Βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Μακάμπι | Τα highlights

Μετά από ένα μήνα καλού, ο Ολυμπιακός βρήκε στιγμή να θυμηθεί τον κακό εαυτό του και την κρίσιμη ώρα διασύρθηκε με 1-4 στο Καραϊσκάκη από μια Μακάμπι που ήταν σκληρή αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

https://exchange.glomex.com/video/v-czns7c93unyp?integrationId=40599v1tl6nwn662

Οι Ισραηλινοί αποδεικνύονται στον απόλυτο «δήμιο» του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και σε ένα… ανεξήγητα απροσπέλαστο εμπόδιο! Νέο μυθικό πάρτι ισραηλινής ομάδας στο Καραϊσκάκη -για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Conference League- απέναντι σε μια ομάδα που πλέον χάνει πανεύκολα και με κάθε τρόπο από… όλες τις Μακάμπι της γης. Η του Τελ Αβίβ, μετά την περσινή «τεσσάρα» από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, φιλοδώρησε με ακόμη μία τους «ερυθρόλευκους» και με αυτό το 1-4 πλέον πρέπει να θεωρεί εαυτόν στους «8» του Europa Conference League, αφού στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης (14/03, 22:00) στο γήπεδο της Μπάτσκα Τόπολα, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να κάνει απίθανα πράγματα για να περάσει.

Αφελής και αδιάβαστος αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός, άφησε… ατελείωτα μέτρα σε έναν αντίπαλο που «ειδικεύεται» στο παιχνίδι κενού χώρου και η οποία τον τιμώρησε μεγαλοπρεπέστατα, εκτελώντας τρις τον Πασχαλάκη μέσα σε μισή ώρα σε ισάριθμες φάσεις και με συνολικά 4 γκολ σε 6 ευκαιρίες. Αντίστοιχα, η κατά τα άλλα όχι… τρομακτική ομάδα του Ρόμπι Κιν, έκανε απλώς τα αυτονόητα. Είχε «διαβάσει» τα πάντα, χτύπησε πάνω στον τραγικό αμυντικά Ροντινέι, «έκλεισε» άψογα τα ατού του Ολυμπιακού, περίμενε στο δικό της μισό με διπλή ζώνη άμυνας και απειλήθηκε ελάχιστα. Από τη στιγμή που βρήκε και σχεδόν τέλεια αποτελεσματικότητα στην επίθεση, όλα αποδείχθηκαν πολύ εύκολα…

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της εποχής Μεντιλίμπαρ μετά από 6 νίκες και 7 σερί συνολικά για τους «ερυθρόλευκους», στο καλύτερο σχετικό ρεκόρ του για φέτος. «Ναυάγιο» η ερυθρόλευκη άμυνα, «εξαφανισμένοι» οι Ποντένσε – Φορτούνης, με μοναδικούς διασωθέντες τους Όρτα και Χέσε. Ο κόσμος της ομάδας που γέμισε το φαληρικό γήπεδο και φώναξε ακόμη και μετά το φινάλε, ήταν επί της ουσίας ο μοναδικός «παίκτης» που αποδείχθηκε αντάξιος της περίστασης…

Δεκάλεπτο τρόμου και 0-2

Ως προς την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, το ξεκίνημα ήταν απλώς εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό. Κόντρα σε όλα όσα μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, άργησε να μπει στο ματς ένα δεκάλεπτο και τελικά αυτό το διάστημα αποδείχθηκε καθοριστικό. Η Μακάμπι τιμώρησε ακαριαία τις δύο πρώτες -μεγάλες- γκέλες στην ερυθρόλευκες άμυνα, βρήκε κυριολεκτικά από το πουθενά δύο γρήγορα γκολ και κάπως έτσι έβαλε πλώρη για ένα αποτέλεσμα που πριν το ματς μάλλον δεν θα ονειρευόταν καν!

Μόλις στο 5ο λεπτό, ήρθε το 0-1 για την ομάδα του Ρόμπι Κιν. Μετά από μια επίθεση από τα αριστερά, ο Μίλσον έκανε μια εύκολη πάσα προς την περιοχή, όμως αρχικά ο Χέσε έκανε «τσαφ», ο Ρέτσος σάστισε και έμεινε άγαλμα, η μπάλα πέρασε, ο επερχόμενος Ζάχαβι είπε «ευχαριστώ» και από κοντά άνοιξε το σκορ. Στο 9′, το απόλυτο σοκ, ολοκληρώθηκε. Μετά από νέο λάθος στα χαφ, ο Πέρετζ έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης έκανε κακή απόκρουση και κράτησε «ζωντανή» τη μπάλα στην περιοχή, ο Κάρμο δεν μπόρεσε να διώξει, ο Σαχάρ ήταν αυτός που τσίμπησε τη μπάλα και από κοντά «εκτέλεσε» τον Έλληνα γκολκίπερ για δεύτερη φορά και το 0-2.

Ζωντάνεψε η ελπίδα με Ελ Κααμπί

Μετά από ένα δεκάλεπτο που θα ήθελε να ξεχάσει για πάντα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το ελάχιστο που όφειλε στο σημείο αυτό, δηλαδή να βάλει ένα γκολ και να μειώσει. Αυτό έγινε στο 13′, όταν ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έβγαλε μια έξοχη σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Ελ Κααμπί εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Μισπάτι και με ωραία κεφαλιά έγραψε σε 1-2. Μετά το γκολ του Μαροκινού, ο Ολυμπιακός κράτησε μπάλα, έψαξε με υπομονή κάτι καλό μπροστά, πίεσε σωστά, ανέβασε την έντασή του, ειδικά στις διεκδικήσεις μπάλας, όμως δεν βρήκε φάσεις απέναντι σε μια άψογα στημένη άμυνα της Μακάμπι. Αντιθέτως, τα τεράστια λάθη συνεχίστηκαν και στην επόμενη φάση της στο ματς -την τρίτη συνολικά- η ισραηλινή ομάδα βρήκε και τρίτο γκολ που… καταδίκασε εκ νέου τον Ολυμπιακό στο να ψάχνει πλέον πολλά και δύσκολα πράγματα στο παιχνίδι -και κυρίως να τα ψάχνει με πολύ άγχος.

Ζάχαβι ο «ερυθρόλευκος» τιμωρός

Το τρίτο γκολ της Μακάμπι ήρθε στο 30ο λεπτό, όταν ο Μίλσον υποδέχθηκε μπαλιά στο όριο του οφσάιντ, μπήκε στην περιοχή, πέρασε πανεύκολα τον πολύ χαλαρό Ροντινέι, έκανε ένα απλό γύρισμα, Ρέτσος – Κάρμο έμειναν «βιδωμένοι» μπροστά στο τέρμα, ο Ζάχαβι ήταν και πάλι μόνος του και ξανά από κοντά έκανε το 1-3 με ένα απλό τελείωμα από τη μικρή περιοχή. Αυτό ήταν το 6ο γκολ του απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού είχε άλλα 4 με τη φανέλα της Αϊντχόφεν. Ήταν ακόμη πολύ νωρίς στο ματς βέβαια, αλλά στα επόμενα λεπτά, η απογοήτευση των «ερυθρόλευκων» έδειχνε να βρίσκεται στο μάξιμουμ και όλα έδειχναν επίσης ότι η… σεμνή τελετή θα λάμβανε πρόωρα τέλος.

Στο 34′ ο Φορτούνης έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Μισπάτι απέκρουσε και η άμυνά του πρόλαβε οριακά τον Ελ Κααμπί πριν κάνει την προβολή από κοντά. Ένα λεπτό μετά, η Μακάμπι είχε μεγάλη ευκαιρία για ένα ακόμη γκολ, όμως από κοντά ο Ζάχαβι -που πάλι ήταν μόνος μετά από ένα γύρισμα από δεξιά- αστόχησε με το κοντινό πλασέ. Στο 43′ και το 45′, δύο ακόμη τελικές από Ποντένσε και Τσικίνιο δεν απείλησαν πραγματικά την εστία των Ισραηλινών, με το 1-3 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Κοντά στο 2-3… αλλά 1-4

Στο 52′, ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη του ευκαιρία να μπει γρήγορα ξανά στο ματς μειώνοντας, όμως ο Μισπάτι ήταν αυτός που είπε «όχι» στο τετ-α-τετ του Ελ Κααμπί, μετά από εκπληκτικό σόλο και κάθετη πάσα του Όρτα. Στα επόμενα λεπτά ελάχιστα πράγματα πρόσφερε η κατοχή μπάλας των «ερυθρόλευκων» και όπως είχε συμβεί και στο πρώτο ημίχρονο, η Μακάμπι στην πρώτη της -και μοναδική- φάση στο 45λεπτο, έβαλε γκολ. Στο 74′, ο Πέρετζ έκανε το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, στην εξέλιξη της φάσης ο Κανισόφσκι έβγαλε τη σέντρα και από κοντά ο Πέρετζ έκανε το 1-4 με ωραία κεφαλιά. Στη φάση αυτή δεν υπάρχει πουθενά κέντρο άμυνας, ο Κάρμο έχει πάει πάνω στη μπάλα, ο Ρέτσος… αγνοείται και ο πιο κοντινός παίκτης στον σκόρερ είναι ο Ορτέγκα που επίσης δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Τίποτα δεν έχει νόημα από εκεί και πέρα στο ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν σε θέση επίθεσης χωρίς όμως ιδιαίτερη ουσία, με τη Μακάμπι να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Στο 80′ ένα σουτ του Όρτα πέρασε ψηλά άουτ, στο 82′ ο Ελ Κααμπί αστόχησε από κοντά με το κεφάλι και στο 89′ ο Καρβάλιο είχε δοκάρι με ωραίο πλασέ εκτός περιοχής. Άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Πορτογάλου στο 90+4′. Ίσως ο Ολυμπιακός να μπορούσε ένα δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε και φυσικά ακόμη κι αν ερχόταν, πάλι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα ενόψει της ρεβάνς. Πλέον, μετά από αυτό το 1-4, αναζητείται πάλι ανασύνταξη -και γρήγορα- στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο…

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ / 4-2-3-1
): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Τσικίνιο (67′ Μασούρας), Όρτα (83′ Ιμπόρα), Χέσε, Φορτούνης (77′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77′ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (83′ Ελ Αραμπί).
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ρόμπι Κιν / 4-3-3): Μισπάτι, Σαχάρ, Σαμπορίτ, Ναχμίας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ (77′ Κάρτσεφ), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81′ Γκολάσα), Μίλσον (81′ Νταβιντζάντα), Ζάχαβι (77′ Τούργκεμαν), Ντάβιντα (68′ Μπίτον).
Διαιτητής: Κρεγκ Πόσον (Αγγλία)
Βοηθοί: Σάιμον Μπένετ (Αγγλία), Ίαν Χάσιν (Αγγλία)
Τέταρτος: Τζον Μπρουκς (Αγγλία)
VAR: Κρις Κάβανο (Αγγλία)
AVAR: Τζάρεντ Γκίλετ (Αυστραλία)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις