Κασναφέρης: “Η καταγγελία έγινε ξεκάθαρα για τη ρατσιστική συμπεριφορά στον Τετέι”

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γενικός αρχηγός της Κηφισιάς, Γιώργος Κασναφέρης, μιλώντας για την ρατσιστική επίθεση του Αχιλλέα Μπέου προς τον ποδοσφαιριστή των «νεοφώτιστων», Ανδρέα Τετέι. Πέρα από αυτό το μελανό σημείο της αναμέτρησης, ο άλλοτε διαιτητής σχολίασε και την ανανέωση συμβολαίου του προσωπικού του φίλου, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

Αρχικά, για τον χαρακτηρισμό «μαϊμού» του Μπέου προς τον Τετέι, ξεκαθάρισε πως: «Έγινε ένα περιστατικό που γράψανε οι κάμερες. Κατά τη διάρκεια του αγώνα εγώ στη θέση που ήμουν στον πάγκο δεν μπορούσα να καταλάβω κάτι.

Είδα μια αντίδραση του Τετέι που διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή, ότι κάτι συνέβη. Υπάρχει μια τηλεοπτική κάμερα που έχει καταγράψει τη συμπεριφορά του κύριου Μπέου.

Από εκεί και πέρα ο Τετέι αισθάνθηκε προσβεβλημένος. Η ομάδα έχει την υποχρέωση να υποστηρίξει τον ποδοσφαιριστή της, γιατί το 2024 τέτοια φαινόμενα ρατσισμού δεν έχουν θέση ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στη κοινωνία. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα έχουν καταγραφεί, έγιναν οι απαραίτητες καταγγελίες και θα διευρυνθούν από τα αρμόδια όργανα, για να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Ακούγεται χαρακτηριστικά η συγκεκριμένη φράση. Δεν θέλω να πάρω θέση. Αν ήταν ρατσιστικό πρέπει να καταδικαστεί. Ο Μπέος θα κληθεί από τα αρμόδια όργανα να εκφράσει την άποψή του και αυτά θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις.

Σαν πολίτης οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού είναι καταδικαστέα. Όμως μέσα στα γήπεδα όλοι μας έχουμε ξεφύγει. Είναι ξεκάθαρο αυτό που ακούγεται, ο ποδοσφαιριστής διαμαρτυρήθηκε κατευθείαν. Σηκώθηκε κατευθείαν από το χόρτο και πήγε προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί. Κανένας από εμάς δεν ήταν από κοντά για να το επιβεβαιώσουμε, αν δεν υπήρχε ο τηλεοπτικός φακός θα είχαμε ερωτηματικά. Ο ποδοσφαιριστής εξέφρασε και δημόσια το παράπονό του στην τηλεόραση, η ΠΑΕ Κηφισιά στήριξε τον ποδοσφαιριστή σε αυτό το κατακριτέο περιστατικό.

Ο Μπεος θα υπερασπιστεί αυτό που είπε, αυτός ξέρει αν το εννοούσε και πως το είπε. Σίγουρα την έκφραση την ακούσαμε. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τον ποδοσφαιριστή μας. Η καταγγελία έγινε ξεκάθαρα για τη ρατσιστική συμπεριφορά στον ποδοσφαιριστή μας. Την ίδια άποψη θα είχε η ΠΑΕ Κηφισιά και αν είχε κερδίσει το παιχνίδι. Δεν είναι θέμα να πάρουμε το παιχνίδι στα χαρτιά. Καυτηριάζουμε το γεγονός! ».

Παράλληλα, με αφορμή την ανανέωση του εγκάρδιου φίλου του, Ραζβάν Λουτσέσκου, αποκάλυψε πως: «Μιλήσαμε τη Κυριακή το μεσημέρι, για πολλά θέματα, μου τηλεφώνησε για να μου ευχηθεί για τα γενέθλιά μου!

Μιλήσαμε για πολλά θέματα, για την ανανέωση, για το παιχνίδι της Κυριακής. Θα τον πάρω και εγώ για τα δικά του γενέθλια, επειδή είμαστε και οι Υδροχόοι. Για αυτό ταιριάξαμε!

Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα αυτό που αισθάνθηκα είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα το παλέψει μέχρι το τέλος για τους στόχους του. Και μάλιστα έχει 3 στόχους! Κάνει ένα εκτεταμένο ροτέισιον, έχει όλους τους παίκτες έτοιμους και στα κόκκινα.

Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές, οπότε βλέπω ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό φινάλε. Τον άκουσα ικανοποιημένο για την ανανέωση, γιατί έκλεισε μια καλή συμφωνία ως επαγγελματίας αλλά και συναισθηματικά, γιατί αισθάνεται γεμάτος στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν μια κίνηση που αποσυμπίεσε όλη την ομάδα, γιατί αν δεν γινόταν τώρα θα το συζητούσαμε μέχρι το καλοκαίρι. Ήταν μια σωστή κίνηση από θέμα ψυχολογίας. Πάντα είναι ανεβασμένος ο Ραζβάν. Το καλό του είναι πως πλέον μιλάει περισσότερο για ποδόσφαιρο και έχει αφήσει πίσω τα υπόλοιπα που τον φθείρανε.

Κάποιο από τους 3 (στόχους) πρέπει να το πάρει!».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις