Παράνομος στοιχηματισμός: Δεκάδες μαρτυρίες για ματς SL1 και SL2

Ούτε μία, ούτε δύο… αλλά 34 «καυτές» καταθέσεις περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία, για το κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού, στο οποίο εμπλέκονται ομάδες της SL2 και της SL1.

Της Μαίρης Μπενέα

Tριάντα τέσσερεις μάρτυρες εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί ο ποδοσφαιρικός και αθλητικός εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, για την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, η οποία συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του monobala.gr, ο εισαγγελέας και η Οικονομική Αστυνομία, στην οποία πλέον προίσταται ο αξιωματικός από Γιώργος Μάγγας, που αντικατέστησε τον προηγούμενο Διευθυντή Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλο, προσπαθούν να συγκεντρώσουν αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκμένων προσώπων των ομάδων ποδοσφαίρου.

Εκτός από τις μαρτυρικές καταθέσεις έχουν ελεγχθεί τα κινητά τηλέφωνα και οι σκληροί δίσκου, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές περίπου 47 προσώπων, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι.

Η έρευνα αυτή ξεκίνησε πριν τρία χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης.

Για την Ελλάδα υπάρχουν νόμιμες υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, που ξεκίνησαν να καταγράφονται από τον περασμένο Απρίλιο. Παράλληλα συγκεντρώθηκαν στοιχεία από κινητά και ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν από τους εμπλεκόμενους.

Η έρευνα αφορά κυρίως παιχνίδια της SL2, αλλά και της SL1, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν από την κατάσχεση των σκληρών δίσκων των υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων, των εμπλεκομένων προσώπων, στα σπίτια και στα γραφεία των οποίων έγινε έφοδος προ μηνών.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο τι θα κάνει ο εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος. Εάν κρίνει ότι, τα στοιχεία επαρκούν, θα ασκήσει ποινικές διώξεις, τις οποίες – ωστόσο – είχε προαναγγείλει δημοσίως, σε επιστημονική ημερίδα, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά.

Σε αντίθετη περίπτωση, εάν τα στοιχεία δεν επαρκούν ή δεν έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση, ενδέχεται να ζητήσει περαιτέρω έρευνα, ή να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις