Διπλό “τίτλου” ο Ολυμπιακός Βόλου στο Βελεστίνο

Ο Ολυμπιακός Βόλου λύγισε τον άκρως ανταγωνιστικό Ρήγα Φεραίο και έφυγε από το Βελεστίνο με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές του. Τα γκολ των ερυθρολεύκων πέτυχαν οι Ζέρης και Ματτέα στο 90′ και στο 93′ αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου με το σημαντικό αυτό τρίποντο παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 58 βαθμούς, νιώθοντας την “ανάσα” της Αγίας Άννας που ακολουθεί με δύο βαθμούς λιγότερους και όλα δείχνουν πως τα πάντα θα κριθούν στο μεταξή τους παιχνίδι μετά από δύο αγωνιστικές.

 

Με δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και με λίγες καλές στιγμές στα καρέ των δύο ομάδων κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο Βελεστίνο. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν αλλά δεν έδωσαν και την ευκαιρία στους αντιπάλους τους για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Χαλιμούρδα.

Ο τερματοφύλακας του Ρήγα χρειάστηκε να επέμβει μόλις μία φορά, όταν στο 17’ το σουτ του Σκοπελίτη από πλάγια θέση έβγαλε σε κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου όμως και στις δύο περιπτώσεις οι κεφαλιές του Βλάχου κατέληξαν άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν νωρίς όταν ο Βλιώρας αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58’, με τον Ρήγα να υποχρεώνεται να αγωνιστεί για περισσότερο από 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Στο 59’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κυρίτση στον Φουρκιώτη αλλά ο ρέφερι δεν έδειξε την άσπρη βούλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε την καλύτερή του ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ρήγα ο Κούλπας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Χαλιμούρδα, με το 0-0 να παραμένει.

Η ένταση στην κερκίδα υποχρέωσε τον διαιτητή σε πεντάλεπτη διακοπή του αγώνα στο 70’. Παρότι με παίκτη λιγότερο ο Ρήγας δεν άφηνε χώρους στους φιλοξενούμενους και παρέμενε επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του. Στο 83’ σε μία από τις γρήγορες μεταβάσεις ο Βαϊόπουλος με σουτ από πλάγια θέση υποχρέωσε τον Σιδεράκη να διώξει σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου λυτρώθηκε στο 90’ όταν σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ρήγα, ο Ζέρης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Πριν ακόμη κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο Ματτέα με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο βάθος της εστίας του Χαλιμούρδα που ήταν αδύνατο να αντιδράσει.

Ρήγας Φεραίος (Λ. Μπακάλης): Χαλιμούρδας, Χότζα (94′ Χασάπης), Βλιώρας, Σπαθής, Γοδενόπουλος, Αποστολίδης (94′ Χόντος), Γάρος, Αλεξίου, Φουρκιώτης, Χριστοφορίδης (46’ Βαϊόπουλος), Τσακίρης.

Ολυμπιακός Βόλου (Στ. Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης,  Κούλπας, Γκαλίτσιος, Σκοπελίτης (80′ Καρατσόλης), Κυρίτσης (60′ Νούσιος), Οικονόμου (75′ Τασιούλης), Βλάχος,  Σέττος (60′ Ματτέα), Αναστασίου (46’ Ζέρης).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις