Συνεχίστηκε με επιτυχία για 4η μέρα το καμπ μπάσκετ του Ολυμπιακού Β. (photos)

Πέφτει αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου η αυλαία του 1ου καμπ μπάσκετ του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, το οποίο διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο «Βάκης Παρασκευόπουλος». Δεκάδες παιδιά από τον Βόλο και τον Αλμυρό, χωρισμένα σε ηλικιακές κατηγορίες, διδάσκονται τα μυστικά του μπάσκετ από…

…τους προπονητές Ιωάννα Ράμμου, Ελένη Παπαθανασίου και Κωνσταντίνο Μούτο.
Σήμερα 4η μέρα του καμπ το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην επίθεση. Τα παιδιά δούλεψαν επιθετικές συνεργασίες, καταστάσεις ένας εναντίον ενός, δύο εναντίον ενός, τρεις εναντίον ενός, τρεις εναντίον δύο, τρεις εναντίον τριών-κλιμάκωση.
Ο κ. Κωνσταντίνος Καμμένος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, την πρώτη ώρα δούλεψε με τα παιδιά κυκλική προπόνηση, με διάφορες ασκήσεις, κοιλιακούς, με ιμάντες, με μπάλες και με έμφαση στη φυσική κατάσταση και στην ισορροπία σώματος. Το πρόγραμμα των ασκήσεων, παρότι δυνατό και επίπονο, το ακολούθησαν πιστά όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια.
Πραγματοποιήθηκαν διάφορα διαγωνιστικά παιχνίδια, σε λέι-απ και σουτ, ενώ έγινε διπλό με έμφαση στην επίθεση.
Την τελευταία ώρα της 4ης ημέρα του καμπ μίλησε στα παιδιά ο βετεράνος άσος του μπάσκετ, Βολιώτης προπονητής και πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου κ. Γιώργος Βλιώρας. Τόνισε στα παιδιά το πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή η προπόνηση, μέσα από την οποία μπορεί να βελτιωθεί και να έχει καλύτερες επιδόσεις. Προέτρεψε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, χωρίς, πάντως, να παραμελούν τα μαθήματά τους, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η καλή διατροφή για έναν αθλητή. Μίλησε για τις προσωπικές του εμπειρίες, τόσο ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά.
Σήμερα Σάββατο, τελευταία μέρα του καμπ, θα υπάρξουν διαγωνισμοί σουτ και ελευθέρων βολών, θα γίνουν εσωτερικά διπλά και θα ακολουθήσουν οι απονομές και η τελετή λήξη του καμπ.
Υποστηρικτές του καμπ είναι η επιχειρηματίας κα Ελευθερία Καρακάνα (Μηχανήματα Καρακάνα), το ΕΒΟΛ και ο πρόεδρός τους κ. Νικήτας Πρίντζος, και τα νερά Θεώνη.

Δείτε μέσα από τον φωτογραφικό φακό του goalpost.gr στιγμιότυπα από την 3η μέρα του καμπ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις