Πρώτη ΝΙΚΗ στα πλέι οφ

Το πρώτο της τρίποντο στα πλέι οφ κατέκτησε η Νίκη Βόλου κερδίζοντας την ΑΕΚ Β’ 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου.

Το γκολ που έκρινε τον νικητή της αναμέτρησης πέτυχε ο Ραφαήλ Πέττας στο 28′, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Χρυσόπουλου. Στο 35′ η Νίκη είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της, ωστόσο το πέναλτι που κέρδισε ο Πέττας, εκτέλεσε άστοχα ο Κάσσος.

Από ένα ημίχρονο είχαν οι δύο ομάδες με τη Νίκη να είναι καλύτερη στο πρώτο, όταν πέτυχε το γκολ κι έχασε το πέναλτι και τους φιλοξενούμενους να είναι κυρίαροι στο δεύτερο, χωρίς ωστόσο να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους  με κάποιο τέρμα.

Οι κυανόλευκοι είχαν την πρώτη τους τελική στο 3′ όμως το σουτ του Κυριακίδη πέρασε πάνω από την εστία του Γκίνη. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αναστασίου πέντε λεπτά αργότερα.

Στο 22′ το σουτ του Ζίνι πέρασε άουτ και στο 28′ έγινε το λάθος που έκρινε και την αναμέτρηση. Ο Χρυσόπουλος πάσαρε στον Γκίνη, ο Πέττας διάβασε τη φάση, έκλεψε και εύκολα έκανε το 1-0 με πλασέ από κοντά.

Η Νίκη έχασε σημαντική ευκαιρία να ζευγαρώσει τα τέρματά της στο 36′ όταν ο Κάσσος αστόχησε από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που καταλόγισε ο κ. Χρονάς σε ανατροπή του Στίκα από τον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ ανέβηκε για την ισοφάριση προσπαθώντας να πιέσει ψηλά κι έχασε δύο ευκαιρίες στο δίλεπτο 43-44′ με κεφαλιές του Γεμπόα και του Θεοδωρίδη που πέρασαν άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πίεσε ασφυκτικά μεταφέροντας τη δράση στο μισό της Νίκης. Στο 48′ ο Ζίνι αστόχησε με κεφαλιά από κοντά ενώ έξι λεπτά αργότερα ο β’ βοηθός υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Χριστόπουλο που είχε σκοράρει.

Η Νίκη είχε δοκάρι στο επόμενο λεπτό με τον Κάσσο, όταν η σέντρα που επιχείρησε από τα δεξιά, κόντραρε σε αμυντικό και πήρε περίεργη τροχιά, καταλήγοντας στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Ο Γκαραβέλης κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 64′ σε σουτ στην κίνηση του Κάτσικα. Ένα λεπτό αργότερα η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. Ο Κάσσος έβγαλε πάσα “πάρε-βάλε” στον Κρητικό αλλά ο Γκίνης αποσώβησε με υπερένταση το γκολ, διώχνοντας με τα πόδια.

Ο πορτιέρε των γηπεδούχων είπε “όχι” σε πλασέ του Θεοδωρίδη, κρατώντας το “μηδέν” στην εστία του στο 66′

Με το παιχνίδι να είναι «ανοιχτό» και την ΑΕΚ Β’ να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης ο Γκαραβέλης απέκρουσε με τα πόδια πλασέ στην κίνηση του Θεοδωρίδη στο 66’.

Η Νίκη έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 84′. Ο Πολίτης έβγαλε κάθετα στον Μπαλλά όμως το πλασέ του νεαρού επιθετικού σταμάτησε στον “ζεστό” Γκίνη.

Η ΑΕΚ Β’ μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και την τελική που έψαχνε για το γκολ της ισοφάρισης, με τη Νίκη από την άλλη να παίζει έξυπνα στην κόντρα. Σε μία από αυτές ο νεαρός Μπαλλάς, που είχε περάσει ως αλλαγή νωρίτερα, δέχθηκε την κάθετη από τον Πολίτη και βγήκε απέναντι από τον Γκίνη, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον πορτιέρε των κιτρινόμαυρων στο 84’.

Στα τελευταία δέκα λεπτά το σκορ και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξαν με τη Νίκη να κατακτά το πρώτο της τρίποντο στα πλέι οφ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ελευθερόπουλος) Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας (62’ Γιαννίτσης), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Λίταινας (63’ Γαβριηλίδης-76’ λ.τρ. Μιράντα), Κάσσος, Κρητικός (76’ Μπαλλάς), Πέττας (58’ Πολίτης)

ΑΕΚ Β’: (Κούστας) Γκίνης, Ραντόνια, Γιαννούλης, Γεμπόα, Χρυσόπουλος (79’ Κανελλόπουλος), Λαμαράνα, Ρουκουνάκης (46’ Σαμπανάτζοβιτς), Γκαρσία (46’ Χριστόπουλος), Ζίνι, Μαχαίρας, Θεοδωρίδης (84’ Τιεΐ)

Το παιχνίδι όπως το κατέγραψε το live event του goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις