Βενέτης: «Η γενική συνέλευση θα αποφασίσει αν θα επιστρέψουμε στο “Π. Μαγουλάς”»

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μαγνησία” με θέμα το ενδεχόμενο εξαγοράς του ΑΦΜ της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος από τη Νίκη Βόλου, προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ των κυανόλευκων φιλάθλων. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα, κάτι που είναι ξεκάθαρο στους φιλάθλους της Νίκης. Στη συνέχεια έδωσε την είδηση πως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος θα γίνει γενική συνέλευση των μετόχων όπου θα τεθεί θέμα επιστροφής στο “Π. Μαγουλάς” εφόσον αυτό είναι εφικτό, χρονικά και οικονομικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Βενέτης, όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

Για το πώς προέκυψε το θέμα και το δημοσίευμα: «Χθες μου τηλεφωνήσανε από το Blue Heart για χρόνια πολλά και πάνω στην κουβέντα μου είπαν πως υπάρχει παραφιλολογία για το αν υπάρχει περίπτωση αγοράς ΑΦΜ, αλλά είναι κάτι στο οποίο έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές και για τον κάθε Νικιώτη αυτά είναι ξεκαθαρισμένα. Δεν υπάρχει θέμα.

Μπορεί να είναι πιασάρικο το θέμα αγοράς και πώλησης ΑΦΜ αλλά για τον κάθε Νικιώτη είναι ξεκάθαρο ότι θέμα αγοράς ή συγχώνευσης δεν υπάρχει. Είναι έξω από τον οργανισμό Νίκη Βόλου όλο αυτό. Αυτό είπα το αυτονόητο. Όπως είπα και το αυτονόητο, εγώ και ο Αλέξης (σ.σ. Παπακωνσταντίνου), είμαστε οπαδοί της ομάδας. Δεν έχουμε κάποια φιλοδοξία παραγοντική και να παίρνουμε ομάδες και πραγματικά, αν βρεθεί κάτι καλύτερο για την ομάδα πάντα ευπρόσδεκτο θα είναι. Αν είναι κάτι πιο δυνατό από εμάς, μακάρι να έρθει και να εξελίξει την ομάδα παραπάνω απ’ όσο μπορούμε εμείς»

Για το αν έχει αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς: «Μπορεί να μην υπάρχει στόχος ανόδου αλλά υπάρχουν έξι παιχνίδια ακόμη τα οποία η ομάδα πρέπει να τα διεκδικήσει. Δεν υπάρχει το άγχος του αποτελέσματος, όπως όταν δίνεις ένα παιχνίδι για να παραμείνεις στην κατηγορία, αλλά πάντα παίζεις για τη φανέλα σου. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε μέχρι το τέλος γιατί όταν τα παιχνίδια είναι αδιάφορα, υπάρχει μία χαλαρότητα που πρέπει να διαχειριστούμε για να μην ακολουθήσει η ομάδα μία πτωτική πορεία. Ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει με τη λήξη της περιόδου. Πάντα υπάρχουν σκέψεις.

Θα γίνει μία γενική συνέλευση των μετόχων κι εκεί θα παρθούν αποφάσεις για την πορεία της ομάδας αλλά και για το γηπεδικό. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που τα είδαμε φέτος και πρέπει να τα λύσουμε με καλύτερες αποφάσεις, όχι ενός-δύο ατόμων αλλά να είναι αποφάσεις του οργανισμού.Το γηπεδικό ενώ θεωρητικά δεν υπάρχει θέμα, πρακτικά κι ενώ η ομάδα έχει σύμβαση με το Πανθεσσαλικό πάντα προκύπτουν θέματα που αποδιοργανώνουν την ομάδα και αυτό δεν το θέλουμε.

Από την άλλη είχε γίνει ένας προγραμματισμός. Έγινε ένα γήπεδο που μπορούσε να εξυπηρετεί τις ακαδημίες. Μεγάλωσαν οι ακαδημίες. Πήρε μία σωστή ροή το όλο θέμα αλλά βλέπουμε ότι όλα αυτά συγκρούονται μεταξύ τους και γι’ αυτό πρέπει να παρθούν αποφάσεις για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη χρονιά»

Στην επισήμανση ότι υπάρχει πιθανότητα επιστροφής στο «Π. Μαγουλάς» ο κ. Βενέτης απάντησε: «Πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο πόσο εφικτό είναι χρονικά και οικονομικά. Έχουν γίνει εργασίες, δεν κρύβω ότι έχουν γίνει κι επαφές με φορείς και πως θα διαχειριστούμε κάποια δικά μας κεφάλαια και πρέπει στη γενική συνέλευση να τα αποφασίσουμε αυτά. Πρέπει η γενική συνέλευση να το αποφασίσει. Εμπλέκεται ο Ερασιτέχνης, εμπλέκεται η ΠΑΕ, εμπλέκεται όλος ο οργανισμός της Νίκης Βόλου. Η λύση πρέπει να είναι εφικτή και άμεση και ταυτόχρονα να ικανοποιεί και όλο τον οργανισμό. Δεν είναι μόνο για την πρώτη ομάδα αλλά και τις ακαδημίες»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις