«Η μεγάλη κατηγορία να σκύψει στα προβλήματα της SL2»

Στον φιλόξενο συνεδριακό χώρο του Mystras Grand Palace Resort & Spa, πραγματοποιήθηκε την 1η και 2α Μαρτίου από το Εργαστήριο Οργάνωσης & Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το συνέδριο «Beyond Football Conference 2024», το οποίο χαιρέτισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Super League 2, κ. Πέτρος Μαρτσούκος.

Διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομία, τεχνολογία, εξέλιξη και βιωσιμότητα. Ομιλητές του συνεδρίου ήταν εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου και της ακαδημαϊκής κοινότητας οι οποίοι κάλυψαν μια πλούσια θεματολογία για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μαρτσούκος, μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα γενικότερο πλαίσιο που θα επαναφέρει τις οικογένειες στα γήπεδα και θα προσελκύσει και πάλι χορηγούς και επενδυτές στις ομάδες.

Εξήρε την άρτια οργάνωση τη διημερίδας και υπογράμμισε ότι η Super League 2, θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε τέτοιες προσπάθειες που ενισχύουν τις προσπάθειες εξέλιξης του χώρου του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της SL2, είπε μεταξύ άλλων: «Είκοσι χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro που γέμισε με υπερηφάνεια ένα ολόκληρο έθνος, το ποδόσφαιρό μας σαφώς και δεν έχει κάνει ακόμη τα βήματα προόδου που όλοι ονειρευόμασταν. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά περισσότερα.

Γι αυτό ακριβώς, τέτοιες προσπάθειες -όπως η σημερινή- όπου έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάζουμε εμπειρίες για το ποδόσφαιρό μας, με ανθρώπους που πρώτιστα το αγαπούν και εργάζονται σε αυτό, πρέπει να τις ενισχύουμε και να τις αναδεικνύουμε», και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίοι είμαι σίγουρος -αφενός με την εμπειρία και αφετέρου με την διάθεση που δείχνουν- ότι θα σκύψουν και πάνω στα προβλήματα της μικρότερης επαγγελματικής κατηγορίας, της Super League 2.

Μιας κατηγορίας που μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα, έναν προθάλαμο για όλους τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, τα ταλέντα μας, τα οποία θα τροφοδοτούν τις εθνικές ομάδες της χώρας αλλά και τις μεγάλες επαγγελματικές ομάδες.

Για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να δούμε ακόμη ένα θαύμα, σαν αυτό του Euro 2004», και κατέληξε: «Κλείνοντας, να πω ότι μια τέτοια διημερίδα, οφείλει να γίνει θεσμός ετήσιος, που θα ενισχύει κάθε προσπάθεια εξέλιξης του χώρου μας και γενικότερα του αθλητισμού. Και θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτή και οποιαδήποτε αντίστοιχη προσπάθεια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις