Πεντάστερη Εθνική ισοπέδωσε το Καζακστάν | Τα highlights

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία. Με πέντε γκολ φιλοδώρησε το Καζακστάν η Ελλάδα και έκανε τη μισή δουλειά για την πρόκριση στο EURO 2024.

Με μια εμφάνιση που δεν πίστευε ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας, η Εθνική Ελλάδας χάρισε ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα απέναντι στο Καζακστάν (5-0) και θα παίξει την πρόκριση στη Γεωργία.

Ο… ημιτελικός πρόκρισης κρίθηκε στο πρώτο 40λεπτο. Μαγική εμφάνιση από Πέλκα (κερδισμένο πέναλτι και γκολ) και Μασούρα (δύο ασίστ) και τα πράγματα απλοποιήθηκαν.

Πλέον, ο στόχος είναι η πρόκριση μέσα στη Γεωργία, ώστε η γαλανόλευκη να επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 1ο χρόνια και το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το ματς

Η ενδεκάδα του Πογέτ είχε σίγουρες λύσεις σε όλες τις γραμμές. Από το ξεκινήμα, η εθνική μας πήρε την κατοχή της μπάλας και στην πρώτη φάση που έγινε επικίνδυνη, έφτασε και στο επιθυμητό.

 

Ο Πέλκας βρέθηκε στην περιοχή, σε πρώτο χρόνο νικήθηκε από τον Σάτσκι, αλλά στη συνέχεια ανατράπηκε και με μια βολίδα από τα έντεκα μέτρα, ο Μπακασέτας έδωσε το προβάδισμα στη «γαλανόλευκη» (8΄).

 

Χαμένα οι Καζάκοι, όλα-ρολόι οι Έλληνες που βρήκαν και δεύτερο γκολ, που αποτελεί ορισμό της ομαδικής συναργασίας. Η φάση ξεκίνησε και τελείωσε από τον Πέλκα. Ενδιάμεση στάση, το άνοιγμα του Μάνταλου στον Μασούρα και μια τέλεια σέντρα για το ψαράκι του παίκτη της Μπασακσεχίρ (15΄).

Το 2-0 έφερε χαλάρωση και παραλίγο το γκολ για το Καζακστάν, αλλά το σουτ του Τσεσνόκοφ που κόντραρε στο σώμα του Χατζηδιάκου βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου (24΄).

 

Παρόλα αυτά, η βραδιά ήταν της Εθνικής μας. Με μια θανατηφόρα αντεπίθεση (40αρα μπαλιά Κουμπέρλη, σέντρα με εξωτερικό από Μασούρα), ο Ιωαννίδης πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Χώροι που μπορείς να παίξεις… γκολ άφηναν οι Καζάκοι και ήρθε και το τέταρτο!

 

Σέντρα Τσιμίκα κεφαλιά Κουρμπέλη και από εκεί και πέρα, το μυαλό όλων ταξίδεψε στη Γεωργία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρακτικά τεθεί νοκ-άουτ. Μεγάλο το ύψος μιας πρόκρισης και… λιποθύμησαν.

Το δεύτερο μέρος σε αγωνιστικό κομμάτι δεν είχε να επιδείξει κάτι, παρά μόνο ότι και με τις αλλαγές οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύονταν τους χώρους βγαίνοντας για πλάκα στην αντεπίθεση.

Ελλάδα-Καζακστάν: Το κερασάκι στην τούρτα

Ο μόνος λόγος που το σκορ δεν πήγε σε δισθεώρητα επίπεδα έχει ονοματεπώνυμο. Ο γκολκίπερ Σάτσκι έσωσε τουλάχιστον άλλες 4 παραβιάσεις της εστίας του και κράτησε το 4-0.

 

Από τους αντιπάλους, γιατί ο Ταπάλοφ νίκησε τον τερματοφύλακά του βάζοντας με αυτογκόλ το κερασάκι στην τούρτα στον γαλανόλευκο θρίαμβο (85′)

 

Ελλάδα – Καζακστάν 5-0: Η Καρτέλα του Αγώνα

 

ΣΚΟΡΕΡ: 8΄ πεν. Μπακασέτας, 15΄ Πέλκας, 37΄ Ιωαννίδης, 40΄ Κουρμπέλης, 85΄ Μαυροπάνος

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67΄ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46΄ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (73΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (63΄ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (63΄ Κωνσταντέλιας).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Μαγκομέντ Αντίεφ): Σάτσκι, Καΐροφ (46΄ Ταπάλοφ), Μπίστροφ, Μάροτσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Μπεϊσεμπέκοφ (46΄ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊνούτντινοφ, Τσεσνόκοφ (67΄ Ζούεφ), Αστάνοφ (46΄ Οράζοφ), Σαμορόντοφ (77΄ Αϊμπέτοφ).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις