Μπίλης: «Όποιος έπαιξε με την αξιοπρέπεια της Νίκης, έχασε!»

«Όποιος έπαιξε με την αξιοπρέπεια της Νίκης, έχασε!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Μπίλης, στην επίσημη παρουσίασή του από τον Πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Σάκη Τζήμα. Ο τεχνικός της Νίκης που επιστρέφει για τρίτη φορά στον πάγκο της, παρουσίασε το τεχνικό τιμ και έδωσε το στίγμα της ομάδας που θα χτίσει ώστε να πρωταγωνσιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. «Οι ομάδες δεν χτίζονται με μεγάλα συμβόλαια» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας αναφορά στο Euro και σε πρωταθλήματα όπως το αγγλικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη:

 

728x90 papoulias

«Δεν πέρασε πολύς καιρός και πάλι ξαναβρισκόμαστε. Είχα πει σε κάποιους φίλους που επικοινωνούσα μαζί τους πως τη λύση σ’ αυτή την ομάδα θα την δώσουν οι οπαδοί της. Έτσι κι έγινε. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπω περισσότερο κόσμο απ’ ότι πέρυσι. Είναι ύψιστη τιμή για μένα να αναλαμβάνω και πάλι αυτή την ομάδα. Αν πέρυσι δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, φέτος θα δώσουμε το 200%.

Και τις δύο προηγούμενες φορές έφυγα με αξιοπρέπεια. Άλλωστε όποιος έπαιξε με την αξιοπρέπεια της Νίκης, έπαιξε κι έχασε. Η Νίκη είναι μία ομάδα που βρίσκεται παντού. Και τις δύο προηγούμενες φορές θεωρώ πως ήταν πετυχημένο το πέρασμά μου από την ομάδα. Την πρώτη φορά με τον Στέλιο Μανωλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο. Τη δεύτερη φορά καταφέραμε να χτίσουμε μία ομάδα από την αρχή, να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας παρά τις δυσκολίες και κάπου εκεί οι δρόμοι μας χώρισαν για άλλους λόγους.

Σήμερα οι ομάδες δεν χτίζονται με μεγάλα συμβόλαια. Μετράει το πάθος, μετράει το «θέλω», μετράει το κίνητρο. Βλέπετε τι γίνεται στο Εuro. Η ομάδα θα αποτελείται στη συντριπτική της πλειοψηφίας από παιδιά ηλικίας κάτω από 26 ετών. Η Νίκη θα στελεχωθεί με ποδοσφαιριστές τύπου Τζιώρα. Θυμάστε όταν ήρθε ο Τζιώρας δεν τον γνώριζε κανείς όμως ήταν μαχητής και με τη δύναμη της φανέλας τα κατάφερε. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα μαχητών».

Για τις μεταγραφικές κινήσεις

«Οι παίκτες που έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα είναι ο Βαλάντης Κόκκας, ένας ποδοσφαιριστής που μεγάλωσε στα κάγκελα του «Π. Μαγουλάς», που πήρε πολλές παραστάσεις από τη Γ’ Εθνική στην οποία αγωνίζεται τα τελευταία τρία χρόνια και επιστρέφει για να προσφέρει στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο άλλος ποδοσφαιριστής που έχουμε αποκτήσει είναι ο Κώστας Τσιουρέλης ο οποίος άξιζε μία ευκαιρία να φορέσει τη φανέλα της Νίκης και να δείξει τις δυνατότητές του.

Από τα παιδιά που έπαιξαν την περσινή χρονιά και θα συνεχίσουν είναι ο Γιώργος Ναουμίδης, ο οποίος ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο και θα είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο Κλεβί Κόλα, ο οποίος έδωσε πολλά για την ομάδα, παρατώντας ακόμη και τη δουλειά του, ο Κώστας Κιπτίου, ο οποίος είναι ένα παιδί που προέρχεται από τα σπλάχνα της Νίκης. Επίσης έχουμε συμφωνήσει με τον Νέτι Μέτσε, ο οποίος όμως στις 15 Ιουλίου παίρνει την ελληνική υπηκοότητα και θέλει να δοκιμάσει στο εξωτερικό (Ολλανδία). Φυσικά δεν μπορούμε να του στερήσουμε αυτό το όνειρο.

Έχουμε έρθει σε συμφωνία με τρεις ακόμη ποδοσφαιριστές αλλά επειδή ακόμη δεν έχουμε την ελευθέρας τους δεν μπορούμε να τους ανακοινώσουμε. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές του νομού που αγωνίζονται εκτός περιοχής. Πάντως δεν θα πρέπει να μείνουμε στο νούμερο (20 από τη Μαγνησία και 5 εκτός) ακριβώς καθώς μπορεί να είναι 18 ποδοσφαιριστές από τον νομό και εφτά εκτός αυτού.

Θα γίνουν και συζητήσεις και με τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν πριν τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου αλλά και με αυτούς που έφτασαν μέχρι το τέλος»

Για το συναισθηματικό δέσιμο με την ομάδα

«Θα λέμε λίγα λόγια γιατί πλέον η Νίκη χρειάζεται πολύ δουλειά και ελάχιστα λόγια. Εγώ θέλω όταν φύγω από τη Νίκη να μην βρεθώ αντιμέτωπος με αυτή την ομάδα, γιατί το θεωρώ άτιμο, γιατί όταν φοράς ένα σήμα πρέπει να το υπηρετείς με ευλάβεια. Ακόμη κι όταν η μοίρα το φέρει να αγωνιστώ κόντρα στη Νίκη σας λέω ότι θα αρνηθώ να καθίσω στον πάγκο».

Για τους συνεργάτες του

«Με τον Νίκο Τσιαντάκη είχαμε φακελώσει όλους τους αντιπάλους και χτυπούσαμε στα αδύνατα σημεία. Ο Νίκος Αθανασιάδης θα είναι ο γυμναστής της ομάδας, η δουλειά του ήταν εξαιρετική κατά την περσινή σεζόν. Ο Κυριάκος Κοκκινάκης, ο οποίος θα αναλάβει και τις Ακαδημίες του Συλλόγου ώστε να υπάρχει κοινό προπονητικό πρόγραμμα».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις