Ντιντιέ Ντεσάμπ: Ο Mbappe που θα έπαιζε λιγότερο στην PSG θα ήταν πλεονέκτημα για την εθνική Γαλλίας

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει παίξει λιγότερο τις τελευταίες εβδομάδες στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι καλό νέο για την εθνική ομάδα της Γαλλίας, καθώς θα μπορούσε να τον κρατήσει φρέσκο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ο προπονητής της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Mbappe παίζοντας λιγότερο στην PSG θα ήταν πλεονέκτημα για την εθνική ομάδα της Γαλλίας, λέει ο Deschamps

Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, ο οποίος ενημέρωσε την PSG τον περασμένο μήνα ότι θα φύγει στο τέλος της σεζόν χωρίς συμβόλαιο, έχει παίξει και τα 90 λεπτά σε μόλις τρία παιχνίδια από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον μειωμένο χρόνο συμμετοχής του Mbappe στην PSG, ο Deschamps δήλωσε: ,,Είναι σημαντικό να είσαι σωματικά φρέσκος για μια μεγάλη διοργάνωση. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι παίκτες θα φτάσουν στο τέλος της σεζόν νιώθοντας λίγο κουρασμένοι. Αν αυτή η κούραση μπορεί να μειωθεί λίγο, τόσο το καλύτερο”.

Ο Mbappe, ο οποίος έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δήλωσε στο leonbet.com.gr ότι ελπίζει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι, αλλά μια μετακίνηση στους ηγέτες της LaLiga θα μπορούσε να τον εμποδίσει από αυτό.

“Η θέση της Ρεάλ Μαδρίτης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι λίγο ξεπερασμένη”, δήλωσε ο Ντεσάμπ, “Αλλά είναι οι επιχειρηματίες που αποφασίζουν. Αν δεν είναι σε επίσημη ημερομηνία της FIFA, αν λένε όχι, η απάντηση είναι όχι”, πρόσθεσε ο προπονητής της Γαλλίας.

Ο Kylian Mbappé Lottin, γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1998 στο Παρίσι της Γαλλίας, είναι διάσημος Γάλλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Ligue 1 για την Παρί Σεν Ζερμέν και είναι αρχηγός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Γνωστός για τις εξαιρετικές του ντρίμπλες, την ταχύτητα και τις ικανότητές του στα τελειώματα, ο Mbappé ξεκίνησε την καριέρα του σε ανώτερο σύλλογο με τη Μονακό το 2015, κατακτώντας τον τίτλο της Ligue 1 τη σεζόν 2016-17. Η μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2017 τον χαρακτήρισε ως τον δεύτερο ακριβότερο παίκτη και τον ακριβότερο έφηβο παίκτη εκείνη την εποχή. Με την PSG, εξασφάλισε πολλαπλούς τίτλους Ligue 1 και Coupes de France, ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου. Σε διεθνές επίπεδο, ο Mbappé έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Γαλλίας σε ηλικία 18 ετών και γρήγορα έγινε γνωστός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όπου έγινε ο νεότερος Γάλλος παίκτης που σκόραρε σε Παγκόσμιο Κύπελλο και ο δεύτερος έφηβος μετά τον Πελέ που σκόραρε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η εξαιρετική του απόδοση βοήθησε τη Γαλλία να εξασφαλίσει τη νίκη, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA. Συνέχισε να λάμπει, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του UEFA Nations League από τη Γαλλία το 2021 και επιτυγχάνοντας ρεκόρ περισσότερων γκολ σε τελικούς αγώνων Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του 2022. Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν την ανάδειξή του στην FIFA FIFPro World11, την ομάδα της χρονιάς της UEFA και βραβεία όπως το Golden Boy και το Kopa Trophy.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις