Ισοπαλία στη Νεάπολη για Νίκη και Μακεδονικό

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Νεάπολης μεταξύ της Νίκης Βόλου και του Μακεδονικού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ, της SL2. Ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, διαδέχθηκε ένα που είχε δύο γκολ και πολλές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες να σημειώσουν περισσότερα τέρματα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 75′ με τον Σιμόνι, με τη Νίκη να ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πολίτη δέκα λεπτά αργότερα..

Το ματς

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Νίκη πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφόρησε την μπάλα, έχοντας ωστόσο δυσκολία να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ.

Ο Μακεδονικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, σε αντεπίθεση στο 6′, με τον Μπουλάτοβιτς να πατά περιοχή και να εκτελεί και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει σταθερά. Στο καλό της διάστημα, η Νίκη κατάφερε μόνο την τελική του Κρητικού στο 10′, που σούταρε άουτ από διαγώνια θέση.

Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 18′ με σουτ του Τσιλιγγίρη που μπλόκαρε και πάλι ο Γκαραβέλης, οι γηπεδούχοι απάντησαν εκμεταλλευόμενοι λάθος και με άστοχο σουτ του Πέττα (23′), ενώ ο δραστήριος Τσιλιγγίρης δοκίμασε ξανά τα πόδια τους στο 34′, και πάλι μετά από κλέψιμο, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους η κεφαλιά του Πέττα στο 41′, με τη μπάλα να κοντράρει και να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γουναρίδη.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Μακεδονικός υποχρεώθηκε σε δύο αλλαγές, με τον Στέλιο Μαλεζά να βλέπει τον Κουλούρη να χρειάζεται αλλαγή στο 40′ έπειτα από ελαφρύ μυικό τραυματισμό, ενώ και ο Τσιλιγγίρης αισθάνθηκε ενοχλήσεις μετά από μαρκάρισμα, αποχωρώντας με την σειρά του στο ημίχρονο. Στις θέσεις τους μπήκαν οι Ραμίρεζ και Ζαφειράκης.

Τα ηνία ανέλαβε στο δεύτερο μέρος ο Χάσεκ, που συνέδεσε με μεγάλη επιτυχία την αμυντική με την επιθετική γραμμή των «πρασίνων», σε ένα από τα πιο… δραστήρια παιχνίδια του. Ο Μακεδονικός βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και άρχισε να ανοίγει τις γραμμές των γηπεδούχων, ειδικά σε ένα «καυτό» διάστημα από το 65′ έως το 80′, με την σταδιακή είσοδο των Σιμόνι, Παναγιωτούδη και του 19χρονου Γρηγοριάδη που πραγματοποίησε μια πολύ θετική εμφάνιση!

Και ενώ ο Κάσσος δοκίμαζε τα πόδια του απέναντι στην εστία του Γουναρίδη (51′, 56′), ο Μακεδονικός άρχισε να ζεσταίνεται με το ωραίο κλέψιμο και «σερβίρισμα» του Ζαφειράκη στον Ραμίρες, που νικήθηκε από τον Γκαραβέλη σε τετ-α-τετ (54′), την αντεπίθεση που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε άστοχα ο Ζαφειράκης (59′), την ωραία ενέργεια του Ραμίρες και το τελείωμα του Χάσεκ από διαγώνια θέση που έφυγε άουτ (67′), και τελικά το γκολ στο 75′. Όταν από λάθος μεταβίβαση οι πράσινοι έγιναν κάτοχοι της μπάλας και με γρήγορο πάσινγκ γκέιμ έβγαλαν τον Σιμόνι σε θέση που το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις δύο λεπτά μετά, το έργο επαναλήφθηκε, με τον Μακεδονικό να διασπά τις γραμμές της Νίκης Βόλου. Όμως, ο Ραμίρες δίστασε να εκτελέσει σε πρώτο και δεύτερο χρόνο απέναντι στον Γκαραβέλη από το ύψος της μικρής περιοχής, προτίμησε πάσα στον Ζαφειράκη που όμως τον πρόλαβαν οι αμυντικοί της Νίκης και του πήραν την μπουκιά από το στόμα.

Στο 84′ ο Παναγιωτίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του στην περιοχή, με τον Πολίτη να το μετουσιώνει σε γκολ, διαμορφώνοντας το 1-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Το τελικό 1-1 διατηρεί τους σημερινούς μονομάχους ισόβαθμους, στην 3η θέση της βαθμολογίας των Play-Off του Α Ομίλου της Super League 2, με τον Μακεδονικό να υπερτερεί.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Στίκας (71′ Γιαννίτσης), Ανδρέου, Αναστασίου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (86′ λ.τρ. Μπαλλάς), Λίταινας, Κάσσος (73′ λ.τρ. Πολίτης), Κρητικός, Πέττας (70′ Μακατσάρια)

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Γρομητσάρης, Σαραγιώτης, Λυμπεράκης, Μελετίδης (73′ Παναγιωτούδης), Χάσεκ, Τσιλιγγίρης (46′ Ζαφειράκης), Κουλούρης (40′ Ραμίρεζ), Μπουλάτοβιτς (73′ Γρηγοριάδης), Χερίδης (60′ Σιμόνι)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις