Επιστροφή στις νίκες και μία θέση ψηλότερα στη βαθμολογία

Το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στα playoffs έκανε η Νίκη, κερδίζοντας 3-1 τον Αιολικό στην επιστροφή της στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι κυανόλευκοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς, απέναντι σε μία ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και είχε τις στιγμές της. Η κυανόλευκοι με το τρίποντο προσπέρασαν τον Μακεδονικό στον βαθμολογικό πίνακα, φτάνοντας τους 28 βαθμούς.

Η Νίκη καθάρισε το ματς στο τρίλεπτο 35′-37′ όταν και σκόραρε δύο φορές με Τζιώρα και Κρητικό. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 54′ με τον Ενομό ωστόσο οι κυανόλευκοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 89′ βάζοντας τέλος στα όνειρα των νησιωτών.

Το ματς

Η Νίκη αν και είχε σύμμαχό της τον αέρα στο πρώτο μέρος, μπήκε μουδιασμένα, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να κρατήσουν μπάλα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Στα πρώτα δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν τη νίκη. Στο 3′ ο Γιόκε έσπασε από τα αριστερά με την άμυνα της Νίκης να απομακρύνει τον κίνδυνο και δύο λεπτά αργότερα ο Ουνγιαλίδης γύρισε επικίνδυνα, επίσης, από τα αριστερά με τον Σαραντίδη να μην μπορεί από κοντά να κάνει την κεφαλιά για να απειλήσει.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και μετέφεραν τη δράση στα καρέ του Ντόκιτς. Στο 12′ ο Μιράντα μέσα από την περιοχή σούταρε από πλάγια θέση όμως η μπάλα κόντραρε στον Σαραντίδη και πέρασε κόρνερ. Στο 19′ ο Τζιώρας σε κόρνερ της ομάδας του βρήκε τον τρόπο να σκοράρει αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά και είδε το χέρι του επιθετικού της Νίκης που μιμήθηκε τον Μαραντόνα, δείχνοντάς του παράλληλα και την κίτρινη κάρτα.

Στο 22′ ήταν η σειρά του Κρητικού να απειλήσει όμως το σουτ έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντόκιτς.

Στο 35′ οι Βολιώτες άνοιξαν το σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Ο Παναγιωτίδης με κόρνερ σημάδεψε στο δεύτερο δοκάρι τον Τζιώρα που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Μιράντα έσπασε από δεξιά, ο Κρητικός με τακουνάκι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο ο Ντόκιτς απόκρουσε ενστικτωδώς. Το ριμπάουντ πήρε ο επιθετικός της βολιώτικης ομάδας και από κοντά έκανε εύκολα το 2-0.

Το 2-0 έδωσε ψυχολογία στους παίκτες της Νίκης που διαχειρίστηκαν εύκολα την όποια αντίδραση προσπάθησαν να βγάλουν οι αντίπαλοι, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αιολικός εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του καλή στιγμή και μείωσε το σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στο 54′ ο Ζάκαριτς αφού απέφυγε το Να’α έβγαλε στον Ενομό που από κοντά και με διπλή προσπάθεια μείωσε σε 2-1. Λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να φέρουν το ματς στα ίσια στο 60′ όμως το σουτ του Ζάκαριτς πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη.

Η Νίκη έβγαλε αντίδραση και προσπάθησε να πετύχει τρίτο τέρμα ώστε να τελειώσει το ματς. Στο 70′ ο Λίταινας έβγαλε κάθετα στον Τζιώρα όμως το σουτ με το αριστερό του επιθετικού των Βολιωτών εξουδετέρωσε ο Ντόκιτς.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 81′ όταν σε σουτ του Τζιώρα μετά από κάθετη του Μιράντα, η μπάλα κόνταρε και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ντόκιτς. Η επιμονή της Νίκης για τρίτο τέρμα απέδωσε καρπούς στο 89′. Σε κόρνερ από τα αριστερά ο Μιράντα έκανε τη σέντρα, ο Ανδρέου πήρε την πρώτη κεφαλιά, με τον Στίκα από το δεύτερο δοκάρι να στέλνει με προβολή την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε στο LIVE EVENT του goalpost.gr:

 

Διαιτητής: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας).

Βοηθοί: Μίχος, Δεδικούσης (Λάρισας).

4η διαιτητής: Τσιοφλίκη (Λάρισας).

Κίτρινες: Τζιώρας, Τοπαλίδης – Ζάκαριτς

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (92΄Κουτσιμπάνας), Ναά, Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Λίταινας (78’ λ.τρ. Πέττας), Μιράντα (92’ Μπαλλάς), Κρητικός (82’ Μπαχανάκ), Τζιώρας (92’ Βουκελάτος).

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Ντόκιτς, Καρανίκας, Τριανταφύλλου, Μούχαλης, Ουνγιαλίδης, Σρνιτς (79’ Καγκελίδης), Τριανταφυλλάκος (72’ Νούλας), Σαραντίδης, Γιόκε (88’ Μπαλογιάννης), Ζάκαριτς, Ενομό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις