Νίκη πέντε αστέρων διέλυσε τον Απόλλωνα Πόντου

Η Νίκη κέρδισε όσο άνετα δείχνει το τελικό 5-0 τον Απόλλωνα Πόντου και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στα playoffs μειώνοντας ταυτόχρονα την απόσταστη από την κορυφή.

Οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 24′ και από κει και πέρα η παράσταση του Πανθεσσαλικού ήταν για έναν ρόλο, αυτόν της Νίκης αλλά και του Μιράντα που όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του, είτε σκόραρε είτε μοίραζε τελικές.

Το βολιώτικο συγκρότημα χωρίς τον Τζιώρα στην αποστολή αγωνίστηκε με φορ τον Πέττα που το δοκάρι στο 58′ του στέρησε τη χαρά να χρηστεί σκόρερ. Ο Γκαραβέλης υπερασπίστηκε την εστία, με τους Κάσσο, Μπαχανάκ, Ανδρέου και Να’α να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Ο Λίταινας σε θέση αντι-Κυριακίδη, που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω καρτών, με τους Παναγιωτίδη και Γαβριηλίδη σε ρόλους εσωτερικών μέσων. Ο Πολίτης από τα δεξιά και ο Μιράντα από τα αριστερά κάλυψαν τις δύο πτέρυγες της επίθεσης.

Το ματς

Η Νίκη επανέλαβε την μέτρια εικόνα του αγώνα με τον Αιολικό στο πρώτο δεκάλεπτο, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να επισκέπτονται τα καρέ του Γκαραβέλη και παράλληλα να μην μπορούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Σταδιακά η εικόνα άλλαξε, οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ανέβασαν στροφές και στο 24′ άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Γαβριηλίδη σε φάουλ-γέμισμα του Πολίτη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η βολιώτικη ομάδα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Κάσσος έσπασε στο πέναλτι για τον Μιράντα, με τον επιθετικό της Νίκης να κοντρολάρει και με πλασέ να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κίναλη.

Δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι απείλησαν με τρίτο τέρμα. Μετά από κόντρα η μπάλα στρώθηκε στον Πολίτη που από τη γωνία της μικρής περιοχής σούταρε στην κλειστή γωνία του Κίναλη, με τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων να μπλοκάρει.

Από εκεί που σταμάτησε, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τη Νίκη να ψάχνει κι άλλα γκολ για να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό. Στο 48′ ο Πολίτης πέρασε κάθετα στον Πέττα, αυτός με ωραία προσποίηση ελευθερώθηκε από τον αντίπαλό του, όμως στην τελική προσπάθεια μπερδεύτηκε και κόπηκε, χάνοντας την ευκαιρία για το 3-0.

Ο Γκαραβέλης δεν δυσκολεύτηκε να εξουδετερώσει το δυνατό σουτ του Αλμπάνη στο 51′ σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις των φιλοξενούμενων στα καρέ του, μετά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στο 57′ η Νίκη έχασε ακόμη μία ευκαιρία. Ο Μιράντα έφυγε στην κόντρα επίθεση και από πλάγια θέση μέσα αριστερά, αντί να σερβίρει στον Παναγιωτίδη που περίμενε σε θέση βολής προτίμησε να σουτάρει, με τον Κίναλη να αποκρούει.

Ένα λεπτό αργότερα η μπάλα αδίκησε τον Πέττα όταν η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κίναλη όμως στη συνέχεια ο Παναγιωτίδης ήταν εκεί για να στείλει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 3-0.

Στο 62′ ο Μιράντα πέτυχε το πιο όμορφο γκολ του αγώνα, όταν από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Κίναλη για το 4-0 της Νίκης.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Κρητικός στο 88′. Ο Μιράντα πέρασε την κάθετη στον επιθετικό της Νίκης, αυτός αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στην κερκίδα για την εμφάνιση και τα πέντε γκολ που σημείωσε η βολιώτικη ομάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα όπως καταγράφηκε από το LIVE EVENT του GOALPOST.GR

 

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος (63’ Κουτσιμπάνας), Ναά (39’ λ.τρ. Γιαννίτσης), Ανδρέου (46’ Τοπαλίδης), Μπαχανάκ, Λίταινας, Παναγιωτίδης (63’ Μπαλλάς), Γαβριηλίδης, Πολίτης (70’ Κρητικός), Μιράντα, Πέττας.

Απόλλων Πόντου (Καλί): Κίναλης, Κάρδαρης, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ντιαλόσι (76’ λ.τρ. Μαρτίνες), Μουμίν, Ίννος (76’ Αμπουντού), Μπούμπας (70’ Νοβίκοφ), Ακένα (52’ Σκάλα), Μπλανκ, Αλμπάνης (52’ Φλένσμποργκ).

Διαιτητής: Μυλοπούλου (Καβάλας).

Βοηθοί: Σακάλογλου, Καρασαββαΐδης (Καβάλας).

4ος διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις