Σοκαριστικό βίντεο του ISIS από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα [Σκληρές εικόνες]

Την ώρα που οργιάζουν τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας για την τρομοκρατική επίθεση στα περίχωρα της Μόσχας, όπου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 130 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 140, το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την ώρα της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, το βίντεο, το οποίο διαρκεί ενάμισι λεπτό, δείχνει διάφορα άτομα με θολά πρόσωπα και παραμορφωμένες φωνές, οπλισμένα με τουφέκια και μαχαίρια. Φαίνεται να βρίσκονται στο λόμπι του συναυλιακού χώρου Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο Απολογισμός

Η ερευνητική επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε πως ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε σε 133 όμως η Μαργκαρίτα Σιμόνιαν, μια δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today έκανε λόγο για 143 νεκρούς.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές 145 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Η περιφέρεια της Μόσχας έκανε γνωστό πως 121 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Νωρίτερα, είχε αναφέρει πως 60 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

AP24083448992104

Σύμφωνα με το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν περίπου 100 άτομα που βρίσκονται στο υπόγειο της αίθουσας συναυλιών. Επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι αρχές επέτρεψαν επίσης να «σωθούν άνθρωποι που είχαν καταφύγει στη στέγη του κτιρίου με τη βοήθεια εξοπλισμών ανέλκυσης».

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κήρυξε την 24η Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους και υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από την επίθεση, όπως μετέδωσε το ρωσικό μέσο ενημέρωσης TASS.

Χαρακτηριστικά, στο χθεσινό (23/03) διάγγελμά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε: «Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνον αντίποινα και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες, δεν έχουν μέλλον. Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι μαζί ως ένα, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών. Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα είναι και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού στη Ρωσία Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών τρομοκρατών. Η έρευνα θα κάνει τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης».

koutipandoras.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις