“Δέσμευση για αντικατάσταση του πλαστικού με φυσικό χλοοτάπητα στο “Π. Μαγουλάς”

Εκτός των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την πόλη του Βόλου, ο Νίκος Παπαπέτρος έθεσε στον Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, το θέμα της αντικατάστασης του πλαστικού τάπητα του “Π. Μαγουλάς”, με φυσικό. Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Παπαπέτρου, ο κ. Κουρέτας δεσμεύτηκε για την άμεση αντικατάστασή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παπαπέτρου:

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για LNG, ΑΓΕΤ, αέρια ρύπανση και ποιότητα νερού στον Δήμο Βόλου

Συζήτησα σήμερα με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα όλα τα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα του Βόλου. LNG, ΑΓΕΤ, αέρια ρύπανση και ποιότητα νερού τέθηκαν στη συνάντησή μας στη Λάρισα .

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και επιβεβαιώθηκε, και από τις δυο πλευρές, η διάθεση επικοινωνίας και συνεννόησης. Εκ μέρους της «Συμμαχίας», έθεσα όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, με κυρίαρχο το θέμα της επένδυσης LNG στον Παγασητικό, για το οποίο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την αρνητική θέση της Περιφέρειας.

Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ, για το οποίο ο Περιφερειάρχης επιφυλάχθηκε να το μελετήσει διεξοδικότερα, προκειμένου να έχει αναλυτική ενημέρωση και κατόπιν να εισηγηθεί αναλόγως το συγκεκριμένο θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα ήταν οι μετρήσεις της αέριας ρύπανσης στην πόλη του Βόλου, αλλά και οι μετρήσεις επί εδάφους για τυχόν βαρέα μέταλλα, καθώς και οι αναλύσεις από πλευράς Περιφέρειας των παραμέτρων καταλληλότητας και ποιότητας του νερού στον Δήμο Βόλου. Όπως τονίστηκε, οι μετρήσεις πρέπει να αφορούν τόσο τα σημεία άντλησης νερού, όσο τα σημεία υδροδότησης. Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε να συνδράμει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργαστήρια δικά της ή συμβεβλημένων φορέων και να ανακοινώνει τα αποτελέσματα των μετρήσεων, όπως και τους υποδεικνυόμενους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα αποκατάστασης της οδοποιίας αρμοδιότητας Περιφέρειας στον Δήμο Βόλου και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και το πρόβλημα του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νίκης Βόλου, για το οποίο ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιλυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις