Ελευθερόπουλος: «Δικαίως ο κόσμος είναι απογοητευμένος και θυμωμένος»

Στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στην τελευταία φάση του αγώνα και την υποχρέωσε σε ήττα, στάθηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ. Ο τεχνικός της Νίκης αναφέρθηκε στην έλλειψη ενέργειας στα τελευταία λεπτά των αγώνων που προκύπτει από τα πολλά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα αλλά και στο περιορισμένο σε αριθμό ρόστερ λόγω αποχώρησης κάποιων ποδοσφαιριστών αλλά και στην αλλαγή στόχου που προέκυψε μετά το άνοιγμα της ψαλίδας με τον πρώτο του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Νίκης Βόλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Όταν τρώμε ένα τέτοιο γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν μία μικρογραφία της φετινής χρονιάς. Γεμίζαμε γάλα και στο κομβικό σημείο το χύναμε μόνοι μας. Δεν ακυρώνεται  η προσπάθεια των παικτών στη διάρκεια της σεζόν, αλλά θα τα πούμε αυτά την τελευταία αγωνιστική, μετά τον ΠΑΟΚ Β’. Πονάει πάρα πολύ ο τρόπος που χάσαμε και λόγω του αντιπάλου και λόγω της επιθυμίας μας αλλά και του κόσμου γι αυτό το παιχνίδι.

Στο καθαρά αγωνιστικό ήταν ένα ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο μετά το γκολ η ΑΕΛ ήταν καλύτερη μέχρι το 60’. Μετά ανεβήκαμε πάρα πολύ, κυριαρχήσαμε, ισοφαρίσαμε και το παιχνίδι έδειχνε πως το πιο πιθανό είναι να νικήσουμε εμείς. Είχαμε την μπάλα και χάσαμε ευκαιρίες αλλά κανείς δεν θα το θυμάται αυτό και δικαίως όπως δικαίως ο κόσμος είναι απογοητευμένος και θυμωμένος γιατί όπως ξεκίνησα, έτσι θα κλείσω, όταν τρως ένα τέτοιο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα είσαι άξιος της μοίρας σου»

Τρίτο παιχνίδι που η ομάδα δέχεται γκολ στο τέλος: «Θα τα πούμε μετά τον ΠΑΟΚ Β’. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που υπάρχει έλλειψη ενέργειας στα τελευταία λεπτά και εξηγείται αυτό. Η έλλειψη ενέργειας φέρνει έλλειψη συγκέντρωσης. Η πραγματικότητα είναι ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 48-50 μέρες, παίζαμε ανά τρεις μέρες παιχνίδια, μ’ ένα πολύ περιορισμένο ρόστερ, οπότε έχουν καταπονηθεί πάρα πολύ τα παιδιά. Αυτό το λέω σαν δεδομένο αλλά θα τα πούμε μετά τον ΠΑΟΚ Β’ συνολικά. Αυτό επηρεάζει την απόδοσή μας γιατί πρεσάρουμε ψηλά και η έλλειψη ενέργειας μας κοστίζει».

Για την επιλογή Πολίτη αντί Κρητικού: «Έχουμε τρία εξτρέμ, οι δύο παίζουν και ο τρίτος έρχεται από τον πάγκο. Τον Μιράντα λόγω ποιότητας δεν είναι εύκολο να μην τον ξεκινήσεις οπότε υπήρχε όλη την εβδομάδα η σκέψη για τον Λάμπρο και τον Τάσο. Τον Πολίτη τον βολεύει από δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Κρητικός βολεύεται από αριστερά όπως και ο Μιράντα αλλά όπως και να ‘χει έχουμε μοιράσει τον χρόνο πάρα πολύ. Ο Μιράντα έλειπε για αρκετό καιρό με την εθνική του ομάδα, έχοντας ξεκινήσει τα μισά παιχνίδια που δώσαμε φέτος, οπότε από θέμα κόπωσης ο Μιράντα σίγουρα θα έπαιζε».

Αν υπάρχει κάποιος στόχος από δω και πέρα: «Από τους δύο στόχους, τον σημαντικότερο δεν τον καταφέραμε που ήταν να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Ο δεύτερος στόχος που ήταν να αποφύγει η ομάδα τον εφιάλτη των playouts που είναι πραγματικά ένας εφιάλτης, δεν λέω ότι είμαστε μ’ αυτό ικανοποιημένοι αλλά μην ξεχνάμε έτσι όπως ήταν οι συνθήκες, έγινε και μία διαφοροποίηση στα πλάνα μας, τον Δεκέμβρη-Γενάρη για το πού στοχεύουμε, τέθηκε ο δεύτερος στόχος αλλά είμαστε μακριά από τον πρώτο στόχο. Τώρα κίνητρο για μένα στη ζωή μου είναι κάθε μέρα στην προπόνηση και δικό μου κομμάτι να το μεταδώσω στα παιδιά. Κίνητρο είναι η φανέλα και η ιστορία της ομάδας που είμαστε. Είμαστε σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Θα κοιτάξουμε να βρίσκουμε κίνητρο μέσα από τις προπονήσεις και μέσα στον κάθε αγώνα γιατί δεν μας αρμόζει να είμαστε απλά σαν εικόνα αγωνιστική, αυτοί που θα συμπληρώνουν».

Για τις απουσίες στο ματς με τον ΠΑΟΚ Β’: «Έχουμε δηλώσει τους τιμωρημένους παίκτες με τον ΠΑΟΚ Β’ με τη λογική ότι θα είχαμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή μας στα playoffs. Θα μπουν κάποια άλλα παιδιά και θα είναι ευκαιρία γι’ αυτούς να δηλώσουν παρών ενόψει των playoff».

Για την διαφοροποίηση των στόχων τον Δεκέμβρη για το οποίο αναφέρθηκε: «Από τη στιγμή που είχαμε μείνει πίσω, είχαμε δύο δρόμους. Ο Μοράρ που ήταν από τις μεταγραφές που δεν μας βγήκανε, σε αντίθεση με άλλα παιδιά που μας βγήκανε κι έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Και ο Ριμπέιρο που πίεζε πάρα πολύ να φύγει και χάσαμε από την επίθεση, δεν αναφέρομαι και σ’ άλλα παιδιά που έφυγαν όπως τον Γρομητσάρη, τον Μέτσε και τον Σκεντεράι, γιατί δεν ήταν βασικοί, έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι εύκολο να πάρεις μία απόφαση τέτοια και να πεις πάω να δώσω κι άλλα χρήματα για να φέρω ένα αντίστοιχο φορ ή ένα αντίστοιχο εξτρέμ. Είπαμε θα πάμε με το ρόστερ που έχουμε και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το καλύτερο δυνατό»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις