Παπαδόπουλος για Αγία Άννα: “Όλη τη χρονιά μας έλεγαν ότι δεν πάνε για άνοδο…” (& ηχητικά)

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παρέθεσε στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM, o Γιάννης Παπαδόπουλος, φιλοξενούμενος στην εκπομπή CLASICO. Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε εκτενώς στο ματς με την Αγία Άννα και έστειλε με τον τρόπο του, τόσο στη διοίκηση της όσο και στους ποδοσφαιριστές της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος αρχικά έκανε έναν μίνι απολογισμό καθώς η εμπλοκή του στα διοικητικά της ομάδας κλείνει περίπου έναν χρόνο, αν και σε πρώτη φάση η ενασχόλησή του ήταν στο επίπεδο της έρευνας για τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού συλλόγου, εκτιμώντας πως η μέχρι τώρα πορεία κρίνεται επιτυχημένη.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ένας φίλος μου είχε πει ότι δεν έχει σημασία που είσαι αλλά πώς είσαι εκεί που είσαι και θεωρώ πως είμαστε καλά. Σε όλη αυτή τη διαδρομή υπάρχουν κάποιες στιγμές οι οποίες για την ιστορία του εγχειρήματος είναι σημαντικές. Μία από αυτές τις στιγμές έμελλε να είναι χρονικά το παιχνίδι με την Αγία Άννα. Σήμερα είναι η Αγία Άννα, αν μας αξιώσει ο Θεός και η τύχη, αύριο – μεθαύριο μπορεί να είναι ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, αύριο-μεθαύριο μπορεί να είναι μία ομάδα Super League 2 κτλ. Ξεκνάς όμως από χαμηλά, σέβεσαι τον αντίπαλό σου, ο αντίπαλός σου για να έχεις κάνει 20 νίκες σε 22 παιχνίδια και να είναι δύο βαθμούς πίσω σου, κάτι κάνει καλά κι αυτό οφείλεις να το σεβαστείς”

Στη συνέχεια ο διοικητικός ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου αποκάλυψε τι είπε στους ποδοσφαιριστές του κατά την προετοιμασία τους για το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Αγία Άννα:

“Όπως είπα και στους παίκτες μου, δεν τα κρίνω όλα από το αποτέλεσμα αλλά από την προσπάθεια. Θέλω να μπουν από το πρώτο λεπτό να παλέψουν για κάθε μπάλα, σε άμυνα κι επίθεση, το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και πρέπει να παλέψουν για όλες. Εγώ κάνω την προσπάθειά μου ο κόσμος και η ομάδα να γίνουν ένα. Θέλουμε ο κόσμος να παίζει μαζί για την ομάδα. Να έχει την υπομονή όπου χρειάζεται, να γίνεται όπλο για την ομάδα και όχι μειονέκτημα. Να ωθεί την ομάδα στην επίθεση και να λέμε αυτό το γκολ το έβαλε η κερκίδα. Αυτό, λόγω και του νέου αθλητικού νόμου, πρέπει να γίνει μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο, μόνο με τη φωνή, θέλει προσοχή.

Δεν υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο αλλά με τη φωνή μας λυγίζουμε τους πάντες. Θέλω η ψυχή μας να πιστεύει μέχρι το τέλος ότι η μπάλα θα μπει στα δίχτυα. Δεν με νοιάζει πώς. Μπορεί να την βάλει και ο Θεός, μπορεί και η ίδια η ψυχή. Θέλω μέχρι το τέλος να πιστεύει η ομάδα και ο κόσμος ότι η μπάλα θα μπει στα δίχτυα”.

Επίστησε την προσοχή στον κόσμο ώστε να μην φέρει μπουκαλάκι νερό μαζί του γιατί δεν θα του επιτραπεί να το πάρει εντός γηπέδου, αντιθέτως θα υπάρχουν πλαστικά ποτηράκια.

Στην ερώτηση αν ζητήθηκε αστυνομική δύναμη στο σαββατιάτικο παιχνίδι ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: “Στο πρόσωπο του κ. Ντιζέ (Αστυνομικός Διευθυντής) υπάρχει μεγάλη εκτίμηση. Ζητήσαμε παρουσία αστυνομικής δύναμης στο Ριζόμυλο και στο Βελεστίνο, ο κ. Ντιζές είχε εκτιμήσει και εύστοχα πως δεν χρειαζόταν αστυνομική δύναμη και όλα είχαν κυλήσει ομαλά. Τώρα αν κριθεί ότι είναι απαραίτητη η παρουσία αστυνομικής δύναμης στο ματς με την Αγία Άννα, εδώ είμαστε εμείς”

Ενδιαφέρουσα ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Παπαδόπουλου για την Αγία Άννα και την επιδίωξή της να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει στη Γ’ Εθνική:

“Η Αγία Άννα είναι μία ομάδα που διοικείται από δύο πολύ έξυπνους ανθρώπους, τον Γιάννη Σίμο και τον Κώστα Τσιουρέλη. Δεν πιστεύω ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο, στον βωμό μίας ανόδου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου και ότι ιδιαιτερότητες έχει αυτό γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμένα διότι είναι βέροι Βολιώτες, θα κάνουν ζημιά, επαναλαμβάνω επικοινωνιακά, στη σχολή ποδοσφαίρου που είναι το κύριο ζητούμενο και αυτό που δημιούργησε την πρώτη ομάδα. Στην Αγία Άννα μπορεί να έβαλαν κάποιους προσωπικούς στόχους και μπροστά στους στόχους αυτούς να θόλωσε κάπως το μυαλό και μιλάω με τα δεδομένα του φύλλου αγώνα Ρήγας Φεραίος – Αγία Άννα, βάσει του οποίου τιμωρήθηκε με 50 ημέρες αποκλεισμού ο κ. Σίμος.

Θέλω να ελπίζω να το πουν ξεκάθαρα ότι πάνε για άνοδο έστω και τώρα, γιατί όλη τη χρονιά μας έλεγαν ότι δεν πάνε για άνοδο. Θεωρώ επικοινωνιακά ότι θα διαλέξουν το σωστό δρόμο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ομάδας, όχι βραχυπρόθεσμα αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Γιατί τα συμφέροντα της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα αυτή η πολύ ωραία σχολή που έχουν και έστω και στο “+5″ να τη διαφυλάξουν.

Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα για να ανέβει μία ομάδα στη Γ’ Εθνική. Ο σκοπός είναι μία ομάδα να είναι υγιής, να έχει τις ακαδημίες της και αν μέσα από τη σχολή προκύπτει η άνοδος, βγες και πες ότι εγώ πάω για άνοδο. Θέλει όμως μία ισορροπία”

Ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε και σε αναφορές ποδοσφαιριστών της Αγίας Άννας που είναι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου:

“Τζέι Παπαδημητρίου, “άρρωστο” Ολυμπιακάκι, Χολέβας, “άρρωστο” Ολυμπιακάκι, επίσης, Κλεβί Κόλα, Ολυμπιακάκι. Ξέρεις πότε κρίνεται ότι κάποιος αγαπάει μία ομάδα; Όταν κλείνουν τα φώτα και μένεις με το μαξιλάρι σου και δεν μπορείς να κρυφτείς, η ομάδα που αγαπάς είναι μέσα στην καρδιά σου. Ο Κόλα έχει ζήσει πολλά πράγματα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είναι μία στιγμή δύσκολη και εκείνον”

 

Στο σχόλιο αν ο Παπαδημητρίου πανηγυρίσει σε περίπτωση που πετύχει γκολ, ο Γιάννης Παπαδόπουλος απάντησε: “Εδώ δεν υπάρχουν επαγγελματικά συμβόλαιο που υπάρχει η υποχρέωση πίστης, ερασιτέχνες αθλητές είναι. Αν η ψυχούλα του Τζέι λέει ότι σ’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να τα δώσει όλα, εκείνος το ξέρει. Το ίδιο ισχύει και με όλους τους παίκτες. Ο Κλεβί, ίσως είναι μία ευκαιρία επανασύνδεσης με την ομάδα. Ο Σκοπελίτης περνάει πολύ καλά στην ομάδα. Παίρνει όλα τα credits όλων των ετών. Ακόμη και ο κ. Σίμος έχει φάει ξύλο για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει ένα δέσιμο με την επιχείρηση αλλά το συναίσθημα είναι συναίσθημα

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της διοίκησης του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στον Μίλτο Καλόγηρο και στις σχέσεις μαζί του αλλά και στην επιλογή να μην ανακοινωθεί διαιτητής πριν το Σάββατο.

“Πρέπει να το πάρει πάνω του ο κ. Καλόγηρος και να το λήξει σήμερα με τον διαιτητή” ανέφερε σχετικά.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε πάλι μήνυμα στη διοίκηση της Αγίας Άννας αναφέροντας πως αν δεν πάρει την άνοδο ο Ολυμπιακός Βόλου φέτος, θα ασχοληθεί με πολύ ζήλο με την ακαδημία του…

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις