταν αρχικά στο προβάδισμα, ωστόσο τις τελευταίες ώρες η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του Brexit.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις