Τρεις ομάδες του Βόλου στη “μάχη” της δεύτερης φάσης της Β’ Εθνικής πόλο

Από σήμερα Παρασκευή έως την Κυριακή διεξάγεται η δεύτερη φάση της Β’ Εθνικής των Ανδρών στο άθλημα της υδατοσφαίρισης. Οι ομάδες του Βόλου -Ο.Υ.Κ.Β., Νίκη και ΟΕΑ/ΝΑΒ- έχουν τοποθετηθεί στον 2ο όμιλο, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» και μαζί με το Οξυγόνο Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ…

…θα διεκδικήσουν μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στα τελικά του πρωταθλήματος.
Ο Ο.Υ.Κ. Βόλου (φωτό) έφτασε με χαρακτηριστική άνεση έως εδώ, μένοντας αήττητος στα οκτώ παιχνίδια της πρώτης φάσης, στον όμιλο του Βόλου. Έπαιξε καλό πόλο και είχε απολογισμό επτά νίκες και μία ισοπαλία. Νίκησε εύκολα από δύο φορές τους ΟΕΑ/ΝΑΒ, Νηρέα Λαμίας, Ν.Ε. Λαμίας, ενώ κόντρα στη Νίκη έφερε «Χ» στον πρώτο γύρο και επικράτησε στον δεύτερο.
Στον βολιώτικο σύλλογο επιθυμούν να επιστρέψουν στην Α2, αλλά για να έχουν ελπίδες να τα καταφέρουν θα πρέπει πρώτα να περάσουν στην τελική φάση.
Σε σχέση με τον β’ γύρο της α’ φάσης ο Βολιώτης τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Αργύρη Μαρασλή, που βρίσκεται στην Κύπρο για επαγγελματικούς λόγους. Ωστόσο, θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Μαρινάγη, έναν πολίστα που μπορεί να δώσει λύσεις από πολλές θέσεις.
Ούτε η Νίκη αντιμετώπισε πρόβλημα για να βρεθεί στη δεύτερη φάση της Β’ Εθνικής πόλο. Πήρε την 2η θέση από τον όμιλο του Βόλου, κερδίζοντας σε έξι ματς και έχοντας απώλειες μόνο στα παιχνίδια με τον Ο.Υ.Κ.Β. (ισοπαλία και ήττα). Όπως είναι λογικό θέλει να προχωρήσει στα τελικά και με το υλικό που έχει μπορεί να τα καταφέρει, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί αυτοσκοπό.
Εκτός αποστολής έχουν μείνει ο Σπύρος Τζαμτζής για επαγγελματικούς λόγους και ο Λευτέρης Παρασκευάς, όπως είναι γνωστό από χθες Πέμπτη ξεκίνησε την αποστολή να διασχίσει τα Πυρηναία Όρη για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, αυτή τη φορά θα μείνουν εκτός αποστολής οι βετεράνοι Κώστας Σκοτινιώτης και Γιάννης Μπλάνας, για να κάνουν… χώρο για τη χρησιμοποίηση παικτών από την εφηβική ομάδα, που θα προσδώσουν περισσότερη ταχύτητα στη Νίκη.
Στον ΟΕΑ/ΝΑΒ παραδέχονται πως αποτελούν αουτσάιντερ για την πρόκριση. Εξάλλου, στην πρώτη φάση πανηγύρισαν τέσσερις νίκες απέναντι σε Νηρέα Λαμίας και Ν.Ε. Λαμίας, αλλά έχασαν και στους τέσσερις αγώνες που έδωσαν κόντρα σε Ο.Υ.Κ.Β. και Νίκη, τους οποίους θα βρουν ξανά ως αντιπάλους αυτό το τριήμερο.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση.
Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ θα παρουσιαστεί ενισχυμένος από την παρουσία των έμπειρων Χριστόφορου Χρυσάφη και Φίλιππου Δουκατά, που δεν είχαν παίξει στον β’ γύρο της α’ φάσης. Πάντως, θα απουσιάσει ο βασικός τερματοφύλακας Νίκος Ζησόπουλος, οπότε την εστία θα υπερασπιστούν οι Σπύρος Μαλαμούσης και Θεόδωρος Μπουντούκος.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των αγώνων του 2ου ομίλου στο κολυμβητήριο Βόλου έχει ως εξής:
Παρασκευή 1/7
20.00 ΧΑΝΘ-Ο.Υ.Κ.Β.
21.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-Νίκη
Σάββατο 2/7
12.00 Νίκη-ΧΑΝΘ
13.00 Οξυγόνο-ΟΕΑ/ΝΑΒ
20.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Νίκη
21.00 ΧΑΝΘ-Οξυγόνο
Κυριακή 3/7
12.00 Οξυγόνο-Ο.Υ.Κ.Β.
13.00 ΟΕΑ/ΝΑΒ-ΧΑΝΘ
20.00 Νίκη-Οξυγόνο
21.00 Ο.Υ.Κ.Β.-ΟΕΑ/ΝΑΒ

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις