Διπλό εξάδας για τη Λαμία στο Αγρίνιο | Τα highlights (video)

«Ρουά-ματ» για την εξάδα από τη Λαμία! Σε ένα τρομερό ματς στο Αγρίνιο η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου, παρότι προηγήθηκε στο 11′, δέχθηκε πίεση από τον Παναιτωλικό των τριών δοκαριών, ισοφαρίστηκε με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά με γκολ στο 82′ τιμώρησε το άστοχο σύνολο του Γιάννη Πετράκη και το διατήρησε στα χαμηλά της βαθμολογίας

https://exchange.glomex.com/video/v-cypo6zx3pnht?integrationId=40599v1tl6nwn662

O Mάλτσι το πρώτο γκολ της Λαμίας, με τον Μαυρία να ισοφαρίζει με το πρώτο του φετινό γκολ και τον Νούνιες να διαμορφώνει το αποτέλεσμα. «Καρέ» των δοκών στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό να έχει τρία, εκ των οποίων τα δυο σε μια φάση.

Στην εξάδα με ματς παραπάνω από τον Αστέρα το σύνολο του Λεωνίδα Βόκολου που την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, δύσκολη έξοδος για τον Παναιτωλικό στον Βόλο.

Στο μυαλό των κόουτς:

Mε το κλασσικό 3-5-2, παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης, έχοντας στην εστία τον Καπίνο και τους Λιάβα, Ντουάρτε, Στάγιτς στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο από τα δεξιά προς τα αριστερά, Μαυρίας, Χουάνπι, Πέρεθ, Χατζηθεοδωρίδης και Τορεχόν, ενώ η αιχμή του δόρατος ήταν οι Σενγκέλια και Καρέλης.

Από την άλλη πλευρά ο Λεωνίδας Βόκολος έριξε τη Λαμία στη μάχη με το 4-4-2. Kοσέλεφ στο τέρμα και οι Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ στην άμυνα. Νούνιες, Τζανδάρης τα δυο χαφ, με τον Τσιλούλη δεξιά και τον Μαρτίνεθ αριστερά, ενώ ο Καρλίτος είχε ένα ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάλτσι.

Το ματς:

Με τον Παναιτωλικό να μπαίνει δυναμικά κυκλοφορώντας την μπάλα έξω από την περιοχή της Λαμίας και να καταγράφει την πρώτη του τελική στο 3′ με μακρινό σουτ του Σενγκέλια άρχισε το ματς στο Αγρίνιο.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν ακίνδυνοι και στο 11′ η ομάδα του Βόκολου επιτέθηκε από τα δεξιά και ευτύχισε να προηγηθεί. Από το φάουλ που εκτέλεσε ο Καρλίτος από τη δεξιά πλευρά, ο Μάλτσι, πήδηξε σε σωστό χρόνο στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο για το 0-1!

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέβασαν ταχύτητες και στο 14′ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Τσιλούλη να πιάνει μια νέα κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, αλλά η προσπάθεια του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Παναιτωλικός απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Τορεχόν από τα αριστερά έκανε όμορφη σέντρα με φάλτσο, ο Καρέλης κινήθηκε ανάμεσα από τα δυο στόπερ, επιχείρησε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Λαμία δεν πτοήθηκε και αμέσως μετά κατέγραψε την τρίτη τελική του στο ματς με τον Καρλίτος να κάνει κάτι παρεμφερές, αλλά με την ίδια κατάληξη.

Η πολύ μεγάλη στιγμή για την ομάδα της Φθιώτιδας ήρθε στο 22′. Ο Καρλίτος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με φάλτσο, ο Καρέλης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την στο δεξί κάθετο δοκάρι, γλιτώνοντας το αυτογκόλ, ενώ στη συνέχεια η άμυνα του Παναιτωλικού έδιωξε πριν ο Μάλτσι σκοράρει.

Τα λεπτά κυλούσαν με το ματς να γίνεται όλο και σκληρότερο και με τον διαιτητή, Ανδριανό να κάνει χρήση της κίτρινης κάρτας σε τρεις περιπτώσεις.

Στο 29′ ο Σενγκέλια εκτέλεσε με το αριστερό από τα δεξιά ένα φάουλ με δύναμη με τον Κοσέλεφ να αποκρούει, ενώ στο 34′ ο Καρλίτος με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σούταρε με δύναμη, αλλά είδε τον Καπίνο να αποκρούει με το πόδι.
Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Παναιτωλικός έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Συγκεκριμένα στο 44′ ο Τορεχόν σέντραρε, ο Χουάνπι έκανε την κεφαλιά που κατέληξε στη συμβολή των δοκών του Κοσέλεφ, ενώ ο Καρέλης με προβολή στην επαναφορά, σημάδεψε το οριζόντιο με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται μετά από ένα λεπτό.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος στο Αγρίνιο, αφού ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με το «καλημέρα»! Από γύρισμα του Στάγιτς, ο Σενγκέλια έκανε το τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον έμπειρο μπακ-χαφ, που κατευθείαν σούταρε στα δίχτυα δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Οι γηπεδούχοι, πήραν ψυχολογία από το γκολ και συνέχισαν δυναμικά πλησιάζοντας αρκετά στην περιοχή της Λαμίας και έχασαν καλή στιγμή στο 56′ με το σλάλομ του Χατζηθεοδωρίδη, που πλησίασε στην περιοχή «έσπασε» την μπάλα στον Σενγκέλια που σούταρε ψηλά.

Η Λαμία αντέδρασε καταγράφοντας τελική δύο λεπτά αργότερα, με το μακρινό σουτ του Αμαράλ να καταλήγει στην αγκαλιά του Καπίνο!

Οι δυο προπονητές ανακάτεψαν την «τράπουλα» με τον Παναιτωλικό να είναι καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς! Στο 77′ ο Φρεντ Ντουάρτε σούταρε από μακριά στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 78′ οι γηπεδούχοι έχασαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Τορεχόν με μια από τις γνωστές του επελάσεις από τα αριστερά, σέντραρε στην περιοχή, ο Ζοάο Πέδρο έκανε την κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι του Κοσέλεφ, ενώ ο Μαυρίας στην επαναφορά πλάσαρε άουτ.

Έτσι οι φιλοξενούμενοι «τιμώρησαν» την αστοχία του Παναιτωλικού στο 82′. Όμορφη ενέργεια του Νούνιες, που συνέκλινε, έφτασε στο μέσο της μεγάλης περιοχής, σούταρε, ο Καπίνο βρήκε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να διώξει με την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου να μπαίνει ξανά σε ρόλο οδηγού.

Παρότι ο Παναιτωλικός πίεσε, δεν κατάφερε μέχρι το τέλος να απειλήσει την εστία του Κοσέλεφ με τη Λαμία να προσπερνά, έστω και με ματς περισσότερο τον Αστέρα, πιάνοντας εξάδα.

ΜVP: Τα δοκάρια θα μπορούσαν να έχουν τον τίτλο του απόλυτου πρωταγωνιστή στο ματς, αφού οι παίκτες του Παναιτωλικού τα σημάδεψαν τρεις φορές, ενώ και η Λαμία, είχε ένα. Ωστόσο, με το γκολ που πέτυχε ο Κρίστοφερ Νούνιες, αξίζει δικαιωματικά τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό καθώς ήταν αυτό που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.

Η «σφυρίχτρα»: Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής Ανδριανός. Ο Έλληνας ρέφερι, έκανε την απόλυτη μοιρασιά στο Αγρίνιο χρησιμοποιώντας σωστά τις κάρτες του, ενώ δεν συγκινήθηκε από τις διαμαρτυρίες γηπεδούχων και φιλοξενούμενων σε φάσεις που ζήτησαν πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαυρίας (90΄ Μπακάκης), Μπ.Ντουάρτε, Στάγιτς, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες (90΄Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης (76΄Ζοάο Πέδρο), Καρέλης, Σενγκέλια (65΄Ντίαζ), Χουάνπι (65΄Φρ. Ντουάρτε).

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Καρλίτος (80΄Τσούκαλος), Ρούμπ.Μαρτίνεθ (73΄Σίντκλεϊ), Σιμόν, Μάλτσι (90΄Κορνέζος), Παπαδόπουλος, Τσιλούλης (73΄ Τόσιτς), Αμαράλ.

Διαιτητής: Ανδριανός
Βοηθοί: Κωνσταντίνου, Τσολακίδης
Τέταρτος: Τσετσίλας
VAR: Ζαμπάλας
AVAR: Δημητριάδης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις