Απάντηση Α.Σ. Ολυμπιακού Β. στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου

Ανακοίνωση-απάντηση σε αντίστοιχη ανακοίνωση του Συνδέσμου προπονητών εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στο πρόσφατο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου. Αναλυτικά αναφέρει: “Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου που αφορά την ιδιότητα και την συμπεριφορά ατόμου της ομάδος μας έχουμε να δηλώσουμε τα εξής….


Εάν ο ΣΠΠΘ ένιωσε όπως αναφέρει την ανάγκη να τοποθετηθεί με μια λιτή ανακοίνωση ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι προπονητής μέλος του ΣΠΠΘ θα ήταν αρκετό.
Χαρακτηρισμοί , φιλοσοφίες και ειρωνείες του τύπου “βαπτίστηκε προπονητής»και στην «Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι» μόνο εμπάθεια δείχνουν.
Όσο για το αν είναι προπονητής όπως πολύ καλά γνωρίζουμε συμμετείχε στην σχολή προπονητών ποδοσφαίρου που έγινε στο Βόλο από 05 έως 22 /08/2009 και είχε επιτυχία στα 2/3 των εξετάσεων.
Για προσωπικούς του λόγους δεν συμμετείχε στην επανεξέταση.
Η επιλογή των ανθρώπων που θα ασχοληθούν με τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου μας και η τυχόν παραβατικη συμπεριφορά και τιμωρία τους είναι αποκλειστική δική μας ευθυνη και κανενός άλλου.
Η ύπαρξη πτυχίου δεν αποτρέπει τους προπονητές από το να διαμαρτύρονται, γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει αρκετούς πτυχιούχους προπονητές να τιμωρούνται με αποκλεισμό γιατί είχαν παραβατικη συμπεριφορά, και μάλιστα σε αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων.
Όσο για τα πτυχία των προπονητών που τόσο προβάλλει ο ΣΠΠΘ φαίνεται ότι τα ίδια τα μέλη του τα απαξιώνουν, γιατί τα δανείζουν σε ομάδες, σε βάρος συναδέλφων τους, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο τοπικό πρωτάθλημα.
Σε όλους είναι γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει κανείς όμως δεν ασχολείται γιατί έτσι βολεύονται όλοι.
Ο Ολυμπιακός Βόλου αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι αθλητικοί φορείς του ποδοσφαίρου στην Πόλη μας και ειδικά η ΕΠΣΘ για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του παιδικού ποδοσφαίρου.
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν χρειάζεται την εύνοια κανενός ,απαιτεί όμως από όλους σεβασμό, ιση μεταχείριση και δίκαιες αποφάσεις.
Είναι Παγκόσμια πρωτοτυπία η απόφαση των υπευθύνων του πρόσφατου Τουρνουά για μια διαμαρτυρία του προπονητού προς τον διαιτητή αντι να τον τιμωρήσουν με αποβολή από τον αγωνιστικό χώρο να αποκλείουν την ομάδα από τον τελικό και να ακυρώνουν την προσπάθεια των αθλητών μας με την δικαιολογία ότι είναι παιδιά και δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα.
Συμφωνούμε εάν βέβαια οι υπεύθυνοι έδειχναν την ίδια ευαισθησία να σταματήσουν τον αγώνα όταν κάποιος γονιός της αντιπάλου ομάδος έβριζε συνεχώς και αναφερόταν υποτιμητικά στον Ολυμπιακό Βόλου και στον προπονητή της ομάδος.
Επίσης κανείς δεν στάθηκε στο πραγματικό γεγονός της κάκιστης διαιτησίας που ήταν σε βάρος της ομάδος μας, στην δε επίμαχη φάση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του προπονητού μας ο διαιτητής έδωσε πέναλτι μετά άλλαξε την απόφαση του και έδωσε φάουλ και γενικά είχε χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Και το τραγικότερο ούτε την δεύτερη θέση δεν έδωσαν στην ομάδα μας.
Και τα παιδιά του Ολυμπιακού Βόλου κύριοι έχουν ευαισθησίες και νοιώθουν άσχημα, όταν ακούν να βρίζουν την ομάδα τους, και τον προπονητή τους, όχι μόνο των άλλων ομάδων.
Εμείς ήμασταν στον τελικό, αν διέφυγε σε κάποιους το γεγονός, και όχι αυτοί που αυθαίρετα βραβεύσαν.
Ας ελπίσουμε ότι, ότι έγινε ήταν μια λάθος απόφαση των υπευθύνων του τουρνουά και δεν είχε καμία σκοπιμότητα.
Ο Ολυμπιακός Βόλου επιθυμεί την συνεργασία τόσο με τα Σωματεία της περιοχής όσο και με όλους τους αθλητικούς φορείς, και θα συνεχίσει να το κάνει με σκοπό την ανάπτυξη και την πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.
Την πρόθεση του αυτή για συνεργασία και συνεννόηση αποδεικνύει η παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού Βόλου και παραχωρούνται για να αγωνιστούν στις τοπικές ερασιτεχνικές ομάδες και στις Μεικτές ομάδες της ΕΠΣΘ
Αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αδικήσει και να προσβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο η ενέργεια του, αυτό τον μεγάλο σύλλογο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις