Με λυτρωτή τον Κούλπα ο Ολυμπιακός Βόλου έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πυράσου

Με λυτρωτή τον Κούλπα ο Ολυμπιακός Βόλου έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πυράσου στο ΕΑΚ, πετυχαίνοντας την 18η νίκη του στο πρωτάθλημα που τον κρατά μόνο στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΠΣΘ. Ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων πέτυχε το γκολ της νίκης στο 85′ με κεφαλιά, με το 1-0 να είναι και το τελικό σκορ στο “Τάκης Συνετόπουλος”.

Ο Πύρασος έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να πετύχει γρήγορο γκολ και αγχώθηκε μέχρι να φτάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Γιώργου Δανόπουλου που κοίταξε στα μάτια τον δυνατό αντίπαλό της.

Το ματς

Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να είναι ιδιαίτερα πιεστικοί είχαν τον έλεγχο του ρυθμού από την αρχή του ματς με την πρώτη καλή στιγμή να καταγράφεται στο 11′ όταν το απ’ ευθείας σουτ του Σκοπελίτη σε σέντρα του Σέττου η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τάσου.

Στο 20′ ο Μιχόπουλος έσωσε την ομάδα του όταν έκοψε τον Σκοπελίτη που είχε “οπλίσει” και ήταν έτοιμος να εκτελέσει από θέση τετ α τετ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βλάχου να χάσει ακόμη μία ευκαιρία, με το πλασέ στην κίνηση να καταλήγει άουτ.

Στη συνέχεια ο Πύρασος ισορρόπησε κρατώντας μακριά από την περιοχή τους, τους επιθετικούς του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 40′ με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι του Τάσου.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Κατσιγιάννης με δυνατό σουτ από πλεονεκτική θέση υποχρέωσε σε μεγάλη απόκρουση τον Σιδεράκη που κράτησε ανέπαφη την εστία του, σ’ ένα κρίσιμο χρονικά σημείο του ματς.

Οι παίκτες του Γιώργου Δανόπουλου έβαλαν δυσκολότερα στους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο, ανεβάζοντας ψηλότερα τις γραμμές τους που προκάλεσε “βραχυκύκλωμα” στην ανάπτυξή τους.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων με το συγκρότημα του Στέλιου Αρσένου να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πυράσου. Στο 78′ ο Τάσος κράτησε εύκολα το μηδέν σε σουτ του Αναστασίου ενώ το σουτ του Σκοπελίτη στο 82′ πέρασε άουτ.

Κι ενώ όλα κυλούσαν προς την λευκή ισοπαλία τη λύση έδωσε ο Κούλπας στο 85′. Σε κόρνερ του Ολυμπιακού οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν με τον κεντρικό αμυντικό της βολιώτικης ομάδας να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει το τρίποντο και τον Πύρασο το χειροκρότημα για την εμφάνισή του.

Ολυμπιακός Βόλου (Στ. Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης (69’ Νούσιος), Παπακώστας, Κούλπας, Γκαλίτσιος, Σκοπελίτης, Κυρίτσης (81’ Ματτέα), Οικονόμου (46’ Ζέρης), Βλάχος (91’ Καρατσόλης), Σέττος (46’ Αναστασίου).

Πύρασος Νέας Αγχιάλου (Γ. Δανόπουλος): Τάσος, Λάμπος, Διαμαντόπουλος, Μιχόπουλος, Ρακής, Γαλανόπουλος, Κατσιγιάννης (57’ Γκαραβέλας), Ροτζέριο (69’ Μαντζαβίνος), Τσιότρας, Μπέικος (69’ Ζαρίφης), Νίνος (57’ Καραγιώργος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις