Δεν πείθει πως μπορεί να παίξει στα πλέι οφ

Όταν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι πληρώνεις τα ατομικά και παιδαριώδη λάθη και δέχεσαι γκολ συνεχώς, δεν μπορεί να έχεις και απαιτήσεις. Αυτό συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος σε τέσσερα παιχνίδια έδρας έχει δεχθεί συνολικά επτά γκολ. Δύο από τη Ζάκυνθο στην πρεμιέρα και έχασε το παιχνίδι, δύο γκολ από την Καλαμαριά και ευτυχώς που πέτυχε…

…τρία γκολ και κέρδισε, τρία γκολ χθες από τον Τύρναβο και ηττήθηκε με 3-2, ενώ στο μοναδικό ματς που δεν δέχθηκε γκολ, αυτό με την ΑΕΛ, επικράτησε με 2-0.
Ο Τύρναβος μέχρι χθες όχι μόνο δεν είχε νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά μετά βίας είχε σημειώσει ένα γκολ σε επτά παιχνίδια κι αυτό στο γήπεδό του κόντρα στον Αγρ. Αστέρα.
Αυτός ο Ολυμπιακός δείχνει πολύ μικρός στο να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα και αν δεν επέλθουν αλλαγές στην ομάδα, πολύ φοβόμαστε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα αναγκαστούν να πάρουν μέρος στα πλέι άουτ, για να διεκδικήσουν την παραμονή της στην κατηγορία.
Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αξίζουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα, είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, ενώ αποδεικνύεται περίτρανα από παιχνίδι σε παιχνίδι, πως ο σχεδιασμός του καλοκαιριού αυτής της ομάδας ήταν λανθασμένος. Το αποδεικνύουν οι εμφανίσεις, τα κενά που έχει η ομάδα και φυσικά τα αποτελέσματα.
Στο παιχνίδι με τον Τύρναβο ο Ολυμπιακός δεν είχε να επιδείξει ούτε μία καλή επιθετική προσπάθεια. Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με πολλές αδυναμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να απειλήσει το τέρμα του Πρίφτι. Διατήρησε ανούσια πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μια ομάδα που απλά ήταν σοβαρή και φρόντιζε να μην αφήνει κενούς χώρους στα μετόπισθεν.
Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν έξυπνα, είχαν αγωνιστικό πλάνο στο παιχνίδι τους και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα… δώρα που τους έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ, απέναντι σε μια άμυνα που θύμιζε… παιδική χαρά.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι περίμεναν την αντίδραση των «ερυθρολεύκων» και φρόντισαν να έχουν κοντά τις γραμμές, παίζοντας δυνατά και κλειστά στη άμυνα. «Χτύπησαν» τον Ολυμπιακό όταν τους δόθηκε η ευκαιρία και έφυγαν με το «διπλό» δίκαια από το Βόλο.
Ο Ολυμπιακός, πλέον, έχει σοβαρό πρόβλημα. Βρίσκεται 12 βαθμούς πίσω από την κορυφή την οποία κατέχει η Λαμία, 9 από τη δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται ο Ηρακλής έχοντας κάνει το ρεπό του και έξι από την Ζάκυνθο που βρίσκεται στην τρίτη προνομιούχο θέση (έχει κάνει και αυτή το ρεπό της).
Αν αναλογιστούμε πως για τον Ολυμπιακό ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αιγινιακό στο Αιγίνιο την προσεχή Πέμπτη 18/12, το ρεπό την 10η αγωνιστική και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό στην Άμφισσα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετά από τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα να έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης πλέι οφ.
Πάντως, με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, το να προλάβει την τριάδα μάλλον μοιάζει πολύ δύσκολο…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις