Euro 2024 και Ολυμπιακοί Αγώνες: Το «καυτό», αθλητικό καλοκαίρι της ΕΡΤ – Όσα θα δούμε

Η Εθνική μας έμεινε, δυστυχώς, ξανά στην… απέξω Η (θύτης της γαλανόλευκης) Γεωργία, μαζί με την Πολωνία και την («τσιγγάνα» γηπεδικά, καθώς φιλοξενείται σε πολωνικές πόλεις ελέω του πολέμου) Ουκρανία συμπλήρωσαν το παζλ των 24 ομάδων του Euro 2024 της Γερμανίας που ξεκινά στις 14 Ιουνίου, με μετάδοση από την ΕΡΤ. Στην πρεμιέρα, η οικοδέσποινα Γερμανία αντιμετωπίζει τη Σκωτία.

H ΕΡΤ θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας μεταδίδοντας και τους 51 αγώνες ως και τον τελικό στις 14 Ιουλίου.  Επίσης, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζει σειρά εκπομπών και ενθέτων με παρουσιάσεις των ομάδων και των πρωταγωνιστών τους, όπως και πλούσιο αρχειακό υλικό από προηγούμενες διοργανώσεις.

Στο φετινό, καλοκαιρινό πρόγραμμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου). Η αθλητική ομάδα της ΕΡΤ θα είναι στο Παρίσι, για να μεταφέρει τον παλμό του κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Περισσότερες από 700 ώρες προγράμματος σε 5 κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤSPORTS1, ΕΡΤSPORTS2) και βέβαια σε ΕΡΑΣπορ και ertsports.gr.

Έξι φορητά συνεργεία θα βρίσκονται στις μικτές ζώνες, στο Ολυμπιακό Χωριό, σε προπονητήρια και Champions Park, κοντά στους Έλληνες αθλητές μας.

Συνάμα, αναμένονται αλλαγές στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ μετά το… καυτό καλοκαίρι που την περιμένει, ελέω των μεταδόσεων του Euro 2024 της Γερμανίας και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Κατόπιν αναμένεται να κριθούν τα πρόσωπα που βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες στον αθλητικό τομέα της δημόσιας τηλεόρασης. Ως τώρα πάντως και το πρόσημο κρίνεται ως θετικό, και με ελάχιστη επένδυση η ΕΡΤ απέκτησε (μέσω του mini site ertsports.gr) ένα άκρως ανταγωνιστικό προς τα ιδιωτικά αθλητικό Μέσο.

Ερώτημα, το περιεχόμενο των αθλητικών διοργανώσεων που θα κινηθεί η κρατική τηλεόραση τα επόμενα χρόνια, όπως το ενδεχόμενο επιστροφής στις μεταδόσεις του Champions League (από το 2027-28 και μετά).

dailymedia.com.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις