Ελευθερόπουλος: «Δεν καταφέραμε την υπέρβαση αλλά όλοι οι υπόλοιποι στόχοι έχουν επιτευχθεί»

Σ’ έναν πρώτο απολογισμό της χρονιάς προχώρησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά το τέλος του ισόπαλου αγώνα με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου υποστήριξε πως μπορεί να μην έγινε η υπέρβαση με την άνοδο όπως όλοι οι υπόλοιποι στόχοι επιτεύχθηκαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη η ΑΕΛ. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού όμως δεν ήταν η κατάλληλη για να μπορέσουμε να βασιστούμε σ’ αυτό, βάλαμε την μπάλα στο μεσοδιάστημα και προηγηθήκανε. Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τα παιδιά ότι οι απαιτήσεις του παιχνιδιού μας πάνε σε κάτι άλλο, στις μονομαχίες και στις δεύτερες μπάλες και να εκμεταλλευτούμε την επιθετική μετάβαση όπου θα μπορούσαμε να βρούμε προϋποθέσεις για γκολ. Έτσι κι έγινε. Αν εξαιρέσουμε τη φάση με τον Νίνο στο δεύτερο ημίχρονο, εμείς είχαμε καλές προϋποθέσεις για γκολ για να πάρουμε το παιχνίδι»

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε έναν γενικό απολογισμό μη συμφωνώντας με την γενικότερη αίσθηση για μία αποτυχημένη χρονιά.

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνω ότι υπάρχει μία αίσθηση ότι ήταν μία κακή και αποτυχημένη χρονιά κι αυτό μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση γιατί επιμέρους κομμάτια της εικόνας, όπως κάποιες ήττες που δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε να ήμασταν, όμως υπάρχουν και πάρα πολλά επιμέρους κομμάτια πάρα πολύ καλά. Η ομάδα για κάποιο χρονικό διάστημα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έκανε πολλά διπλά με αρκετά γκολ, οπότε η αλήθεια είναι ότι και στις δύο επιμέρους εικόνες μπορείς να βρεις πολύ περισσότερα θετικά.

Αν αφήσουμε την επιμέρους εικόνα και δούμε τη συνολική, τις τελευταίες μέρες έχουν ειπωθεί για τα παιδιά πολύ άσχημα πράγματα και πολύ προσβλητικά. Αν απομονώσουμε τα επιμέρους κομμάτια γιατί το μεγαλύτερο ψέμα είναι να απομονώσεις κομμάτια της αλήθειας. Εγώ λέω ότι η αλήθεια, τα επιμέρους κομμάτια της αλήθειας είναι ότι υπήρχαν άσχημα πράγματα σε κάποια παιχνίδια και υπήρχαν πολύ ωραία πράγματα και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Αλλά η συνολική εικόνα είναι ότι η ομάδα βγήκε τρίτη στο πρωτάθλημα και ότι η ομάδα μ’ αυτή τη διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια, μία χρονιά με τον Αλέκο βγήκε τέταρτη και δύο φορές μαζί μου βγήκε τρίτη.

Άρα η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στα ψηλά σκαλοπάτια της SL2. Και στα 100 χρόνια της ιστορίας της Νίκης, δεν είμαι σίγουρος ότι συνεχόμενες χρονιές είχε καθιερωθεί στα ψηλά σκαλοπάτια της SL2. Εμένα τι μου δείχνει αυτό; Ότι αυτός είναι ο δρόμος ο σωστός. Πάμε να δούμε γιατί δεν κάναμε την υπέρβαση. Το πρωτάθλημα θέλει υπέρβαση αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, πάμε να δούμε γιατί δεν έγινε υπέρβαση αγωνιστικά. Σ’ αυτή την κατηγορία είναι ξεκάθαρο ποιος όποιος βγαίνει, έχει όλο το πακέτο. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό.

Αυτή είναι η ξεκάθαρη μεγάλη εικόνα, η ομάδα είναι στα ψηλά. Σε πολλές ομάδες όταν έφυγαν κάποιες διοικήσεις που είχαν μία σταθερότητα και μία νοοτροπία, αγχωθήκαν πάρα πολύ και υπάρχουν και παραδείγματα στην πόλη μας. Η ομάδα αυτή τη στιγμή παίζει στη γιορτή των πλέι οφ και ιστορικές ομάδες όπως ο Ηρακλής, η Αναγέννηση Καρδίτσας, ζούνε τον εφιάλτη των πλέι άουτ. Και η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ αρκετές αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν λέω πως αυτό ήταν το όνειρό μας, όνειρό μας ήταν να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν καταφέραμε την υπέρβαση αλλά όλοι οι υπόλοιποι στόχοι έχουν επιτευχθεί στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο».

Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου αναφέρθηκε και στον Χοσέτε Μιράντα λέγοντας πως δεν θα έπρεπε να είναι στην αποστολή καθώς δεν έβγαλε το προπονητικό πρόγραμμα ισχυριζόμενος πως έχει διάφορα προβλήματα όμως τον χρησιμοποίησε λόγω της κρισιμότητας του αγώνα.

«Μέσα στην εβδομάδα ο Μιράντα έλεγε σε άλλους ότι έχει στομαχικές διαταραχές, σε άλλους ότι πονάει το πόδι του. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ήρθε στις προπονήσεις. Κανονικά, αν δεν ήταν για τον κόσμο τόσο σημαντικό το παιχνίδι που το καταλαβαίνω με βάση πως λειτουργώ, δεν θα έπρεπε να είναι στην αποστολή για να υπάρχει κράτος δικαίου στα αποδυτήρια. Δεν ήταν κάτι ξεκάθαρο, δεν τον είδε ο γιατρός. Η ομάδα όμως είναι πάνω απ’ όλα και όπως χρειάστηκε για να μπει για 10-15 λεπτά, δεν θα έπρεπε ούτε αυτό αφού δεν έκανε προπονήσεις όλη την εβδομάδα»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις