«Ήμουν στη δίπλα πολυκατοικία και ακούσαμε πυροβολισμούς -Μετά έμαθα πως ήταν ο Λίβας»

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας και μίλησε για τη διαιτησία στα play off της Super League 1 και θα γίνει με το VAR. Ακόμη σχολίασε την αποκάλυψη της εκπομπής για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου στην υπόθεση Μπέου-Λίβα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινέας δήλωσε:

Για την πρόταση Μποροβήλου για Έλληνες διαιτητές στο χορτάρι και ξένους στο VAR για όλους: «Είτε είναι Έλληνες στο χορτάρι είτε ξένοι στο VAR και το αντίθετο, αν οι παράγοντες θέλουν να γκρινιάξουν θα γκρινιάξουν. Φυσικά και θα υπάρχουν λάθη αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά το πόσο εμπιστεύονται τη διαιτησία. Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ομάδες δύο «ταχυτήτων», δηλαδή αυτοί που πάνε για Πρωτάθλημα να έχουν την αφρόκρεμα και για τους άλλους να μην τους δίνουν σημασία. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι ενιαίο αλλά με αυτόν τον τρόπο το απαξιώνουμε. Θα έπρεπε οι παράγοντες να συμβάλουν ώστε η ελληνική διαιτησία να παίζει».

Αν έπρεπε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Πίτερ Φρόιντφελντ να δρα αυτεξούσια: «Μέχρι πρότινος ο κ. Φρόιντφελντ ήταν στο εξωτερικό. Δεν ήρθε καν να δει το πώς λειτουργεί η ελληνική διαιτησία αλλά και οι εκάστοτε αρχιδιαιτητές, μετα την επιτήρηση της ΕΠΟ, δεν στήσανε τις ακαδημίες της διαιτησίας ώστε να μπορούν να σταθούν οι διαιτητές. Τώρα αν βάλεις έναν διαιτητή να σφυρίξει τόσο σημαντικούς αγώνες, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του. Θα έπρεπε να δοκιμαστούν. Θα καεί και κάποιος άξιος διαιτητής γιατί τα παιχνίδια είναι φωτιά τώρα. Παίζονται τα πρωταθλήματα, ποιες ομάδες θα μείνουν στις κατηγορίες. Όταν υπάρχει γκρίνια για 2 ή 3 βαθμούς στην κανονική διάρκεια, σκεφτείτε τι έχει να γίνει από τους παράγοντες τώρα που μια ομάδα πέφτει ή χάνει τους στόχους της Ευρώπης».

Για την αποκάλυψη της εκπομπής για την κλήση του Αρείου Πάγου σε Αχιλλέα Μπέο και Αργύρη Λίβα: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, που έγινε στο παλαιό Φάληρο, εγώ ήμουν στη δίπλα πολυκατοικία σε μια συνάντηση και ακούγαμε τους πυροβολισμούς. Και μόλις έπεσε το πιστολίδι οι αστυνομικοί με χώσανε στο ασανσέρ για να με προστατέψουν. Εγώ πήγα από περιέργεια για να βοηθήσω και με βουτήξανε και με πήγανε στο ασανσέρ. Μετά το περιστατικό έμαθα ότι ο κ. Λίβας είναι ένας δικηγόρος που ασχολείται με αθλητικές υποθέσεις παραγόντων».

Αν γνώριζε ποιος πυροβόλησε, θα το έλεγε: «Ναι. Γιατί πρώτη φορά θα είναι; Μιλάτε με έναν άνθρωπο που έχει κάνει 29 δικαστήρια. Η ατιμωρησία υπάρχει για δύο ενδεχόμενους κινδύνους. Ο πρώτος γιατί φοβούνται μη μπλεχτούν. Και ο δεύτερο γιατί δεν υπάρχει προοπτική να προστατευτούν οι ίδιοι οι μάρτυρες και οι οικογένειές τους, το επαγγελματικό τους γίγνεσθαι και οτιδήποτε τους συναναστρέφεται».

Κλείνοντας, ο Πέτρος Κωνσταντινέας πρόσθεσε: «Δυστυχώς, το 2024 το ποδόσφαιρο συνδέεται με εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες έχουν «πλοκάμια» σε λαθρεμπόρια πολλών ειδών, με αστυνομικούς, με πολιτικούς και ο κάθε απλός άνθρωπος, ακόμα και μέρος της δικαιοσύνης μπορεί να εμπλέκεται. Δεν το λέω εγώ, έχουν καταγγελθεί ότι μερικοί άνθρωποι είναι πιόνια. Ότι παίρνονται αποφάσεις και αθωώνονται κατά το δοκούν ή παραγράφονται υποθέσεις ενώ δε θα έπρεπε. Και το έχουν καταγγείλει κι άλλοι δικαστικοί. Εδώ ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε ανακριβές πόθεν έσχες και θα ψάξουν να βρουν τους άλλους;»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις