Super League: Όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Με την εμβόλιμη 3η αγωνιστική συνεχίζεται η δράση στα playoffs της Super League, με το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ να είναι σε πρώτο πλάνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις με τον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 2019-20.

Την περσινή σεζόν ο Άρης έχασε μόλις το ένα από τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα, σε κανονική περίοδο και Playoffs. Επικράτησε και στα δύο στην έδρα του με 2-1 και η αναμέτρηση τους με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για τα Playoffs ολοκληρώθηκε ισόπαλη 2-2.

Αυτή η ισοπαλία είναι και η μόνη επιτυχία για τους Κίτρινους στη σειρά των αγώνων τους τα τέσσερα τελευταία χρόνια για τα Playoffs, αφού ο Ολυμπιακούς μετρά τρεις νίκες στις άλλες αναμετρήσεις μεταξύ τους.

Η τελευταία νίκη του Άρη στην έδρα του Ολυμπιακού ήταν στις 27 Ιανουαρίου 2002 με 1-0 και από τότε ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει στα 18 από τα 22 παιχνίδια που έχει υποδεχθεί τον Άρη για το πρωτάθλημα, με τις άλλες τέσσερις αναμετρήσεις να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

ΠΑΟΚ-ΛΑΜΙΑ

Σε 14 αναμετρήσεις που έχει αντιμετωπίσει τη Λαμία εντός και εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ μετρά ισάριθμες νίκες. Στην έδρα του μάλιστα έχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα σε αυτά τα επτά παιχνίδια, ενώ εκτός η Λαμία δεν έχει καταφέρει να παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ.

Η Λαμία έχει καταφέρει να σπάσει αυτό το σερί μόνο σε δύο αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, αφού για αυτό το θεσμό έχει μια ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα και μια με το ίδιο σκορ στη Φθιώτιδα.

Η Λαμία έχει σκοράρει για το πρωτάθλημα μόλις στη μία από τις επτά αναμετρήσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες με 3-0, δύο με 4-0 και οι άλλες είναι με 2-1 και 1-0.

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 28 Ιουνίου 1972 και μάλιστα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε μονό παιχνίδι, με την Λαμία να γίνεται η πρώτη ομάδα της τότε Β’ Εθνικής που έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού.

Το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν μονό και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Κούδα και Αποστολίδη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ

Στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχει νίκη γηπεδούχου, με τις τελευταίες για τις δύο ομάδες να είναι στην κανονική περίοδο της σεζόν 2022-23, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 στην έδρα του και η ΑΕΚ με 1-0 στη δική της.

Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της νέας διαδικασίας των Playoffs ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευθεί την έδρα του σε καμία από τις τέσσερις αναμετρήσεις, όπου η ΑΕΚ επικράτησε τις δύο πρώτες με 3-1 και 1-0, ενώ τα δύο τελευταία έχουν τελειώσει ισόπαλα με 1-1 και 0-0.

Ισόπαλα χωρίς τέρμα ολοκληρώθηκαν και τα δύο μεταξύ τους ματς για τα περσινά Playoffs, αποτέλεσμα που είναι το πιο συχνό τους στη διαδικασία, με έξι από τα οκτώ ματς και στις δύο έδρες να ολοκληρώνονται χωρίς νικητή.

Τα έξι από τα είκοσι τελευταία μεταξύ τους για το πρωτάθλημα τελείωσαν με νίκη γηπεδούχου, ενώ τα δέκα από τα είκοσι ήταν ισόπαλα.

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ποικιλία στα μεταξύ τους σκορ, αλλά παραμένει εντυπωσιακά κλειστή όταν υπάρχουν ισοπαλίες. Από τις 27 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν τελειώσει χωρίς νικητή, οι 12 είναι με 1-1 και 0-0, ενώ οι 3 με 2-2.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των playoffs

Τετάρτη 3 Απριλίου

Ολυμπιακός-Άρης (19:00, CosmoteSport 2)
ΠΑΟΚ-Λαμία (19:30, Novasports Prime)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (21:00, CosmoteSport 1)

Η βαθμολογία

Stoiximan Super League

Η επόμενη αγωνιστική σε playoffs & playouts

Σάββατο 6 Απριλίου

Ατρόμητος-Πανσερραϊκός (17:00, Novasports 2)
Παναιτωλικός-Βόλος (19:30, Novasports Prime)
Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά (19:30, CosmoteSport 2)
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα (20:00, CosmoteSport 1)

Κυριακή 7 Απριλίου

Λαμία-Ολυμπιακός (17:00, CosmoteSport 1)
Άρης-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports Prime)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20:30, CosmoteSport 1)

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις