Στην πρώτη ομάδα της Νίκης οι Καραθανάσης και Κοντογιάννης

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ της Νίκης που έχει αναλάβει την ανασύσταση των ακαδημιών αλλά και την στελέχωση των αγωνιστικών ομάδων της με ικανούς καλαθοσφαιριστές, αρχίζει και υλοποιεί τα πλάνα που σχεδίασε από πέρυσι το καλοκαίρι. Το πλάνο έγραφε και γράφει πως η Νίκη πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις της, να δημιουργήσει σωστές υποδομές και να παράγει αθλητές που σιγά σιγά θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Μετά το “ψήσιμο” στους Νέους Αθλητές, οι καλαθοσφαιριστές που έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν δείξει πως μπορούν να κάνουν το παραπάνω βήμα θα πρέπει να αμοίβονται συμμετέχοντας στην αντρική ομάδα. Αυτό θα συμβεί φέτος για δύο αθλητές που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας, πέρασαν με επιτυχία από τους Νέους Αθλητές και ήρθε η ώρα να πάρουν φανέλα της αντρικής ομάδας. Πρόκειται για τους Γιώργο Καραθανάση και Γιώργο Κοντογιάννη, για τους οποίους το τμήμα μπάσκετ της Νίκης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Δύο ακόμα νέοι και φιλόδοξοι παίκτες θα ενταχθούν στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας μας για τη νέα σεζόν. Γιώργος Καραθανάσης (19χρ, 1.89, G-F) και Γιώργος Κοντογιάννης (18χρ, 1.82, G) εξαργυρώνοντας την πολύ καλή περσινή τους χρονιά (ανδρικό Νέων Αθλητών για τον πρώτο, ανδρικό κι εφηβικό Νέων Αθλητών για τον δεύτερο) θα αποτελέσουν μέλη της «πρώτης» ομάδας μας.

Ο Γιώργος Καραθανάσης ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής της Νίκης Βόλου, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίστηκε στο ανδρικό τμήμα των Νέων Αθλητών Νίκης, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην άνοδο της ομάδας στην Α1 Εσκάθ την σεζόν 2014-2015, όσο και στην παραμονή της στην κατηγορία πέρσι. Με περίπου 11 πόντους μ.ο. ανά αγώνα (18 πόντοι με 3 τρίποντα στο τελευταίο κρίσιμο ματς της χρονιάς) την τελευταία σεζόν, αλλά και με την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ σε κάθε αγώνα κέρδισε την θέση του στην ομάδα.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Γ.Σ. Βόλου, πριν μεταπηδήσει στα αντίστοιχα της Νίκης Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στο εφηβικό και ανδρικό τμήμα των Νέων Αθλητών Νίκης. Στο εφηβικό ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας την προηγούμενη χρονιά σκοράροντας κατά μέσο όρο περίπου 20 πόντους ανά αγώνα, ενώ σημαντικότατο ρόλο είχε και στο ανδρικό τμήμα με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας μας εναντίον της Νίκαιας 2012 (15 πόντοι, 1τρ, 5 κλεψίματα).

Τους καλωσορίζουμε και τους ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις