Πρώτη ισοπαλία για τη Νίκη με αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις

Η Νίκη κρατούσε το τρίποντο μέχρι το 92′, καθώς είχε προηγηθεί από νωρίς με τον Τζιώρα, όμως ο κ. Πουλόπουλος έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Να’α στον Θεοδωρίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαχαιρίδης. Οι άνθρωποι της Νίκης υποστήριξαν πως το μαρκάρισμα ήταν εκτός περιοχής με τον ρέφερι από τον Πειραιά να έχει αντίθετη άποψη, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Γκολ με το “καλησπέρα” με τον συνήθη ύποπτο

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, μετέφερε με το “καλησπέρα” τη δράση στην περιοχή του Θεοχάρη και στην πρώτη της ευκαιρία κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κρητικός έκανε την επέλεση από τα αριστερά, σέντραρε στην καρδιά της άμυνας με τον Τζιώρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με γυριστό σουτ για το 1-0 στο 7′.

Δύο λεπτά αργότερα οι κυανόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Τζιώρας προσπάθησε να περάσει κάθετα στον Πολίτη, η μπάλα κόνταρε σε αμυντικό και στρώθηκε στον ίδιο όμως η προβολή του επιθετικού της Νίκης κατέληξε δίπλα από αριστερό δοκάρι.

Μετά το 20′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα και προσπάθησαν να ανταποδώσουν το τέρμα που δέχθηκαν στο 7′.

Στο 20ο λεπτό ο Θεοδωρίδης έκανε τη συρτή παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, με τον Παυλιδη να κάνει την προβολή και τον Γκαραβέλη να σώζει στην γραμμή με διπλή προσπάθεια. Έξι λεπτά αργότερα το διαγώνιο σουτ του Θεοδωρίδη πέρασε άουτ.

Η Νίκη γρήγορα ισορρόπησε και πάλι το παιχνίδι και στο 38′ έχασε την ευκαιρία για να “κλειδώσει” το τρίποντο. Ο Κάσσος γέμισε με στόχο τον Τζιώρα, με τον επιθετικό της Νίκης να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα στον αέρα και να καταλήγει άουτ

Έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς

Με την ίδια διάθεση όπως και στο πρώτο μέρος, μπήκε η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κρητικός έκανε την κούρσα από τα αριστερά, έσπασε στον Τζιώρα του οποίου η προβολή κόντραρε σε αμυντικό της ΑΕΚ και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τους φιλοξενούμενους στο 48′.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν το ματς. Ο Κυριακίδης γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Κάσσος πήρε την κεφαλιά, ο Θεοχάρης έβγαλε με υπερένταση, στο ριμπάουντ ο Γαβριηλίδης που από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 54′ ο Κρητικός που ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα της Νίκης αντικαταστάθηκε για να προφυλαχθεί από πιθανή θλάση, καθώς είχε νιώσει ένα τράβηγμα λίγα λεπτά νωρίτερα. Στη θέση του πέρασε ο Να’α που κάλυψε αναγκαστικά την αριστερή επιθετική πτέρυγα.

Η Νίκη έχοντας πλήρως τα ηνία του αγώνα στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, απείλησε και πάλι στο 58′ όταν το διαγώνιο σουτ του Γαβριηλίδη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Θεοχάρη. Στο 61′ το πλασέ του Να’α από τα πλάγια εξουδετέρωσε ο πορτιέρε της ΑΕΚ Β’.

Μετά το 65′ η ΑΕΚ Β’ πίεσε για να ισοφαρίσει, με τους παίκτες της Νίκης να αδειάζουν σταδιακά από ενέργεια. Στο 66′ το δυνατό σουτ του Λαμαράνα έξω από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη

Το σουτ του Γκολφίνου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 80′ και ένα λεπτό αργότερο η κεφαλιά του Πέττα από κοντά κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ.

Παρά την πίεση της ΑΕΚ η Νίκη απειλούσε όποτε έβρισκε την ευκαιρία και στο 81′ το δυνατό σουτ του Τοπαλίδη πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Κι ενώ το ματς κυλούσε προς το φινάλε και τίποτα δεν έδειχνε να μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες ήρθε μία απόφαση του κ. Πουλόπουλου να βάλει φωτιά στον αγωνιστικό χώρο και στην κερκίδα.

O Να,α μαρκάρει τον Θεοδωρίδη με τάκλιν διώχνοντας την μπάλα, στην γραμμή της περιοχής, με τον ρέφερι να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Μαχαίρας διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Η εξέλιξη του αγώνα όπως την κατέγραψε το LIVE EVENT του goalpost.gr:

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος (71′ λ.τ Τοπαλίδης), Στίκας, Γιαννίτσης, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (71′ Πέττας), Γαβριηλίδης, Πολίτης (83′ Βουκελάτος), Κρητικός (54′ λ.τ Να’α), Τζιώρας.

ΑΕΚ Β’ (Κούστας): Θεοχάρης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος (72′ Σκόνδρας), Παυλίδης, Κανελλόπουλος, Ρουκουνάκης, Σαμπανάτζοβιτς (57′ Γκολφίνος), Λαμαράνα (83′ Χριστόπουλος), Μαχαίρας, Κάτσικας (46′ Τζούντα Γκαρσία), Θεοδωρίδης.

Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιώς)
Βοηθοί: Γεωργακόποπουλος (Πειραιώς), Γκουριώτης (Αργολίδας)
Κίτρινες: Γαβριηλίδης, Πολίτης

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις