“Ασύμφορες οι ομάδες Β’ στη Super League 2”

Το αρχικό πλάνο με της Β ομάδες στην superleague 2 δεν προχωράει για πολλούς λόγους αρχικά τα λειτουργικά έξοδα μίας Β ομάδας αγγίζουν τα 3 εκατομμύρια με τόσα χρήματα 💸 μία ομάδα στην superleague 2 πάει για πρωτάθλημα για να μην πω ότι το παίρνει κιόλας .
Οι παίκτες των Β ομάδων έχουν συμβόλαια superleague 1 και όχι super league 2 με αποτέλεσμα αυτό να επιβαρύνει οικονομικά ακόμα περισσότερο.

Του Σπύρου Μαραθωνίτη
PUPLIC RELATIONS MANAGER στην εταιρεία SoccerPromotion

Πάμε στα έσοδα εκεί έχουμε το απόλυτο μηδέν .

Η αρχική σκέψη ήταν ότι οι φίλαθλοι των ομάδων αυτών θα αγκάλιαζαν αυτήν την προσπάθεια οπότε θα έδιναν ένα δυναμικό παρών πράγμα στο οποίο δεν έγινε αντίθετα μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη αδιαφορία .

Τώρα όσον αφορά τη διαχείριση των παικτών που έρχονται από την ακαδημία της κάθε ομάδας που αυτός ήταν και ο σκοπός της δημιουργίας των β ομάδων αυτό που λέμε να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους με άντρες σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα .

Εκεί όμως υπάρχει πρόβλημα γιατί στην πραγματικότητα απο κάθε ομάδα U19 2-5 παίκτες μπορούν να σταθούν άμεσα σε μία κατηγορία σαν την superleague 2 ως βασικοί παίκτες και αυτοί θα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής όμως για να γίνει μία ομάδα χρειάζονται 24 με 26 ποδοσφαιριστές οπότε αναγκαστικά οι ομάδες χρειάζεται να κρατήσουν και άλλους παίκτες που σε αντίθετη περίπτωση απλά θα τους άφηναν ελεύθερους και οι παίκτες αυτοί θα έψαχναν την τύχη τους κάπου αλλού και συνήθως θα έψαχναν χρόνο σε ομάδες τις γ κατηγορίας .

Ένα άλλο θέμα που υπάρχει για της Β ομάδες είναι ο ρόλος που έχουν στο πρωτάθλημα της superleague 2 και πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το πρωτάθλημα με ποια ομάδα έπαιξαν καλά και με ποια όχι και για ποιο λόγο συνέβη αυτό είναι κάτι που δημιουργεί πολλά σενάρια και στην πραγματικότητα δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση το brad name των ομάδων αντίθετα εύκολα δημιουργεί ίντριγκες και όχι μόνο.

Τα τεράστια προβλήματα που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία οι μεγάλοι είναι σίγουρο ότι δεν θέλουν καμία συμμετοχή και μπλεξίματα που πολλές φορές μπορεί να γίνουνε πολύ επικίνδυνα και να επηρεάσουν όλων των σύλλογο μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για επαγγελματικές ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ .

Και τέλος σκέφτονται και το εξής πόσοι παίκτες σου λέει είναι για εμάς πραγματικά ενδιαφέρον 2-5 και θεωρούμε ότι πιθανόν να έχουν προοπτική για την 1η ομάδα
τούς δίνουμε δανεικούς όπως κάναμε πάντα έτσι κι αλλιώς η δομή και λειτουργία της super league 2 όπως είναι μέχρι και σήμερα δεν βοηθάει για κάτι άλλο γιατί πρόκειται για μία προβληματική κατηγορία που σε καμία περίπτωση δεν νομίζω ότι κανείς από τους μεγάλους θα ήθελα να το κάνει και δικό της το πρόβλημα όπως γίνεται σήμερα με τη συμμετοχή των ομάδων όσο και αν θέλουν να απέχουν από όσα συμβαίνουν σε αυτήν την κατηγορία σήμερα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις