Ολυμπιακός: Ζητά την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ από το ματς με τον Βόλο

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε με επίσημο έγγραφο την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ για το ματς με τον Βόλο τονίζοντας ότι αυτός που ορίστηκε είναι οπαδός άλλης μεγάλης ομάδας.

Την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ που ορίστηκε για το παιχνίδι του με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη ζήτησε ο Ολυμπιακός με επίσημό του έγγραφο. Οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν την κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι το άτομο που ορίστηκε είναι οπαδός άλλης μεγάλης ομάδας, αναλογιζόμενοι και τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο που έχει το όργανο αυτό μετά την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα.

Μάλιστα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι την Κυριακή στο ματς με τον Βόλο θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος που οι οπαδοί της ομάδας θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών» στο γήπεδο, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και το γεγονός ότι ήδη έχει επιβληθεί μια βαριά ποινή αποκλεισμού έδρας από τη ΔΕΑΒ στον ΠΑΟΚ.

Η επιστολή αυτή στάλθηκε στην ΔΕΑΒ και κοινοποιήθηκε στον κ.Βρούτση (αναπληρωτή υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό) και τον κ.Σκέρτσο (υπουργό Επικρατείας). Σε αυτή την επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων…

«Είναι απορίας άξιο πως η Επιτροπή σας σε ένα τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος προέβη σε έναν τέτοιο ορισμό ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν πλέον από το ρόλο και τη θέση των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Υποθέτουμε ότι η πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου όσο και ευρύτερα, δεν προχώρησε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατραπεί η ΔΕΑΒ σε εργαλείο αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων, ούτε για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ανάκληση του ορισμού του συγκεκριμένου προσώπου και την αντικατάστασή του από άλλον Παρατηρητή που θα εκπληρώνει τουλάχιστον τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της ακεραιότητας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις