Με ευρεία πλειοψηφεία “πέρασε” το νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια – Πώς ψήφισαν οι βουλευτές της Μαγνησίας

Ομιλία των πολιτικών αρχηγών επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και 84 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Με ευρεία πλειοψηφία «πέρασε» από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την Ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών», ενώ υπήρξαν και 46 αποχές.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Kαταψήφισαν το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες, η Ελληνική Λύση και η Νίκη.

Συνολικά, από το στρατόπεδο της πλειοψηφίας καταγράφηκαν 51 διαφοροποιήσεις που εκφράστηκαν με 20 “κατά” και 31 αποχές. Από το ΠΑΣΟΚ απείχαν 11 βουλευτές, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ και 2 από την Νέα Αριστερά.

Πώς ψήφισαν οι βουλευτές της Μαγνησίας

Από τους 5 βουλευτές της Μαγνησίας, οι 3 υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, ένας καταψήφισε και ένας απείχε της ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα, την αποχή επέλεξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, ενώ οι άλλοι δυο κυβερνητικοί βουλευτές, Χρήστος Τριαντόπουλος και Ζέττα Μακρή, ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, όπως επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις